op
×

Καλά νέα! Μεγαλώνει η λίστα των κρατών - μελών της ΕΕ που λένε ΟΧΙ στην καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων

Μεγαλώνει η λίστα των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απορρίπτουν τις καλλιέργειες γενετικά τροποποιημένων προϊόντων στο έδαφός τους.
Περισσοτερα...

γενετικά τροποποιημένα

"Μπλόκο" στη Monsanto από Ελλάδα και Λετονία

Η Monsanto ανακοίνωσε ότι θα συμμορφωθεί με την εξαίρεση που ζήτησαν και κέρδισαν η Λετονία και η Ελλάδα, βάσει του πρόσφατου νόμου της Ε..Ε, που  επιτρέπει στις χώρες να εξαιρούνται - αν το επιθυμούν - από αιτήσεις εταιρειών για καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων (γ.τ.) στο έδαφός τους. Μάλιστα, η Monsanto κατηγόρησε την Ελλάδα και την Λετονία για άγνοια της επιστήμης...

Η Γερμανία απαγορεύει την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Εμείς;

Η Γερμανία ανέλαβε πρωτοβουλία για την απαγόρευση της καλλιέργειας Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών σε όλη την επικράτειά της, βάσει των νέων κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωση

Νίκη! Ακόμη ένα ευρωπαϊκό έθνος που απαγορεύει τις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες!

Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικών Υποθέσεων, Richard Lochhead, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, ότι στην χώρα δεν θα επιτρέπεται πλέον η καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων σπόρων!

ΒΙΝΤΕΟ | Ο Ζωντανός Σπόρος

Η διαμάχη για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και τη βιολογική γεωργία, το μέλλον των αγροτών και της γεωργίας, καθώς και για τη διατροφική πολιτική δεν είναι κάτι το καινούργιο. 

Πάπας Φραγκίσκος: Γιατί είμαι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων και των φυτοφαρμάκων

Έκανε έκκληση για χρηματοδότηση ανεξάρτητης και διεπιστημονικής έρευνας για τις επιπτώσεις τους στην υγεία. Καταστρέφουν τη βιοποικιλότητα των οικοσυστημάτων, μειώνουν την ποικιλομορφία της παραγωγής και επηρεάζουν το παρόν και το μέλλον των περιφερειακών οικονομιών.

Αλλάζει όνομα η Monsanto για να μην ξέρουμε τι τρώμε

H Monsanto προτίθεται, με αφορμή την προωθούμενη συγχώνευσή της με την Ελβετική εταιρεία Syngenta, να αλλάξει όνομα, προσπαθώντας έτσι να παραπλανήσει το καταναλωτικό κοινό, ώστε να μην ξέρουμε τι είναι αυτό που τρώμε.

Μείωση 34% στα κέρδη της Monsanto μετά από ένα χρόνο κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Monsanto ανακοίνωσε την Τετάρτη τη μείωση των κερδών της κατά 34% το πρώτο τετράμηνο του 2015, ως αποτέλεσμα της μειωμένης ζήτησης των γενετικά τροποποιημένων σπόρων της από τους αγρότες στη Νότια Αμερική.

23 Μαΐου 2015 - Παγκόσμια Κινητοποίηση ενάντια στη MONSANTO

Όλοι εμείς, οργανώσεις και κινήματα που διαφωνούμε με την ιδιωτικοποίηση και μονοπώληση των κοινών αγαθών, όπως οι σπόροι και η βιοποικιλότητα, στηρίζουμε τη φετινή Παγκόσμια Κινητοποίηση ενάντια στη MONSANTO στις 23 Μαΐου 2015. Η παγκόσμια κινητοποίηση θα γίνει σε 428 πόλεις 38 κρατών.

Η Monsanto έφαγε πρόστιμο για γενετική μόλυνση σιτηρών

Μετά την καταβολή ενός αρχικού ποσού ύψους 2.400.000 δολαρίων για αποζημίωση αγροτών, των οποίων τα χωράφια μολύνθηκαν από γενετικά τροποποιημένο σιτάρι, που δεν έχει καν εγκριθεί για καλλιέργεια, η Μονσάντο αναγκάστηκε να πληρώσει ακόμα ένα πρόστιμο 350.000 δολλαρίων προκειμένου να διευθετήσει μια συλλογική αγωγή πολλών αγροτών από επτά διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ που ασκήθηκε εναντίον της.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Πάνω από την υγεία των πολιτών, τα κέρδη από τα γενετικά τροποποιημένα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βάζει για μια ακόμα φορά τα κέρδη πάνω από την υγεία των Ευρωπαίων πολιτών επιτρέποντας την κυκλοφορία δεκαεννέα επιπλέον γενετικά τροποποιημένων προϊόντων στη διατροφική αλυσίδα

5 βήματα για να κρατήσετε τη Monsanto μακριά από τον κήπο σας

Η σελίδα The Healthy Home Economist προτείνει τέσσερις τρόπους για να κρατήσουμε τους γτο σπόρους της Monsanto, αλλά και τα υπόλοιπα βλαβερά προϊόντα της, μακριά από τις γλάστρες, τους κήπους και τα μποστάνια μας. 

Φρένο στα μεταλλαγμένα βάζει η Ρωσία: απαγορεύει τις καλλιέργειες και τις εισαγωγές

Διώξεις και πρόστιμα στους παραβάτες. Οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, αντιμετωπίζονται σαν τρομοκρατικές -  εγκληματικές πράξεις εναντίον του κοινωνικού συνόλου!

Στα κράτη-μέλη η ευθύνη απαγόρευσης των «μεταλλαγμένων» - Να πάρουν θέση οι υποψήφιοι βουλευτές ΤΩΡΑ!

Μια δυσάρεστη είδηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η υπερψήφιση του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς, περνά στα «ψιλά» εν μέσω προεκλογικού πυρετού. 

Πελίτι: Νέος Νόμος για την Έγκριση Καλλιέργειας "Μεταλλαγμένων"

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε στις 13/1/2015 την αναθεώρηση του νόμου βάσει του οποίου εγκρίνεται η καλλιέργεια των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών -Γ Τ Ο- στο έδαφος της Ευρ. Ένωσης. Ουσιαστικά πρόκειται για «εθνικοποίηση των απαγορεύσεων.

Πικροί σπόροι

Η ταινία-ντοκιμαντέρ "Πικροί Σπόροι" δείχνει την επίπτωση της εισαγωγής των γενετικά τροποποιημένων βαμβακόσπορων και της βιομηχανικής γεωργίας στην αγροτική κοινωνία της Ινδίας
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×