op
×

Στην κατασκευή εγκαταστάσεων ηλιακής ενέργειας σε αφρικανικά κράτη προχωρά η Αιγυπτός

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της να συμβάλει στην αναπτυξιακή διαδικασία της αφρικανικής ηπείρου, η Αίγυπτος ξεκίνησε την υλοποίηση κατασκευής ηλιακών σταθμών
Περισσοτερα...

ηλιακή ενέργεια

Τώρα μπορείς να κάνεις κι εσύ το πρώτο βήμα για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας στην Ελλάδα

Μέσω της νέας ιστοσελίδας της Greenpeace, Ήλιε μου, ήλιε σου, οι δημότες όλης της χώρας μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα να στραφεί γρήγορα στην ηλιακή οικονομία.

Διπλή πρωτιά για την Τήλο στην Ευρώπη

 Το ελληνικό έργο TILOS απέσπασε με πολλούς επαίνους στα ευρωπαϊκά βραβεία βιώσιμης ενέργειας, το βραβείο στην κατηγορία «Ενεργειακά νησιά», το οποίο κρίθηκε από επιτροπή ειδικών, και το «Βραβείο κοινού»

Δείτε το πρώτο "πράσινο" σπίτι που περιστρέφεται για να ακολουθεί τις ακτίνες του ήλιου [ΦΩΤΟ]

Το πρώτο στην Ευρώπη  υπερσύγχρονο σπίτι που γυρίζει 360 μοίρες για να ακολουθήσει τις ακτίνες του ήλιου είναι γεγονός. Περιστρέφεται κάθε 15 λεπτά  για να μεγιστοποιεί την ποσότητα της ηλιακης ενέργειας. 

Νέα εποχή στο Δήμο Θεσσαλονίκης: Εικονική αυτοπαραγωγή ηλιακής ενέργειας

Μια νέα εποχή για τη χώρα εγκαινιάζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Greenpeace: Πρόκειται για το φωτοβολταϊκό σύστημα που εγκαταστάθηκε στο 18ο Λύκειο Θεσσαλονίκης. Θα παράγει ηλεκτρικό ρεύμα που θα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες μίας κοινωνικής δομής του δήμου η οποία βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο της πόλης.

Solar Ride: Είσαι μέσα;

Η Greenpeace, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, διοργανώνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το Solar Ride, μία ποδηλατοδράση αφιερωμένη στον σπουδαιότερο και ανεξάντλητο φυσικό πόρο που έχει η χώρα μας: την ηλιακή ενέργεια.

Χιλή: Παράγει τεράστια ηλιακή ενέργεια αλλά δεν μπορεί να την εκμεταλλευτεί

Τεράστια πλεονάσματα ηλιακής ενέργειας παράγει τα τελευταία χρόνια η Χιλή σε σημείο που να μην ξέρει τι να την κάνει. Όμως επειδή οι υποδομές στη χώρα είναι ελλιπείς , η μεταφορά της είναι αδύνατη

Καινοτόμο σύστημα καθαρίζει το νερό από τοξικό αρσενικό με τη χρήση ηλιακής ενέργειας

Άλλο ένα παράδειγμα για το πώς ο συνδυασμός κοινωνικής και οικολογικής καινοτομίας μπορεί να λύσει σημαντικά προβλήματα όπως είναι η διασφάλιση πόσιμου νερού καλής ποιότητας με χαμηλό κόστος

Πώς η ίδια η ΔΕΗ μπορεί να βοηθήσει τα φτωχότερα νοικοκυριά να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα να εξελίσσεται, με τη ΔΕΗ να επιθυμεί τη διακοπή της παροχής ρεύματος σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις πληρωμής των λογαριασμών.

Ονειρικός ποδηλατόδρομος εμπνευσμένος από την Έναστρη Νύχτα του Βαν Γκογκ (υπέροχες εικόνες)

Ο Ολλανδός καλλιτέχνης και σχεδιαστής Daan Roosegaarde δημιούργησε αυτό τον καινοτόμο ποδηλατόδρομο, ο οποίος τις νύχτες φωτίζεται, θυμίζοντας τον διάσημο πίνακα του Βαν Γκογκ.
12 »
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×