op
×

Τα δικαιώματα του πολίτη σε αιγιαλούς και παραλίες - Ο νέος νόμος που αλλάζει το τοπίο

Ένας νέος νόμος για τον αιγιαλό άλλαξε φέτος το τοπίο, ενισχύοντας τα δικαιώματα των πολιτών, το μεγαλύτερο μέρος του όμως θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από το 2020.
Περισσοτερα...

πολίτες

Αποζημίωση των πολιτών όταν οι δημόσιες υπηρεσίες δεν απαντούν στα έγγραφα αιτήματά τους

Επαναφορά της δυνατότητας αποζημίωσης πολιτών από τη διοίκηση λόγω μη τήρησης των προθεσμιών του Ν.2690/1999 σχετικά με τα έγγραφα αιτήματα προς δημόσιες υπηρεσίες

Η μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στα χέρια των πολιτών

Περισσότερες από 140 οργανώσεις από όλη την Ευρώπη συμμαχούν για να διεκδικήσουν, με τη βοήθεια των πολιτών, την αναγκαία μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της Ευρώπης.

Aυτές θα είναι οι 20 ανατροπές σε ασφαλιστικό - συντάξεις μέχρι αρχές του 2017. Του Χρήστου Μέγα

Ανατροπες στα όρια ηλικίας, θα μειώσουν δραματικά τα εισοδήματα, θα αλλάξουν βίαια  οικονομικές και κοινωνικές βεβαιότητες, θα ενσπείρουν σύγχυση, αβεβαιότητα στους πολίτες.

Η Πάτρα μας έβαλε τα γυαλιά: Το λιμάνι της πόλης παραχωρείται οριστικά στους πολίτες

Μια μεγάλη νίκη για το λαό της Πάτρας είναι αυτή που πέτυχαν οι κάτοικοι με την πίεση του  δημάρχου Κ. Πελετίδη. Η κυβέρνηση δέχθηκε να παραχωρήσει το λιμάνι και τα φιλέτα γύρω από αυτό στους πολίτες

Οδηγίες στους πολίτες για την κακοκαιρία

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων

Όλη η δημοσκόπηση της Alco για το Ποντίκι: το 67% των πολιτών νιώθει υπερηφάνεια και ενθουσιασμό με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης!

Εντυπωσιακό στοιχείο είναι και η ανταπόκριση των ψηφοφόρων των άλλων κομμάτων, εκτός των δύο της συγκυβέρνησης, οι οποίοι εκδηλώνουν όχι μόνο την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά και τη θετική στάση τους στη διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης έναντι των Ευρωπαίων εταίρων της χώρας.

Στους δρόμους οι Podemos «δείχνουν» την κυβέρνηση των πολιτών

Με την Ισπανία να έχει μπει ήδη σε προεκλογική τροχιά, αν και οι επικείμενες τοπικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Μάιο, οι Podemos καλούν σήμερα σε συγκέντρωση στη Μαδρίτη, φιλοδοξώντας να γεμίσουν τους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας από πολίτες που ζητούν την αλλαγή.

"Ας νικήσει η Βαρκελώνη": Τα τοπικά κινήματα πολιτών διεκδικούν τον δήμο

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για τη διεκδίκηση του δήμου Βαρκελώνης έκανε πρόσφατα την εμφάνιση της μέσω μιας πλατφόρμας που ονομάζεται GuanyemBarcelona [Ας νικήσει η Βαρκελώνη], η οποία ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων της πόλης αποτελούμενη από διανοούμενους, εργαζόμενους  και ακτιβιστές στα τοπικά κινήματα. 

ΒΙΝΤΕΟ: Μέσα σε χειροκροτήματα πολιτών η συμβολαιογράφος έφυγε από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου

ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  Κανείς πλειστηριασμός δεν προχώρησε. Η συμβολαιογραφός, έφτασε, βρέθηκε αντιμέτωπη με τους πολίτες. Κάποιοι πιο ήρεμα και άλλοι πιο έντονα της ζήτησαν να φύγει λέγοντάς της χαρακτηριστικά: “δε μπορείς να βγάλεις αλλιώς λεφτά;”.Αυτή, βρέθηκε σε αμηχανία, χαμογέλασε μια στιγμή, μετά όμως έσκυψε το κεφάλι και έφυγε από τον χώρο ενώ οι πολίτες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και σε μπράβο.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×