op
×

Δωρεάν διήμερο βιωματικό εργαστήριο βιολογικής καλλιέργειας σε αστικούς χώρους

Η  Οργάνωση Γη - Organization Earth σας προσκαλεί να συμμετάσχετε σε ένα διήμερο βιωματικό εργαστήριο με θέμα τις βασικές αρχές της βιολογικής καλλιέργειας σε αστικούς χώρους
Περισσοτερα...

Αστικοί Λαχανόκηποι

Καιρός φέρνει τα λάχανα... τα συνεργατικά! Το πρώτο συνεργατικό μποστάνι στον Μαραθώνα

Ο Συνεργατικός Λαχανόκηπος Μαραθώνα στηρίζεται έως τώρα αποκλειστικά στην προσωπική εργασία και στοχεύει πρώτα από όλα στην ποιοτική διατροφική αυτάρκεια των αναγκών των μελών του.

Ο μεγαλύτερος κάθετος κήπος στον κόσμο [ΒΙΝΤΕΟ]

Ένας κήπος αυτού του μεγέθους μπορεί να παράγει αρκετό οξυγόνο για πάνω από 3.100 ανθρώπους κάθε χρόνο, να φιλτράρει περισσότερο από 2.000 τόνους επιβλαβών αερίων και να συγκεντρώνει περισσότερο από 881 κιλά σκόνης.

Πως το πτωχευμένο βιομηχανικό Ντιτρόιτ μεταμορφώθηκε στην πιο πράσινη και καθαρή πόλη

Το Ντιτρόιτ μετά τη μεγάλη χρηματοοικονομική κρίση του 2008 και την πτώχευση, ξεκίνησε το ταξίδι προς την οικονομική σταθερότητα.  Το χθεσινό βιομηχανικό αστικό κέντρο γίνεται σήμερα το μοντέλο της πιο πράσινης και καθαρής πόλης.

Το παράδειγμα της Κομοτηνής: Δίκτυο συνεργατικών λαχανόκηπων εξασφαλίζει τροφή σε 240 οικογένειες

Χάρη στην ΚοινΣΕπ Σπάρτακος, στην περιοχή της Κομοτηνής έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο συνεργατικών λαχανόκηπων, το οποίο παρέχει δωρεάν τροφή σε 240 οικογένειες.

Ξεκινά η λειτουργία του δημοτικού λαχανόκηπου στο Αγρίνιο

Την Τετάρτη 27 Μαΐου, ξεκινά τη λειτουργία του ο Δημοτικός Λαχανόκηπος του Αγρινίου, ο οποίος βρίσκεται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο δημοτικό αγροτεμάχιο εντός του αστικού ιστού της πόλης, στην περιοχή Γιαννούζι, εύκολα προσβάσιμο με αυτοκίνητο, ποδήλατο, αστική συγκοινωνία ακόμη και με τα πόδια.

Κηπουροί στην πόλη: 6 στους 10 Έλληνες «ψηφίζουν» αστικούς λαχανόκηπους! ΒΙΝΤΕΟ

Παρότι ένας στους δύο Έλληνες δεν έχει δοκιμάσει ποτέ να καλλιεργήσει φρούτα ή λαχανικά στη βεράντα του, το 62% των πολιτών θα εμπλεκόταν στη δημιουργία και οργάνωση ενός αστικού λαχανόκηπου, σύμφωνα με έρευνα της Public Issue για λογαριασμό του WWF.

Φτιάξε το δικό σου βιολογικό λαχανόκηπο στις εκτάσεις του Πανεπιστημίου!

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και δράσεων για την εξωστρέφεια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, το Τμήμα Γεωπονίας και το Αγρόκτημα του ΑΠΘ δίνουν την ευκαιρία σε όλους, ανεξαιρέτως, τους πολίτες να φτιάξουν τον δικό τους κήπο στις εκτάσεις του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος, στη Θέρμη.

Η 14χρονη που βρήκε τρόπο να λύσει το πρόβλημα της πείνας κάνοντας κάτι μοναδικό

Όταν η Katie Stagliano πήγαινε ακόμα στην τρίτη τάξη του δημοτικού, έφερε στο σπίτι ένα σπορόφυτο λάχανου σαν σχολική εργασία. Το φρόντιζε καθημερινά μέχρι που το λάχανο έφτασε σε μη φυσιολογικό μέγεθος. Τότε, η μικρή Katie άρχισε να σκέφτεται πόσοι πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να καταναλώσουν το λάχανό της.

Αντιστέκεται στο σύστημα φυτεύοντας παντού λαχανόκηπους (βίντεο)

Για διασκέδαση, για αντίσταση, για ομορφιά και για να δώσει μία εναλλακτική λύση στο πρόχειρο φαγητό, σε μια κοινότητα που «πιο πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν από τα φαστ-φουντ παρά από τις δολοφονίες μέσα από αυτοκίνητο».

Οι δέκα πιο πρωτοποριακοί αστικοί λαχανόκηποι του κόσμου [φωτογραφίες]

Ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στα τοπικά προϊόντα, συχνά οργανικής καλλιέργειας. Φαίνεται ότι η προσπάθεια ευαισθητοποίησης και προώθησης της υγιεινής διατροφής με εγχώρια προϊόντα -που πέραν των άλλων έχουν και χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα- παράλληλα με την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών και παραγωγών έχει αποφέρει κάποιους καρπούς.

Πώς θα σχεδιάσετε σωστά τον λαχανόκηπό σας

Για να τρο­φο­δο­τή­σετε με λαχα­νικά μια οικο­γέ­νεια τεσ­σά­ρων ατό­μων όλο τον χρόνο, ο λαχα­νό­κη­πός σας πρέ­πει να έχει εμβα­δόν 100 τετρα­γω­νικά μέτρα του­λά­χι­στον, χωρίς να υπο­λο­γί­ζουμε τους διαδρόμους.

Κατέλαβαν το αστυνομικό τμήμα και το έκαναν αστικό λαχανόκηπο! (φωτο)

Για 8 χρόνια οι κάτοικοι της γειτονιάς Pilsen στο Σικάγο ήταν αναγκασμένοι να αντικρίζουν καθημερινά το βρώμικο, εγκαταλειμμένο κτίριο του αστυνομικού τμήματος. Ένα άθλιο κτίσμα, γεμάτο μπάζα, σκουπίδια και σίδερα.

Lafayette Greens: ένας αστικός λαχανόκηπος πρότυπο (Βίντεο)

Πρόκειται για έναν συμμετοχικό δημόσιο χώρο, όπου ο καθένας μπορεί να πάρει μέρος στη φύτευση, τη συγκομιδή, τη μάθηση και τη  διδασκαλία. Αποτελεί ένα τόπο συνάντησης της τοπικής κοινότητας, παθητικής αναψυχής, εκδηλώσεων και εργαστηρίων.
12 »
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×