op
×

Συνεχίζονται οι εγγραφές μαθητών και εθελοντών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Κορυδαλλού

Τα μαθήματα ξεκίνησαν πέρσι με την Μελέτη για μαθητές Δημοτικού, ενώ στόχος είναι να επεκταθεί φέτος και σε Γυμνάσιο και Λύκειο,, ανάλογα και με την προσφορά καθηγητών.
Περισσοτερα...

κοινωνικό φροντιστήριο

Ξεκινάει τη λειτουργία του το Κοινωνικό Φροντιστήριο Αλίμου

Ξεκινάει η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αλίμου για το Σχολικό Έτος 2014 – 2015. Εθελοντές εκπαιδευτικοί παραδίδουν δωρεάν μαθήματα σε μικρά γκρουπ μαθητών, απογευματινές ώρες κάθε μέρα.

Ετεροτοπία: Δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης για όλους!

Με όχημα την αλληλεγγύη, επιλέγουμε να μη μείνει κανένας μόνος του στην κρίση, να δημιουργήσουμε αντιστάσεις απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε και με όπλο τη συλλογικότητα να απαντήσουμε στις ανάγκες μας πέρα από τη λογική του κέρδους.

Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα για μαθητές Λυκείου στο Κιλκίς

Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε μαθητές Λυκείου θα παραδίδονται για το τρέχον σχολικό έτος 2014-2015 από εθελοντές καθηγητές, με σχετική πρωτοβουλία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς.

Ηγουμενίτσα: Δωρεάν φροντιστήρια για άπορους μαθητές για 4η συνεχόμενη χρονιά

Δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν φροντιστηριακής εκπαίδευσης θα είναι μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία του Νομού και δεν παρακολουθούν μαθήματα σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών.

Επαναλειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές γυμνασίου και λυκείου στο Δήμο Θηβαίων

Στην προσπάθεια αυτή θα συμβάλλουν και οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων της περιοχής του Δήμου με τη σύμφωνη γνώμη του Επαγγελματικού Σωματείου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε. Βοιωτίας, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Ζητούνται εθελοντές καθηγητές ή φοιτητές για να διδάξουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Ζητούνται εθελοντές καθηγητές ή φοιτητές για να διδάξουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Αγίου Δημητρίου τα εξής μαθήματα: μαθηματικά, φυσική, χημεία και βιολογία. Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσέρχονται καθημερινά 17:30-20:00 στο 3ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου ( είσοδος από Καπετανάκη ).

Κοινωνικό Φροντιστήριο σε Κερατσίνι - Δραπετσώνα - Πέραμα

Δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και ξένων γλωσσών σε μαθητές, οι οικογένειες των οποίων ανήκουν σε οικονομικά ευπαθείς ομάδες, διοργανώνει ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, στο πλαίσιο της Τράπεζας Χρόνου που λειτουργεί στις μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας. Τα μαθήματα θα γίνονται από εθελόντριες καθηγήτριες στις μόνιμες Κοινωνικές Δομές «Κύκλος Δράσης Κερατσίνι - Δραπετσώνα - Πέραμα», επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 123, στο Κερατσίνι.

Κοινωνικό φροντιστήριο για 3η συνεχόμενη χρονιά από την Βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Η Βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Β.Ι.Α.Α.) συνεχίζοντας για τρίτη σχολική χρονιά την παροχή βοήθειας σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες ανακοινώνει την έναρξη του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος «Κοινωνικό Φροντιστήριο»

Κάλεσμα εθελοντών καθηγητών Φιλολογικών μαθημάτων και Χημείας για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Οι ολοένα και διευρυνόμενες ανάγκες των δημοτών μας για Κοινωνικές Παροχές και ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των αιτούντων μαθητών για την παροχή δωρεάν φροντιστηριακών μαθημάτων, μεγαλώνουν αντίστοιχα και την ανάγκη εθελοντικής προσφοράς από αλληλέγγυους καθηγητές.

Πάτρα: Δωρεάν Φροντιστήρια ξένων γλωσσών

Συνεχίζεται μέχρι και την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρών η κατάθεση αιτήσεων για το «Πρόγραμμα Δωρεάν Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών». Σκοπός είναι να βοηθηθούν όσα παιδιά ανήκουν σε οικογένειες της πόλης με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Μαρούσι: Πρόγραμμα δωρεάν φοίτησης σε φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών και Μέσης Εκπαίδευσης - αιτήσεις έως 12/09

Ο Δήμος Αμαρουσίου συνεχίζει να υποστηρίζει τους κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες, διατηρώντας και ενισχύοντας το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, με τη συμβολή των τοπικών επιχειρήσεων, των εθελοντών της πόλης, αλλά και την ευγενική προσφορά απλών πολιτών.

Δωρεάν φροντιστήρια για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών

Από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Αυγούστου, ξεκινούν στην Πάτρα οι αιτήσεις για το «Πρόγραμμα Δωρεάν Φροντιστήρια για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών», όπως γνωστοποίησε η  πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων  Αναστασία Παπαντωνοπούλου

Ναύπλιο: Από 20/6 οι αιτήσεις μαθητών για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Ναυπλίου καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες που επιθυμούν να συμμετέχουν στα μαθήματα για το νέο σχολικό έτος 2014-2015, να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση, στο δημαρχείο Ναυπλίου, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αναγράφονται στη αίτηση

Εθελοντές καθηγητές ζητά το Κοινωνικό Φροντιστήριο Λυκόβρυσης - Πεύκης

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους καθηγητές ξένων γλωσσών, που επιθυμούν, να προσφέρουν και φέτος εθελοντικά τις γνώσεις και το χρόνο τους, για τη βοήθεια των μαθητών που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, τη νέα σχολική χρονιά, απευθύνει ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Παλλήνη: Έναρξη θερινών τμημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Ξεκινούν στις 25 Ιουνίου,  τα μαθήματα προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2015, σε τμήματα Θεωρητικής, Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης,  στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Παλλήνης,

Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο στα Αρχαία

Η ιστοσελίδα Lexigram.gr εν όψει των σχολικών και πανελληνίων εξετάσεων, παρέχει δωρεάν στους μαθητές των τριών τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου ένα λογισμικό για την Αρχαία Ελληνική με μεταφράσεις, συντακτικό, έτοιμες και αυτόματες ασκήσεις...

Κοινωνικό Φροντιστήριο στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Ο Δήμος Μοσχάτου –Ταύρου σε συνέχεια των τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που λειτούργησαν την περασμένη σχολική χρονιά, ξεκινάει για δεύτερη χρονιά τμήματα υποστήριξης μαθητών.

Η ΟΛΜΕ για το «Κοινωνικό φροντιστήριο» του Υπουργείου Παιδείας

«Νέο χτύπημα στις εκπαιδευτικές δομές και στις εργασιακές σχέσεις ετοιμάζουν κυβέρνηση και Ε.Ε.», σημειώνει η ΟΛΜΕ και αναφέρεται αναλυτικά στο θέμα που προέκυψε με το «Κοινωνικό φροντιστήριο». Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:

Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στο Κερατσίνι

Δύο παράλληλα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές κυρίως Λυκείου, αλλά και Γυμνασίου, υλοποιούνται στο Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας, σε  συνεργασία με την Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή και το Δίκτυο Αλληλεγγύης.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×