op
×

Δωρεάν WiFi σε δήμους από την Ε.Ε.

Ποιοι δήμοι επελέγησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παροχή δωρεάν WiFi 
Περισσοτερα...

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Μετά τα πιάτα και τα καλαμάκια, τέλος και στα πλαστικά μπουκάλια από την Ε.Ε

Νέους κανόνες για τον περιορισμό της χρήσης πλαστικών προϊόντων πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βάζοντας στο στόχο κυρίως μαχαιροπήρουνα, καλαμάκια, πιάτα, μπατονέτες αλλά και μερικώς τα ποτήρια και μπουκάλια μιας χρήσης.

Τροφές και ροφήματα που ενδέχεται να προκαλούν καρκίνο, στο στόχαστρο Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ΕΦΕΤ

Τροφές και ροφήματα που καταναλώνονται από εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες καθημερινά, και που ενδέχεται να προκαλούν ακόμα και καρκίνο, μπαίνουν στο στόχαστρο ΕΕ και ΕΦΕΤ.

«Αλφειός Ρόδι»: Η αυτοδιαχειριζόμενη ελληνική επιχείρηση που τράβηξε την προσοχή της Ευρώπης

Η «Αλφειός Ρόδι έχει έδρα στον Πύργο Ηλείας. Πρόκειται για μια επιχείρηση πολυμετοχική και αυτοδιαχειριζόμενη, η οποία απαρτίζεται συνολικά από 254 οικογένειες

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ευρωπαίοι, πίνετε περισσότερο νερό της βρύσης

Ήταν το πρώτο επιτυχημένο δημοψήφισμα σε επίπεδο ΕΕ. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, 1,6 εκατομμύρια Ευρωπαίοι υποστήριξαν την πρωτοβουλία Right2Water και η ίδια η πρωτοβουλία απέσπασε σχεδόν 1,9 εκατομμύρια υπογραφές. 

"Έφαγε πόρτα" ξανά η Monsanto

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πενταετή ανανέωση της άδειας χρήσης της ουσίας γλυφοσάτης, δεν κατάφερε να αποσπάσει την ειδική πλειοψηφία που απαιτούνταν στη Μόνιμη Επιτροπή Φυτών, Ζώων, Τροφίμων και Ζωοτροφών (PAFF) 

Ε.Ε: Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει για το ευρωπαϊκό ένταλμα για τον Πουτζντεμόν

Την άποψη ότι εναπόκειται στη δικαιοσύνη να αποφασίσει εκφράζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ό,τι αφορά την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος για τη σύλληψη του ηγέτη της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν. 

Έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Μόνο η Κοινωνική Οικονομία αύξησε την απασχόληση στην Ευρώπη!

Ερευνα υπό την αιγίδα του Eurisce σε σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Σλοβακία και Πολωνία. Στίς Βρυξέλλες η αύξηση των αξιοπρεπώς αμοιβόμενων κοινωνικών θέσεων εργασίας ξεπερνάει το 25%!

«Πόρτα» της ΕΕ στην Πτολεμαΐδα ΙΙΙ

Το WWF Ελλάς από την αρχή και τεκμηριωμένα κατέρριψε το αίτημα επαναλειτουργίας της μονάδας Πτολεμαΐδα ΙΙΙ στην ουσία του, αναδεικνύοντας την ασυμβατότητά του τόσο με την εθνική όσο και με την ευρωπαϊκή νομοθεσία

Αυτή είναι η λίστα με τις πιο επικίνδυνες αεροπορικές εταιρείες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα λίστα αεροπορικών εταιρειών οι οποίες θεωρούνται επικίνδυνες καθώς "λειτουργούν σε συνθήκες οι οποίες υπολείπονται των ουσιωδών και διεθνώς αναγνωρισμένων επιπέδων ασφάλειας".  

Έτσι θα είναι πλέον τα πακέτα τσιγάρων με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Τις νέες συσκευασίες προϊόντων καπνού ενέκρινε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι οποίες θα περιλαμβάνουν ξεκάθαρες προειδοποιήσεις για τους κινδύνους που προκαλεί το κάπνισμα στην υγεία.

Ο Γιούνκερ καταγγέλει τον εργασιακό μεσαίωνα: Κοινά εργασιακά δικαιώματα στην Ευρώπη το 2016!

