op
×

Σε αυτόν τον δήμο της Αττικής, τα απορριμματοφόρα κινούνται από τα υπολείμματα τροφών των δημοτών! [ΒΙΝΤΕΟ]

Η βιοαεριοκίνηση οχήματων ως αποτέλεσμα της κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονός. 
Περισσοτερα...

απορρίμματα

Sea Doc: Η νέα εφαρμογή του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ.Λασκαρίδη καταγράφει τα απορρίμματα των ακτών

Το Sea Doc είναι μια νέα ηλεκτρονική εφαρμογή (application)  που δημιουργήθηκε με στόχο την καταγραφή και την αντιμετώπιση του προβλήματος της θαλάσσιας ρύπανσης.

Ο μόνος ελληνικός δήμος που επαναξιοποιεί πάνω από τα μισά σκουπίδια που παράγει (γραφήματα)

Ο δήμος καλεί του κατοίκους και τις τοπικές επιχειρήσεις να στηρίζουν τη βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων με την προσαρμογή της πρακτικής απόθεσης των απορριμμάτων τους στην ευρωπαϊκή και εθνική πολιτική.

Εκστρατεία καθαρισμού του Έβερεστ με στόχο να απομακρυνθούν πάνω από 10 τόνοι απορριμμάτων

Εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για το πρόβλημα των απορριμμάτων στο υψηλότερο βουνό του κόσμου, διοργανώνεται εκστρατεία καθαρισμού προκειμένου να απομακρυνθούν πάνω από 10 τόνοι απορριμμάτων.

Το Χαλάνδρι δείχνει το δρόμο στην εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων

Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά στον δήμο Χαλανδρίου η επέκταση του πρωτοποριακού για τη χώρα μας προγράμματος «Waste4Think» για τη χωριστή διαλογή στην πηγή των υπολειμμάτων τροφών.

Σ΄ αυτές τις τέσσερις πόλεις πληρώνεις τα εισιτήρια σου στα μέσα μαζικής μεταφοράς με πλαστικά απόβλητα

Την ώρα που στην Ελλάδα η διαχείριση των απορριμμάτων παραμένει ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα, κάποιες χώρες στον κόσμο έχουν καταφέρει όχι μόνο να βρουν λύση αλλά και να εκμεταλλεύονται τα απορρίμματα προς όφελός τους.

«Plastic Whale»: Η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που ψαρεύει... πλαστικά!

Η «Πλαστική Φάλαινα» συνοψίζει την αποστολή της στην παρακάτω φράση: «Επιθυμούμε να κάνουμε τα νερά του πλανήτη να είναι χωρίς πλαστικό και να δημιουργήσουμε αξία από τα πλαστικά απορρίμματα». 

Ελληνική καινοτομία: Αυτός ο «έξυπνος» κάδος ανακυκλώνει μόνος του τα απορρίμματα

Μπορεί ένας κάδος να κάνει μόνος του ανακύκλωση; Φυσικά, απαντά η τετραμελής ομάδα που δημιούργησε τον «έξυπνο» κάδο και κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας

Σχεδιαστές δημιουργούν μια γιγαντιαία φάλαινα από 5 τόνους πλαστικού που συνέλεξαν από τον ωκεανό (Εντυπωσιακές φωτογραφίες - VIDEO)

Ένα γλυπτό που υπενθυμίζει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι 150.000.000 τόννοι πλαστικών απορριμμάτων «κολυμπά», ακόμα, στα νερά των ωκεανών μας.

Αποκαλυπτικά τα πρώτα αποτελέσματα της επιδημιολογικής έρευνας στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διάθεσης Απορριμμάτων Φυλής

Μία ένωση ιδιαίτερα επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία, τοξική και καρκινογόνα ακόμη και σε ελάχιστες ποσότητες, εντοπίστηκε από το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και άλλους φορείς.

Διαχείριση απορριμμάτων: Καν'το όπως οι Γάλλοι!

Στο διαμέρισμα μιας γαλλικής οικογένειας υπάρχουν τρεις κάδοι απορριμμάτων: ένας για το γυαλί, ένας για τα ανακυκλώσιμα υλικά (υλικά συσκευασίας, χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο κ.ά.) και ένας για τα υπόλοιπα απορρίμματα

Διαχείριση των απορριμμάτων: ώρα μηδέν! Η Αττική στα πρόθυρα μιας τεράστιας περιβαλλοντικής και υγειονομικής κρίσης

Η διαιώνιση της υπάρχουσας κατάστασης στον τομέα της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων της Αττικής συνιστά ένα διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα, με βαρύτατες συνέπειες στην υγεία και στη ζωή των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής. 
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×