op
×

25 πρακτικές ιδέες για να βοηθήσετε το παιδί να μελετά σωστά στο σπίτι

Το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Π.Ν.Α Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής σχεδίασε ένα πρόγραμμα προώθησης της μελέτης στο σπίτι για μαθητές του Δημοτικού ως και το Λύκειο.
Περισσοτερα...

μελέτη

Μικρότερος ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού για τις γυναίκες που είναι πρωινοί τύποι, σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι γυναίκες που είναι πρωινοί τύποι, δηλαδή ξυπνάνε νωρίς και λειτουργούν καλύτερα στην αρχή παρά στο τέλος της μέρας, έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού.

Καινούργια στοιχεία, νέα κρυφή δυσκολία, μικρότερο χρονικό «παράθυρο ευκαιρίας» για την ανθρωπότητα

Οι ωκεανοί του πλανήτη μας απορροφούν περισσότερη θερμότητα από ό,τι νόμιζαν έως τώρα οι επιστήμονες, γεγονός που αποτελεί μια νέα κρυφή δυσκολία για τον έλεγχο της κλιματικής αλλαγής. 

Νέα έρευνα: Καθημερινό προϊόν καθαρισμού συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θανατηφόρου πνευμονικής νόσου

Η τακτική χρήση απολυμαντικών προϊόντων καθαρισμού, όπως η χλωρίνη, συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης θανατηφόρων πνευμονικών παθήσεων, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα.

Η καλύτερη φαρμακευτική θεραπεία παιδιών και εφήβων με ΔΕΠΥ σύμφωνα με νέα μεγάλη μελέτη

Η μελέτη (μετα-ανάλυση) αξιολόγησε 133 διπλά «τυφλές» και τυχαιοποιημένες -δημοσιευμένες και αδημοσίευτες- κλινικές δοκιμές φαρμάκων, οι οποίες αφορούσαν συνολικά περισσότερα από 14.000 παιδιά

Νέα διεθνής επιστημονική έρευνα που σοκάρει και αφορά τις προστατευόμενες περιοχές του πλανήτη

Από το 1992 έως σήμερα οι προστατευόμενες περιοχές παγκοσμίως έχουν διπλασιασθεί. Το "ανθρώπινο αποτύπωμα", όμως, έχει υποβαθμίσει το 33% των προστατευόμενων περιοχών.

Διακοπή νερού στη Θεσσαλονίκη: Οι 3 αλήθειες που πονάνε

Γράφει ο Κώστας Νικολάου: Ο αγωγός τροφοδοσίας νερού της Θεσσαλονίκης εν μέρει από την Αραβησσό είναι παμπάλαιος. Αναμενόμενο το να βγάλει προβλήματα. Γι' αυτό, το έργο κατασκευής νέου αγωγού (αντ' αυτού) από Αλιάκμονα είχε έτοιμη μελέτη και εντάχθηκε για χρηματοδότηση το 2012. Όμως το 2013 ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΕ...

Aυτό το συστατικό της κάνναβης «θα μπορούσε να βοηθήσει τους εθισμένους στην κοκαΐνη και τους αλκοολικούς να μείνουν καθαροί»

Για πολλές δεκαετίες οι εκστρατείες κατά της νομιμοποίησης της κάνναβης είχαν σαν βασικό επιχείρημα ότι το φυτό αποτελεί το πρώτο στάδιο πριν το άτομο εθιστεί σε πιο "σκληρά" ναρκωτικά.

Νέα μελέτη: Αυτές είναι οι τροφές που σχετίζονται με καρκίνο

Προηγούμενες μελέτες έχουν συσχετίσει τα τρόφιμα υψηλής επεξεργασίας με αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας, υπέρτασης και υψηλής χοληστερίνης. Η νέα μελέτη προσθέτει σε αυτόν τον κατάλογο πιθανώς και τον καρκίνο.

Τα θαυματουργά μανιτάρια σε θεραπείες αντιγήρανσης;

Δύο αντιοξειδωτικές ουσίες, η γλουταθειόνη και  η εργοθειονεΐνη, μπορούν να αλλάξουν καθοριστικά τις θεραπείες αντιγήρανσης. Αυτό αναφέρεται σε νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό  Food Chemistry.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×