op
×

«Ελληνικό γάλα... από τη φάρμα στο ποτήρι»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία μεταξύ της Πρωτοβάθμιας και της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης λαμβάνει χώρα αυτήν την περίοδο στα Τρίκαλα.
Περισσοτερα...

Πανεπιστήμιο

ΚΕΠΚΑ: Χρήσιμες συμβουλές στους φοιτητές που αναζητούν κατοικία - Τι να προσέξουν

Χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές στους σπουδαστές που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και πραγματοποιούν πλέον αγώνα δρόμου για την εύρεση κατοικίας δίνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ). 

2.000 διδάκτορες κάθε χρόνο από τα ελληνικά ΑΕΙ - 40.000 διδακτορικές διατριβές online

Ο αριθμός των αναγορεύσεων νέων διδακτόρων από τα ελληνικά ΑΕΙ κατά την περίοδο 2005-2015 κυμάνθηκε περί τα 2.000 άτομα κατ' έτος, σύμφωνα με νέα μελέτη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές αδερφών στα Πανεπιστήμια

Από σήμερα, 14 Μαρτίου, μέχρι και την επόμενη Παρασκευή, 23 Μαρτίου, θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής τα αδέρφια που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις.

200 πανεπιστήμια προσφέρουν 600 δωρεάν online μαθήματα - Δείτε την λίστα

Τα online μαθήματα  (MOOC ή Massive Open Online Courses) πραγματοποιούνται τα τελευταία έξι χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων περίπου 800 πανεπιστήμια έχουν δημιουργήσει και προσφέρουν διαδικτυακά περισσότερα από 8.000 μαθήματα.

Πανεπιστημιακή έρευνα για τη βιώσιμη διαχείρηση της εφοδιαστικής αλυσίδας με πρότυπο το συνεταιριστικό παντοπωλείο Βιος Coop

Πανεπιστημιακή έρευνα ξεκίνησε με θέμα τη βιώσιμη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, με βάση το συνεταιριστικό μη κερδοσκοπικό παντοπωλείο Βίος Coop

Ένα και μοναδικό ελληνικό πανεπιστήμιο στα κορυφαία του κόσμου για το 2016

Η ανάδειξη του αποδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και στην εδώ και χρόνια πολιτική της απαξίωσης της εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικασίας στην Ελλάδα των μνημονίων

Η Μισέλ Ομπάμα ραπάρει και σου λέει να πας να σπουδάσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Η καμπάνια αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια του Λευκού Οίκου να αντιμετωπίσει δραστικά την αύξηση των ποσοστών των Αμερικανών εφήβων που εγκαταλείπουν τις σπουδές τους μόλις αποφοιτήσουν από τη μέση εκπαίδευση

Πώς η κάνναβη στέλνει στο πανεπιστήμιο 400 μαθητές!

Η κομητεία Πουέμπλο του Κολοράντο πρόκειται να επιβάλει φόρο 5% στους νόμιμους παραγωγούς κάνναβης. Μετά τη νομιμοποίηση, η συγκεκριμένη παραγωγή αναπτύσσεται ταχύτατα και ήδη αποφέρει μεγάλα κέρδη.

Γλέζος: Η εκκένωση του Πανεπιστημίου Αθηνών αποτελεί ωμή παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου

Οι αρχές της δημοκρατίας δεν μπορούν να είναι «α λα καρτ», ανάλογα με το ποιος κυβερνά. Χρέος μας είναι να υπερασπιστούμε χωρίς ταλαντεύσεις το πανεπιστημιακό άσυλο και να κατανοήσουμε ότι δεν καταλαμβάνεται, δεν ιδιωτικοποιείται και βεβαίως δεν χρησιμοποιείται ως χώρος βίας και τρομοκρατίας από καμιά πλευρά.

Φοιτητές ΑμεΑ αποκλείονται από κατατακτήριες εξετάσεις τμημάτων

Το αίτημά της για την προσαρμογή των κατατακτήριων εξετάσεων στις ανάγκες υποψήφιου με αναπηρία απέστειλε σήμερα η ΕΣΑμεΑ, στο Τμήμα Ψυχολογίας της Παντείου και στο αντίστοιχο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η πρώτη κατάληψη του Πανεπιστημίου εν έτει 1897

Στα μέσα Δεκεμβρίου του 1896 μια ομάδα τεταρτοετών φοιτητών της Ιατρικής επισκέφτηκε στο γραφείο του τον καθηγητή Ιούλιο Γαλβάνη και του ζήτησε να είναι πιο επιεικής στην πρακτική άσκηση των τελειοφοίτων στο μάθημα της χειρουργικής παθολογίας.
12 »
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×