op
×

Οι ΗΠΑ πιέζουν το Ελ Σαλβαδόρ να αγοράσει γενετικά τροποποιημένους σπόρους από την Monsanto

Οι ΗΠΑ πιέζουν το Ελ Σαλβαδόρ να αγοράσει γενετικά τροποποιημένους σπόρους από την Monsanto, ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση οικονομικής βοήθειας ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων.
Περισσοτερα...

γενετικά τροποποιημένα

Η Ρωσία απαγορεύει τα γενετικά τροποποιημένα: "Ας τα φάνε οι Αμερικανοί"...

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Dmitry Medvedev ανακοίνωσε  ότι η χώρα δεν θα εισάγει πλέον γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, δηλώνοντας ότι η Ρωσία έχει πολύ χώρο για να παράγει τα δικά της βιολογικά προϊόντα.

Γνωρίστε την τροφή σας - Τι είναι οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί; [βίντεο]

Στο μικρό αυτό βιντεάκι της σειράς "KNOW YOUR FOOD" ("Γνωρίστε την τροφή σας") με λίγα λόγια, δίνεται ο ορισμός και μια μικρή περιγραφή για τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς.

Καταγγέλουν την Monsanto ότι σκοτώνει ανθρώπους με το RoundUp στην Αργεντινή!

ΒΙΝΤΕΟ: Σήμερα, οι κάτοικοι αναγκάζονται να στήσουν οδοφράγματα, ώστε να αποτρέψουν τα νέα σχέδια της εταιρείας για την καλλιέργειαμία μεγάλης έκτασης με γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι.

400 εταιρείες που δεν χρησιμοποιούν γενετικά τροποποιημένα συστατικά [λίστα]

Η λίστα που δημοσιεύει το higherperspective καταγράφει 400 εταιρείες, οι οποίες έχουν πιστοποιηθεί ότι δεν χρησιμοποιούν γενετικά τροποποιημένα συστατικά για την παραγωγή των προϊόντων τους.

Πώς η Monsanto συμβάλλει στην εξόντωσή μας [βίντεο]

Το 90% των ποικιλιών που υπήρχαν στις αρχές του 20ου αιώνα, έχει σήμερα εξαφανιστεί! Οι μεγάλες εταιρείες βιοτεχνολογίας έχουν καταβάλει τις τελευταίες δεκαετίες προσπάθειες ώστε να μειωθεί η βιοποικιλότητα, ενώ ταυτόχρονα προωθούν το πατεντάρισμα των λιγοστών ποικιλιών που έχουν απομείνει.

Μαθητές δημοτικού δημιούργησαν ταινία για την κατάργηση των γενετικά τροποποιημένων σπόρων: "Εκεί που έπεσε ο σπόρος"

Άραγε τι εννοούμε όταν λέμε «γεωργική παραγωγή»; Τι ακριβώς είναι οι καλλιέργειες; Ποιοι είναι οι παραδοσιακοί σπόροι; Τι είναι οι μεταλλαγμένοι σπόροι; Από ποιους παράγοντες επηρεάζεται η παραγωγή;

Λίστα με όλα τα προϊόντα που περιέχουν γενετικά τροποποιημένα συστατικά

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με προϊόντα εταιρειών τα οποία περιέχουν γενετικά τροποποιημένα συστατικά. Επειδή, πολλές εταιρείες αλλάζουν πολιτική όσον αφορά τους γ.τ.ο. μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα Non-GMO Product Listing για να βρείτε λίστες με οργανικά προϊόντα.

ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα φέρνουν στην Ουκρανία τις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες!

Στις 28 Ιουλίου, το Ινσιτούτο του Όκλαντ με έδρα την Καλιφόρνια, δημοσίευσε μια έκθεση που αποκαλύπτει ότι η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σύμφωνα με τους όρους των δανείων προς την Ουκρανία, αξίας 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα εισάγουν τις γενετικά τροποποιημένες (ΓΤ) καλλιέργειες και τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ) στη γεωργία της χώρας. Η έκθεση έχει τίτλο «Περπατώντας στη Δυτική Πλευρά: Η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ στην σύγκρουση της Ουκρανίας».

Γλυκιά νίκη! Πώς οι μέλισσες νίκησαν την Monsanto στο Μεξικό

Ο δικαστής ανακάλεσε την άδεια εμπορικής φύτευσης  γενετικά τροποποιημένης Round-up ready σόγιας για την παραγωγή μελιού απο την Monsanto, μετά τις διαμαρτυρίες αγροτών Μάγια και μελισσοκόμων.  Ολο το  μέλι  εξάγεται στην ΕΕ...

