op
×

Εργαστήριο με θέμα:“Σχεδιάζοντας έναν μικρό Συνεταιρισμό” στο Κέντρο Στήριξης Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας του Νομού Ηρακλείου

Το Κέντρο Στήριξης Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας  Νομού Ηρακλείου της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. COMMONSLAB οργανώνει εργαστήριο με θέμα:“Σχεδιάζοντας έναν μικρό Συνεταιρισμό”
Περισσοτερα...

Συνεταιρισμός

Ο αμπελουργικός συνεταιρισμός Caves de Rauzan καταργεί τα τοξικά μικροβιοκτόνα

Ο συνεταιρισμός Caves de Rauzan (Κάβες του Ροζάν) έπειτα από αίτημα των πελατών του που ζητούν στους 340 αμπελουργούς του οι οποίοι καλλιεργούν 36.000 στρέμματα στην περιοχή Αντρ-ντε-μερ, σταματά να χρησιμοποιεί τα πιο τοξικά για την υγεία εντομοκτόνα

Ερίβωλος: Ο συνεταιρισμός που "γεννήθηκε" στην καρδιά της κρίσης και έχει κερδίσει το στοίχημα της εξωστρέφειας

Ψητή μελιτζάνα του Πρότυπου Αγροτικού Συνεταιρισμού Ερίβωλου, ιδιωτικής ετικέτας, σερβίρουν στους vegan πελάτες τους στη Νέα Ζηλανδία οι ιδιοκτήτες μεγάλης αλυσίδας πιτσαρίας

Συγκέντρωση τροφίμων στον Συνεταιρισμό «Κίνηση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ» [ΛΙΣΤΑ]

Εν όψει των εορτών του Πάσχα συγκεντρώνουν τρόφιμα στο Συνεταιρισμό τις ημέρες της διανομής, για οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα.

Πώς η ασημο-πράσινη Κρητική βιολογική ελιά συνεταιρίστηκε για να κατακτήσει τον κόσμο

Μέσα στους αιώνες αποδείχθηκε ότι στα φύλλα, στον καρπό και στο λάδι της ελιάς υπάρχουν πολλές ουσίες με αντιοξειδωτικές, καταπραϋντικές και μαλακτικές ιδιότητες.

Ο πρώτος συνεταιρισμός βιολογικής κλωστικής κάνναβης στην Ελλάδα είναι γεγονός! Γνωρίστε τον

Σκοπός του Συνεταιρισμού είναι η ανάδειξη, μέσω της συνεργασίας και της συλλογικής προσπάθειας, όλων των δυνατοτήτων αξιοποίησης της κλωστικής ή βιομηχανικής κάνναβης

Το θαυματουργό φυτό της "αθανασίας" και ευζωίας καλλιεργείται στην Κρήτη

Όταν το φυτό της «αθανασίας» και της ευζωίας, η περίφημη αλόη, σμίγει με την κρητική γη και καλλιεργείται με μεράκι, τότε αναμφίβολα δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να απολαύσουν μοναδικά προϊόντα

Ανοικτό συνέδριο για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία

Με πρωτοβουλία των μεγαλύτερων κοινωνικών δικτύων στο χώρο των οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών και συνεταιρισμών έχουν ξεκινήσει οι οργανωτικές διαδικασίες για το πρώτο πανελλήνιο συνέδριο που προγραμματίζεται στις 20-22 Μάιου 2016.

Μοντραγκόν: Η ιστορία του συνεταιρισμού που αποτελεί πρότυπο ανάπτυξης

Η χώρα των Βάσκων βιώνει τα τελευταία χρόνια την ανάπτυξη ενός συστήματος συνεταιρισμών το οποίο είναι μοναδικό σε μέγεθος, δυναμικότητα αλλά και τον αντίκτυπο που έχει στη συνολική οικονομία της περιοχής.

