op
×

«Ενέργεια για Ζωή» σημαίνει συμμετοχή στον 35ο Μαραθώνιο της Αθήνας

«Ενέργεια για ζωή» χάρισαν 130 εργαζόμενοι του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, στον 35ο Μαραθώνιο της Αθήνας. 
Περισσοτερα...

εργαζόμενοι

Σε αυτό το εστιατόριο όλοι οι εργαζόμενοι έχουν τον ιό HIV με στόχο να καταπολεμήσουν το στίγμα της ασθένειας

Tο πρώτο εστιατόριο στον κόσμο, στο οποίο όλο το προσωπικό της κουζίνας είναι θετικό για τον ιό HIV. Βρίσκεται στο Τορόντο του Καναδά και δημουργήθηκε  για να καταπολεμήσει το στίγμα για την συγκεκριμένη ασθένεια.

Xωρίς μετρό αύριο η Αθήνα

Χωρίς δρομολόγια του μετρό θα μείνει αύριο η Αθήνα από τις 9 το βράδυ έως λήξη της βάρδιας λόγω στάσης εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).

Να τι πρέπει να γνωρίζετε για την καλοκαιρινή άδεια και το επίδομα αδείας

Το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ) παρέχει online εφαρμογή υπολογισμού της ετήσιας άδειας και δίνει αναλυτικές πληροφορίες για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ για 6 ώρες η Αθήνα

Ακινητοποιημένα θα είναι λεωφορεία και τρόλεϊ για έξι ώρες σήμερα Τρίτη 13 Ιουνίου προκειμένου οι εργαζόμενοι των αστικών μέσων μαζικής μεταφοράς να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες γενικές συνελεύσεις τους.

ΜΑΤ και βία (και) στη ΒΙΟ.ΜΕ; Τι καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ καταγγέλουν πως δικαστική και πολιτική εξουσία έχουν ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι το σχέδιο του πλειστηριασμού για να γίνει το εργοστάσιο βίδες και να πεταχτούν εργαζόμενοι και ιατρείο στο δρόμο. Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ πληροφορούν τους κυβερνώντες πως δεν είναι διατεθειμένοι να πάνε σαν πρόβατα στη σφαγή.

"Ωρα ευθύνης για το μέλλον της Αυγής" - Πάνω από 10 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Με τίτλο "Ωρα ευθύνης για το μέλλον της Αυγής" οι εργαζόμενοι καταγγέλουν τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργούν στην εφημερίδα  οι μισθολογικές οφειλές καθώς παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από 10 μήνες. 

Μην παίζετε με την αγωνία για εργασία εκατοντάδων εργαζόμενων στα στρατόπεδα προσφύγων

Καλούμε τα συνδικάτα στους Δήμους, την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα και τα δημοτικά συμβούλια να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα στρατόπεδα προσφύγων και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να μην απολυθεί κανένας, να παραταθούν τώρα οι συμβάσεις όλων.

Ποιοί δικαιούνται δώρο Πάσχα

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, Δώρο Πάσχα δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους, όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου. 

ΣΕΠΕ: Ερευνά καταγγελίες για εξαναγκασμό εργαζομένων να επιστρέψουν μέρος του μισθού τους

Καταγγελίες εργαζομένων ότι oι εργοδότες τους εξαναγκάζουν να επιστρέψουν μέρος των μισθών τους  εξετάστηκαν την Δευτέρα  σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στο τοπικό υποκατάστημα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) στην Πάτρα.

Πρωτοφανής καταγγελία: Συνοδεία μπράβων οι εργαζόμενοι στα ΑΤΜ! [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε μια πρωτοφανή καταγγελία προχώρησε ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, σύμφωνα με την οποία εργοδότες φέρονται να ληστεύουν με την βοήθεια μπράβων τους εργαζομένους τους στα ΑΤΜ.

Πότε καταβάλλεται στους δικαιούχους το δώρο Χριστουγέννων - ποιοι το δικαιούνται

Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής του δώρου Χριστουγέννων υπάρχει παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας και οι εργαζόμενοι πρέπει να απευθύνονται στα αρμόδια τμήματα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων.

Τι σημαίνει πραγματικά η «black Friday»

Ένας προερχόμενος εξ Αμερικής θεσμός με «μοναδικές προσφορές για λίγες ώρες». Ωστόσο, κανείς δε φαίνεται να ψάχνει λίγο παραπάνω για το τί πραγματικά σημαίνει αυτή η «black Friday» τόσο σε σχέση με τις καταναλωτικές συνήθειες που διαμορφώνει, όσο και σε σχέση με τη δοκιμασία που συνιστά για τους εργαζόμενους στα καταστήματα. 
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×