op
×

Να πως τα ελληνικά βότανα ταξιδεύουν σε 30 χώρες και κατακτούν τον κόσμο

Έχουμε την τύχη να ζούμε μέσα σε ένα μικρό παράδεισο φυτών και βοτάνων. Στην  Ελλάδα ευδοκιμούν σπάνια βότανα και περισσότερα από 6.500 διαφορετικά είδη και υποείδη φυτών
Περισσοτερα...

ανακύκλωση

Συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των επιχειρήσεων

Περισσότεροι από 870 τόνοι χαρτιού παραδόθηκαν προς ανακύκλωση κατά το προηγούμενο έτος, ενώ σχεδόν 17.600 τεμάχια αναλωσίμων εκτύπωσης εστάλησαν για επαναχρησιμοποίηση/ανακύκλωση.

Μαθητές συγκέντρωσαν 60 λίτρα τηγανέλαιο και το αντάλλαξαν με καθαριστικά για το σχολείο τους

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τις τραγικές επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης απόρριψης του τηγανέλαιου στο περιβάλλον. Έμαθαν πως λειτουργούν ο ΧΥΤΑ και ο Βιολογικός Καθαρισμός και ενημερώθηκαν για τον τρόπο αποκομιδής των αστικών απορριμμάτων, των υλικών ανακύκλωσης, την μεταφορά και τον καθαρισμό των αστικών λυμάτων.

Καλλιτέχνης μετατρέπει τα σκουπίδια σε σπιτάκια για άστεγους (εικόνες)

Ο Gregory Kloehn, καλλιτέχνης από την Καλιφόρνια, είχε την εξαιρετική ιδέα να κατασκευάσει μικρά, κινητά σπιτάκια για τους άστεγους, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά που έβρισκε στο δρόμο. 

Φοιτήτρια μετατρέπει πλαστικές σακούλες σε τούβλα δόμησης!

Δεν είναι επαναστατική ιδέα να παίρνει κανείς τις πλαστικές σακούλες που κατακλύζουν τους σταθμούς απορριμμάτων στην Ινδία και να τις μετατρέπει σε τούβλα, τόσο ανθεκτικά που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή σπιτιών – καταφυγίων κατά τη διάρκεια των μουσώνων; 

Οι θαυματουργές εφαρμογές μιας κάμερας: τρόφιμα, ιατρική, φωτοβολταϊκά, ανακύκλωση

Μια high-speed κάμερα για την παρακολούθηση της βλάστησης από το διάστημα και την καταπολέμηση της πείνας στην Αφρική προσαρμόστηκε ώστε να βρίσκει αλλαγές στα ανθρώπινα δερματικά κύτταρα, τα οποία είναι αόρατα με γυμνό μάτι, ώστε να συμβάλει στη διάγνωση δερματικών παθήσεων, όπως ο καρκίνος.

Η Περιφέρεια Αττικής μετατρέπει τα ψηφοδέλτια σε... τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Τα κόμματα αλλά και οι εκλογείς που διαθέτουν αχρησιμοποίητο και πλέον άχρηστο έντυπο προεκλογικό υλικό και επιθυμούν να το διαθέσουν καλούνται να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 213-32.100.531-4 ή στο email ant.bta@patt.gov.gr.

Ο λιτός βίος του Βαρουφάκη ή 5 βήματα για την απο-ανάπτυξη. Του Γιώργου Αναστασόπουλου

Το πρόταγμα της αποανάπτυξης βασίζεται στην εξής απλή ιδέα: είναι αδύνατο να απομυζούμε απεριόριστα έναν πλανήτη με περιορισμένους πόρους. Για το λόγο αυτό είναι αναγκαίο να αλλάξουμε συνολικά την κοινωνία που ζούμε. Αυτό σημαίνει πως είμαστε υποχρεωμένοι να περιορίσουμε τους ρυθμούς με τους οποίους παράγουμε και καταναλώνουμε.

Οικιακά είδη και αξεσουάρ από μεταχειρισμένα σκέιτμπορντ!

Ανακυκλώνουν παλιά και σπασμένα σκέιτμπορντ για να κατασκευάσουν κοσμήματα, αξεσουάρ και οικιακά είδη. Η παθιασμένη σκέιτερ Nat Rigby ξεκίνησε την εταιρεία το 2007 παρακινούμενη από την επιθυμία να μεταμορφώσει τα δικά της σκέιτμπορτ σε πολύτιμα ενθύμια.

Παζάρι Μεταχειρισμένων στο Κοινωνικό Κέντρο / Στέκι Μεταναστών

Αύριο Παρασκευή στις 7:00 μ.μ.στο  Κοινωνικό Κέντρο / Στέκι Μεταναστών της Θεσσαλονίκης  απο  το Ξεκίνημα. Είναι η ευκαιρία μας να βρεθούμε, να πάρουμε ρούχα, χρήσιμα δώρα, κουζινικά και διακοσμητικά σε τιμές που δεν ξεπερνούν στην πλειοψηφία τους τα 1-2 ευρώ. Έτσι, προωθούμε τη λογική της επανάχρησης και της ανακύκλωσης.

Παλλήνη: Κάδοι ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών

Την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών σε 25 περίπου σημεία της Παλλήνης, περιλαμβάνει συμφωνία συνεργασίας που υπέγραψαν ο Δήμος και η εταιρεία Free-Recycle.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×