op
×

Έκθεση: Επικίνδυνες ουσίες από αντικολλητικά σκεύη στον οργανισμό μας

Σχετικά αυξημένη έκθεση του ανθρώπου σε ουσίες που έχουν είτε αντικολλητικές ιδιότητες -όπως το Teflon και άλλες με παρόμοιες ιδιότητες
Περισσοτερα...

χημικές ουσίες

Αν το τηγάνι σας αναγράφει αυτή την ουσία, πετάξτε το αμέσως - Μια ιστορία συγκάλυψης από τη δεκαετία του '70

Η "Δήλωση της Μαδρίτης" καταγράφει την προειδοποίηση 208 επιστημόνων από όλο τον κόσμο, όσον αφορά τους κινδύνους για τον άνθρωπο και το περιβάλλον από την χρήση των PFAS.

Η έρευνα για τις χημικές ουσίες, τα αποσμητικά και τον καρκίνο του μαστού | Του Δημήτρη Κουρέτα

Η πιο πρόσφατη μελέτη του 2016 μας λέει ότι σε 20 δείγματα καρκίνου του μαστού κοντά στο σημείο που ψέκαζαν οι γυναίκες στην άκρη της μασχάλης αναπτύχθηκε καρκίνος

Αν το τηγάνι σας αναγράφει αυτή την ένδειξη, πετάξτε το αμέσως

Υπάρχει μια κατηγορία τοξικών χημικών ουσιών, τις οποίες χρησιμοποιούσαν παλαιότερα για την κατασκευή διαφόρων μαγειρικών σκευών, κυρίως αντικολλητικών τηγανιών, που είναι  επικίνδυνες για την υγεία μας.

Να γιατί δεν πρέπει να πίνετε εμφιαλωμένο νερό από πλαστικό μπουκάλι - Οι κίνδυνοι για την υγεία

Τα πλαστικά μπουκάλια νερού φτιάχνονται από τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο. Όταν το υλικό θερμαίνεται απελευθερώνει την ουσία δισφαινόλη Α, που κοινώς ονομάζεται ΒΡΑ. 

«Έθαψα τα 12 από τα 15 παιδιά μου και ετοιμάζομαι για τα άλλα δύο»

Ο Ταν Τρι δεν ξέρει τίποτε για τον Agent Orange (Πορτοκαλί Παράγοντα). Αλλά οι γιατροί λένε ότι ζει υπό την επίδρασή του κάθε μέρα, όταν σέρνεται για να κατεβεί από το ξύλινο κρεβάτι του και περιμένει κάποιον να τον ταΐσει. Είναι 25 ετών. 

Οι επικίνδυνες συνθετικές χημικές ουσίες που υπάρχουν στα καλλυντικά και πρέπει να αποφεύγουμε (λίστα)

”Τα περισσότερα συνθετικά χημικά γύρω μας είναι τοξικά. Ακούμε τη λέξη ”τοξικό” τόσο συχνά που έχει χάσει το νοημά της. Αλλά ”τοξικό” σημαίνει δηλητηριώδες. Οτιδήποτε είναι ”ικανό να καταστρέψει ζωή”.

Πώς θα προστατευθείτε από το επικίνδυνο χημικό που βρίσκεται παντού

Έχει κατά καιρούς κατηγορηθεί για προβλήματα γονιμότητας, για περιστατικά υπέρτασης και για την ελλιπή ανάπτυξη του νευρικού συστήματος στα παιδιά. Βρίσκεται σε δεκάδες αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, όπως πλαστικές συσκευασίες και αποδείξεις που τυπώνονται σε θερμικό χαρτί.

Ναρκωτικά, φάρμακα και συνθετικές ουσίες στο νερό

Μία ανησυχητική παρατήρηση για το υδάτινο οικοσύστημα της χώρας έκαναν ερευνητές των Πανεπιστημίων Αιγαίου και Αθηνών, διαπιστώνοντας ότι αμέτρητες επικίνδυνες ουσίες ξεφεύγουν από το βιολογικό καθαρισμό και καταλήγουν στις λίμνες και τα ποτάμια.

Προσοχή! Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα συντηρητικά τροφίμων

Οι διάφοροι κωδικοί που βλέπετε στα συστατικά στις περισσότερες συσκευασίες τροφών αντιστοιχούν σε ουσίες που είναι πρόσθετες στην βασική τροφή και οι οποίες έχουν σκοπό να διατηρήσουν καλύτερα το περιεχόμενο για περισσότερο καιρό, αλλά και να του προσθέσουν γεύση και χρώμα.

10 από τα χειρότερα συστατικά τροφίμων που δεν πρέπει να φάμε ποτέ ξανά!

Αυτά είναι μερικά από τα χειρότερα συστατικά για τον ανθρώπινο οργανισμό, που χρησιμοποιεί σήμερα η παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων. Όταν αγοράζετε ένα προϊόν, καλό είναι να ελέγχετε την ετικέτα του, ώστε να γνωρίζετε τι θα πρέπει να αποφεύγετε.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×