Συμβάσεις  αορίστου - όχι ορισμένου χρόνου! Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα προτείνει την άνοιξη του 2016 έναν πυλώνα ελάχιστων κοινών εργασιακών δικαιωμάτων, ένα προστατευτικό δίχτυ στην αγορά εργασίας και θα  μειώσει τις διαφορές στην εργατική νομοθεσία μεταξύ των κρατών - μελών.

Financial Times: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνώριζε για το σκάνδαλο της Volkswagen από το 2013

Σε σοβαρές αποκαλύψεις προβαίνουν οι Financial Times με έγγραφο που δίνει νέα τροπή στο πολύκροτο σκάνδαλο της Volkswagen καθώς δείχνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνώριζε για το λογισμικό που παραποιούσε τις τιμές εκπομπής ρύπων στους κινητήρες της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στο στόχαστρο της Κομισιόν το τσίπουρο και η τσικουδιά

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ζήτησε σήμερα από την Ελλάδα να τροποποιήσει το καθεστώς φόρου κατανάλωσης για το τσίπουρο και την τσικουδιά, καθώς η χώρα επιβάλει σε αυτά τα ποτά το 50% του κανονικού συντελεστή φόρου κατανάλωσης που εφαρμόζεται στην αιθυλική αλκοόλη. 

Αδιαφορία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μείωση του αριθμού των μελισσών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκαθαρίζει στην απάντησή της πως δεν προτίθεται να επικαιροποιήσει την ανακοίνωσή της ή να εκπονήσει στρατηγική ΕΕ, χωρίς να έχει καν προβεί στην απαραίτητη ανάλυση των συμπερασμάτων της μελέτης σχετικά με τη θνησιμότητα των αποικιών μελισσών.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Δεν ανησυχούμε. Οι εκλογές στην Ελλάδα δεν αποτελούν έκπληξη

Οι εκλογές στην Ελλάδα δεν αποτελούν έκπληξη, τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε σχόλιό της για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Δεν ανησυχούμε για την εφαρμογή του τρίτου προγράμματος δανειακής βοήθειας προς την Αθήνα.

Επιμένει ο Σόιμπλε και η Κομισιόν θα βάλει στο αύριανό τραπέζι του Eurogroup την πρότασή του για δανείο - γέφυρα...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε σήμερα έτοιμη για πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας μέσω του ESM αλλά και για δάνειο - γέφυρα, αφήνοντας τις αποφάσεις στο αυριανό κρίσιμο Eurogroup.

Περισσότερες «μεταρρυθμίσεις» για να εκταμιευθεί η δόση, ζητά η Κομισιόν!

«Περισσότερες μεταρρυθμίσεις από την πλευρά της Ελλάδας θα χρειαστούν προκειμένου να γίνει δυνατή η πρώτη εκταμίευση», δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αντίθετα, κύκλοι του Μαξίμου δήλωναν νωρίτερα πως δεν είχαν ζητηθεί πρόσθετα προαπαιτούμενα μέτρα.

Η ΕΕ ενέκρινε σήμερα την εισαγωγή και την κυκλοφορία 19 γενετικά τροποποιημένων προϊόντων!

11 προϊόντα της αμερικανικής πολυεθνικής Monsanto - πολλές ποικιλίες σόγιας, αραβοσίτου, ελαιοκράμβης και βαμβακιού - και  8 της αμερικανικής εταιρείας Dupont και των γερμανικών ομίλων Bayer και BASF. Greenpeace: "Ο Γιούνκερ δρα υπέρ της Monsanto".

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας με έπαθλα 50.000 ευρώ!

Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας για το 2015 είναι γεγονός. Στις 23 Μαρτίου 2015, στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αλληλεγγύης στο Γκντανσκ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κήρυξε την επίσημη έναρξή του.

Πιπέρι! «Η Κομισιόν δεν ανακατεύεται στις επιλογές του ελληνικού λαού και εργάζεται για να διασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ»

Δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα... απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν το ενδεχόμενο διενέργειας εθνικών εκλογών καλλιεργεί σενάρια για έξοδο της χώρας  απο την Ευρωζώνη.
12 »
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×