op
×

ΟΗΕ: Η πείνα στον κόσμο συνεχίζει να αυξάνεται όπως και ο αριθμός των υπέρβαρων και παχύσαρκων ανθρώπων

Σε κατάσταση πείνας βρέθηκαν 821,6 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως το 2018, έναντι 811 τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση που δημοσιοποιήθηκε χτες από οργανισμούς του ΟΗΕ
Περισσοτερα...

πείνα

Πως το 10% των εξοπλισμών θα “εξαφάνιζε” την φτώχεια στον πλανήτη σε 15 χρόνια!

Το SIPRI, το Διεθνές Ινστιτούτο για την Ειρήνη που εδρεύει στη Στοκχόλμη απέδειξε ότι μόλις το 10% των εξοπλιστικών δαπανών παγκοσμίως θα αρκούσε για να εξαφανίσει την φτώχεια και τη πείνα μέσα στα επόμενα 15 χρόνια!

Μια αποτυχημένη βιομηχανία: 20 χρόνια καλλιέργεια μεταλλαγμένων

Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη καλλιέργεια μεταλλαγμένων στις ΗΠΑ πλέον είναι αποδεδειγμένο ότι τα μεταλλαγμένα αυξάνουν τη χρήση χημικών φυτοφαρμάκων, δεν λύνουν το πρόβλημα της πείνας στον πλανήτη και δεν θεωρούνται ασφαλή από μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας.

Γερμανοί: Αυτή είναι η αιτία για την πείνα και τη φτώχεια

Η δημοσκόπηση σε δείγμα 1.400 ανθρώπων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 59% των Γερμανών στο ανατολικό τμήμα της χώρας θεωρεί πως τα κομμουνιστικά και σοσιαλιστικά ιδεώδη είναι ωφέλιμα για την κοινωνία.

Οι δάσκαλοι καλούνται να διδάξουν σε παιδιά που πεινάνε σε σχολεία της Αθήνας - Σοβαρά περιστατικά υποσιτισμού

Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν σημειωθεί σοβαρές καθυστερήσεις στον διεθνή διαγωνισμό προμήθειας τροφίμων -ύψους σχεδόν 1 εκατ. ευρώ-, με αποτέλεσμα το το Δημοτικό Βρεφοκομείο να αδυνατεί να προετοιμάσει καθημερινά 10.500 μερίδες φαγητού που διανέμονται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα σχολεία και στα συσσίτια του δήμου.

Η 14χρονη που βρήκε τρόπο να λύσει το πρόβλημα της πείνας κάνοντας κάτι μοναδικό

Όταν η Katie Stagliano πήγαινε ακόμα στην τρίτη τάξη του δημοτικού, έφερε στο σπίτι ένα σπορόφυτο λάχανου σαν σχολική εργασία. Το φρόντιζε καθημερινά μέχρι που το λάχανο έφτασε σε μη φυσιολογικό μέγεθος. Τότε, η μικρή Katie άρχισε να σκέφτεται πόσοι πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να καταναλώσουν το λάχανό της.

Ο δάσκαλος που δεν άντεχε να βλέπει τους μαθητές του πεινασμένους και έκανε το πιο όμορφο πράγμα

Μεγαλώνοντας σε μια φτωχογειτονιά του Αλμπουκέρκη, στο Νέο Μεξικό, ο Μάρβιν Κάλαχαν γνώρισε από πρώτο χέρι τι σημαίνει να μεγαλώνεις χωρίς να υπάρχουν στο σπίτι ούτε τα στοιχειώδη. Ο πατέρας του έφευγε κάθε πρωί για την δουλειά και γυρνούσε το βράδυ ενώ η μητέρα του έμενε στο σπίτι για να φροντίσει τα παιδιά.

Στο 295 ΤΕ στην ΚΩ οι φαντάροι πεινάνε: δίνουν λειψές μερίδες φαγητού για να αγοράζουν χαρτί και μελάνια!

Όπως αναφέρει το «δίκτυο ελευθέρων φαντάρων “Σπάρτακος”», «τη στιγμή που ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος υπογράφει συμβόλαια για νέους εξοπλισμούς αξίας 2 δις ευρώ και η κυβέρνηση δέχεται τα συγχαρητήρια του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ γιατί χρηματοδοτεί τον δολοφονικό αυτό διεθνή οργανισμό με το υψηλότερο ποσοστό του ΑΕΠ μετά τις ΗΠΑ (2,1%), έχοντας καταβάλει μόνο την τελευταία διετία 8,5 δις ευρώ, την ίδια στιγμή οι φαντάροι πεινάνε γιατί οι διοικητές των μονάδων κάνουν περικοπές στην σίτιση προκειμένου να εξασφαλίσουν την κάλυψη άλλων λειτουργικών αναγκών.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×