op
×

Μητρότητα: Τι είναι η «ενσυνειδητότητα» και πώς βοηθάει τις μέλλουσες και νέες μητέρες

Η μελέτη δείχνει επίσης ότι οι έγκυες γυναίκες που «γυμνάζουν» με αυτόν τον τρόπο τη σκέψη τους και προετοιμάζουν αντίστοιχα το σώμα τους, μπορούν να χρησιμοποιήσουν λιγότερο φάρμακα για τη διαχείριση του πόνου κατά τη διάρκεια του τοκετού. 
Περισσοτερα...

μελέτη

Τσιμάνι: Τα μυστικά των ανθρώπων με τις πιο υγιείς καρδιές στον κόσμο

Οι αυτόχθονες της φυλής των Τσιμάνι, οι οποίοι κατοικούν στον Αμαζόνιο, φαίνεται πως έχουν τις πιο υγιείς καρδιές στον κόσμο, σύμφωνα με σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από την επιστημονική επιθεώρηση "Τhe Lancet".

Ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα: Προτάσεις Κοινωνικής Καινοτομίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου

Η ενεργειακή φτώχεια αρχίζει να αναγνωρίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο ως ένα κοινωνικό πρόβλημα με αυξάνουσα σημασία και σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία πολλών εκατομμυρίων πολιτών.

Επιστήμονες αποκρυπτογραφούν το αινιγματικό χαμόγελο της Τζοκόντας

Mια μελέτη που δημοσιεύτηκε  στην επιστημονική επιθεώρηση Scientific Reports δίνει απαντήσεις  στο αινιγματικό χαμόγελο της Τζοκόντας, στον διάσημο πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι που ασκεί γοητεία σε όλο τον κόσμο. 

Η φτώχεια μαστίζει την Ελλάδα: Αύξηση 40% σε 7 χρόνια διαπιστώνει Γερμανικό Ινστιτούτο

Τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας κατέχει η χώρα μας. Το καταγράφει και έρευνα Οικονομικού Γερμανικού Ινστιτούτου που αποδίδει την φτώχεια στην μακρά κρίση, την ύφεση, την ανεργία και την πολιτική λιτότητας των δανειστών. 

Oι τράπεζες προκάλεσαν την κρίση | του Eric Toussaint

Το υποτιθέμενο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας σχεδιάστηκε για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των ιδιωτών τραπεζιτών καθώς και των χωρών που κυριαρχούν στην ευρωζώνη.  H μελέτη του Eric Toussaint καταδεικνύει ότι η ελληνική κρίση που ξέσπασε το 2010 προήλθε από τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα. Δεν είναι αποτέλεσμα υπέρμετρων δημόσιων δαπανών. 

TTIP: "Οι Επιπτώσεις στην Ελληνική Δημοκρατία, στην Οικονομία, στην Κοινωνία"

Η CETA θα προκαλέσει περαιτέρω  ανεργία, αύξηση της ανισότητας, μείωση της ευημερίας, θα προκαλέσει συμπίεση μισθών". Είναι μερικά από τα συμπεράσματα της πρώτης μελέτης στην Ελλάδα για την TTIP.

Ευκαιρίες Συνεργασίας μεταξύ των Συνεταιρισμών και της ΕΕ: Νέα μελέτη του Cooperatives Europe

Το Cooperatives Europe σήμερα δημοσίευσε την πιο πρόσφατη μελέτη του με τον τίτλο "Building Strong Development Cooperation - Partnership Opportunities between Cooperatives and the EU" (Οικοδόμηση Ισχυρών Αναπτυξιακών Ευκαιριών Συνεταιρισμού - Συνεργασίας μεταξύ των Συνεταιρισμών και της ΕΕ).

Η μελισσοκομία έχει ιστορία τουλάχιστον 9.000 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν χημικά ίχνη από κερί μελισσών σε τουλάχιστον 6.400 κεραμικά σκεύη των πρώτων γεωργών, σε πάνω από 150 νεολιθικές αρχαιολογικές τοποθεσίες, οι οποίες χρονολογούνται προ 4.000 έως σχεδόν 9.000 ετών.

Νέα μελέτη: Αναπόφευκτα η γενετική επιμόλυνση μετατρέπει τις βιολογικές καλλιέργειες σε γενετικά τροποποιημένες

Μια νέα έκθεση διαπιστώνει ότι το θέμα της μόλυνσης με ΓΤΟ είναι πολύ πιο σοβαρό αν και οι περισσότερες περιπτώσεις μόλυνσης δεν είναι γνωστές. 

Η κατανάλωση αυτού του τροφίμου μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο θάνατο...

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια νέα μεγάλη σουηδική επιστημονική μελέτη, η οποία όμως πρέπει να επιβεβαιωθεί από μελλοντικές έρευνες, προτού οι επιστήμονες προχωρήσουν σε νέες διατροφικές συστάσεις.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×