Δωρεάν γάλα σε 25 παιδικούς σταθμούς από τον Συνεταιρισμό "ΘΕΣ Γάλα"

Γάλα του συνεταιρισμού «ΘΕΣ Γάλα – Πιες», θα διατεθεί για τις ανάγκες και της φετινής χρονιάς, για τα παιδιά των 25 Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων καθώς και για την κάλυψη των αναγκών 100 οικογενειών που στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.  

Ο συνεταιρισμός που δημιούργησε 1.000 νέες θέσεις εργασίας το 2014!

Το 2013, το εργοστάσιο κατασκευής εμπορικών και οικιακών συσκευών, Fagor Electrodomésticos, του Mondragon πτώχευσε. Περίπου 2.000 εργαζόμενοι έμειναν χωρίς δουλειά, όμως μέχρι σήμερα, οι 1.700 από αυτούς έχουν απορροφηθεί

Συναντήσαμε τον πρόεδρο των Συνεταιρισμών Ευρώπης στο workshop με τους 20 μεγαλύτερους συνεταιρισμούς της Ελλάδας

Από το enallaktikos.gr συμμετείχε ο Ανδρέας Ρουμελιώτης. Συζητήθηκαν θέματα προτεραιότητας για μια διάσκεψη πολιτικής, που θα υποστηρίξει την ανάπτυξη συνεταιρισμών και τη θεσμοθέτηση μιας νέας συνεταιριστικής νομοθεσίας στην Ελλάδα.

Τα πρώτα θεμέλια του συνεταιρισμού παραγωγών - καταναλωτών «Κουκούλι»

Το Σαββάτο 7/3 σε μια αίθουσα του δημαρχείου Θεσσαλονίκης βάλαμε τα πρώτα θεμέλια του συνεταιρισμού παραγωγών -καταναλωτών «Κουκούλι» καθώς εγγράφηκαν τα πρώτα είκοσι μέλη και εγκρίθηκε από τους παρόντες το καταστατικό των αρχών του. Μέχρι να συγκεντρωθεί το απαραίτητο κεφάλαιο για το οίκο - πρατήριο, χρειάζεται να συνεχίσουμε την συζήτηση και την αναζήτηση.

Σύσταση του συνεταιρισμού και γλέντι στο στέκι "Παίρνω Αμπάριζα"

Σας περιμένουμε, για να γλεντήσουμε με ζωντανή λαϊκή μουσική, να πιούμε ένα κρασί, να τσιμπήσουμε σπιτικούς μεζέδες και να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες για το νέο εγχείρημα που επιχειρούμε. Είστε όλοι καλεσμένοι, ευπρόσδεκτοι και απαραίτητοι όχι μόνο για το γλέντι, αλλά και για τη σύσταση του συνεταιρισμού. Οι επιτυχίες χτίζονται με την προσφορά μας, τη συμμετοχή μας και την αλληλεγγύη μας!

Η ιστορία των ζαπατιστικών συνεταιρισμών καφέ

Στο κίνημα συμμετείχαν χιλιάδες ιθαγενείς παραγωγοί καφέ με προηγούμενες εμπειρίες συμμετοχής σε παραγωγικούς συνεταιρισμούς, οι οποίοι δεν περιορίζονταν μόνο στην αναζήτηση οικονομικών διεξόδων για τα μέλη τους, αλλά στόχευαν  στην οικοδόμηση της αυτονομίας τους απο το μεξικανικό κράτος.

Την μετατροπή των επιχειρήσεων σε συνεταιρισμούς στηρίζει η ΕΕ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την τροποποίηση του προϋπολογισμού του 2015 μετά την παρουσίαση της πρότασης από την ευρωβουλευτή Patrizia Toia σχετικά με την εκκίνηση ενός πιλοτικού προγράμματος 500.000 Ευρώ για τη στήριξη της μετατροπής επιχειρήσεων στη μορφή συνεταιρισμού .
12 »
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×