Η Κίνα σταματά την παραγωγή γενετικά τροποποιημένου ρυζιού και καλαμποκιού

Στις 17 Αυγούστου έληξαν οι σχετικές άδειες για ανάπτυξη γενετικά τροποποιημένου ρυζιού και καλαμποκιού στην Κίνα. Το Υπουργείο Γεωργίας αποφάσισε να μην τις ανανεώσει, πράγμα που σημαίνει ότι οι ερευνητικές ομάδες θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα την καλλιέργειά τους.

Ανοίγει ο δρόμος για μεταλλαγμένο ψωμί!

Μετά από πολυετείς προσπάθειες μια μεγάλη διεθνής επιστημονική κοινοπραξία κατάφερε να αποκωδικοποιήσει σχεδόν όλο το γονιδίωμα του μαλακού σιταριού. Το τι θα σημαίνει αυτό για το ψωμί που τρώμε και κατά πόσο θα προέρχεται από γενετικά τροποποιημένα φυτά, είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον...

Φίλοι της Φύσης: "Η Ελλάδα να παραμείνει Ζώνη Ελεύθερη από Μεταλλαγμένα "

Θα βάλετε σε σοβαρό κίνδυνο την ελληνική βιοποικιλότητα, την καθαρότητα των βιοκαλλιεργειών, την υγεία των πολιτών, και τη μικρή αγροτική παραγωγή, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής γεωργίας, κάτω από τον ασφυκτικό έλεγχο των πολυεθνικών εταιρειών όπως η Monsanto, η Bayer, η Dupont.

Υπουργέ θες να μας ταΐσεις δηλητήρια; Του Ευάγγελου Αβδελά

Κάτω από ποιες κρυφές διαβουλεύσεις, πιέσεις και εντολές συντάχθηκε η πρόταση της Ελληνικής Προεδρίας για τα γενετικά τροποποιημένα που θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος της 12ης Ιουνίου ;

Εφιάλτης! Η Monsanto θα αποφασίζει αν θα καλλιεργούμε γενετικά τροποποιημένα ή όχι...

Ένας νέος νόμος που συζητείται στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα, θα μπορούσε να δώσει σε εταιρείες βιοτεχνολογίας ,όπως η Monsanto και η Syngenta , νομιμοποίηση να αποφασίζουν για το αν θα απαγορεύεται ή όχι η καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων (ΓΤ ) στην Ευρώπη, σύμφωνα με την οργάνωση Friends of the Earth Europe.

Βερμόντ: Η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που νομοθετεί τη σήμανση των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων

Ο κυβερνήτης της πολιτείας του Βερμόντ Peter Shumlin υπέγραψε την Πέμπτη 8 Μαΐου νέο νόμο, σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να φέρουν ειδική σήμανση όλα τα τρόφιμα που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Το Βερμόντ γίνεται η πρώτη πολιτεία των Η.Π.Α. που εισάγει σχετική νομοθεσία.

Οι σπόροι ως όργανο βιοεξουσίας. Του Αντώνιου Μπρούμα

Η καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση συνθλίβει τις τοπικοποιημένες αγροτικές οικονομίες της διατροφικής αυτάρκειας και φέρνει στη θέση τους τη διατροφική εξάρτηση των πληθυσμών, καθιστώντας τους τελευταίους έρμαια των παγκόσμιων επισιτιστικών κρίσεων και της χρηματοπιστωτικής κερδοσκοπίας πάνω στις τιμές των τροφίμων.

Ντοκιμαντέρ: "Ο κόσμος σύμφωνα με τη Monsanto"

Τα πειστήρια για τα εγκλήματα της Monsanto βρίσκονται όλα στο αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ της Marie--Monique Robin. Κι όμως η Monsanto αναπτύσσεται διαρκώς και τα κέρδη της αυξάνονται. Για πολύ καιρό προσπαθεί να εισέλθει και στην ευρωπαϊκή αγορά, μέσα από δημοφιλή προϊόντα όπως το επικίνδυνο φυτοφάρμακο Roundup...

Έφαγε πόρτα η Monsanto στη Γαλλία!

Απαγορεύτηκε το μεταλλαγμένο καλαμπόκι. Ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας απαγόρευσε σήμερα με διάταγμα την εμπορευματοποίηση, χρήση και καλλιέργεια του τροποποιημένου γενετικά καλαμποκιού MON 810, το οποίο παράγεται από τον αμερικανικό όμιλο Monsanto

Πάτρα: Προβολή ντοκιμαντέρ "Ο κόσμος σύμφωνα με τη Monsanto"

Μια ευκαιρία για ένα μεγάλο γενετικό πείραμα στην παραγωγή τροφίμων και μια επιχειρηματική «βουτιά» σε έναν πακτωλό χρημάτων. Στο ντοκιμαντέρ της η Marie-Monique Robin εξετάζει την επικράτηση στη βιομηχανία των αγροτοχημικών μιας από τις πιο δόλιες και ισχυρότερες επιχειρήσεις στον κόσμο.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×