op
×

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στην παιδεία: "Το σχολείο που χρειαζόμαστε"

Η Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων "Cine-Δράση" διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, την Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου αφιέρωμα στην Εκπαίδευση
Περισσοτερα...

παιδεία

Επανακυκλοφόρησε το βιβλίο για το Summerhill, την πρώτη άμεση μαθητική δημοκρατία στον κόσμο

Αυτό το βιβλίο πρωτοκυκλοφόρησε το 1960 και έκτοτε έχει κυκλοφορήσει σε όλες σχεδόν τις γλώσσες του πλανήτη σε αντίτυπα ο αριθμός των οποίων εκφράζεται σε επταψήφια νούμερα. 

Με 19.9 απολυτήριο, παρά τις αποφάσεις Συμβουλίου Φυλακής "να μην πηγαίνει να διαβάσει στη βιβλιοθήκη γιατί έχει κελί"

Ο  απεργός πείνας Βασίλης Δημάκης, παρά τις αποφάσεις Συμβουλίου Φυλακής "να μην πηγαίνει να διαβάσει στη βιβλιοθήκη γιατί έχει κελί", παρά τις εκδικητικές, λόγω διεκδίκησης δικαιωμάτων, μεταγωγές.

Τα τρία Κ

Το επίσημο λεξικό της Οξφόρδης δε δίνει κανέναν επιτυχή ορισμό στην έννοια Paideia-Παιδεία. Δίνει μάλιστα πολλούς ορισμούς, μεταξύ των οποίων «Paideia, the philosophy of education – Παιδεία, η φιλοσοφία της εκπαίδευσης».

Το πιο πλούσιο νησί με το πιο φτωχό σχολείο!

«Και γιατί να διαβάσω;» ρωτούσε Μυκονιάτης μαθητής φίλο μου φιλόλογο, «Τι να το κάνω το χαρτί; Δες πόσο κάνουν τα παπούτσια που φοράς εσύ ο κύριος Καθηγητής που έβγαλες τα μάτια σου στα θρανία και δες πόσο κάνουν τα δικά μου που ο πατέρας μου είναι αγράμματος».

Κοινωνική Ευρώπη - Πράσινες θέσεις για την Παιδεία και την Οικονομία

Η Εκτελεστική Γραμματεία και η Επιτροπή Διεθνών των Οικολόγων Πράσινων  σας καλούν σε μια εκδήλωση -συζήτηση με θέμα: Κοινωνική Ευρώπη -Πράσινες θέσεις και την Παιδεία και την Οικονομία

Από το Φουρφουρά στο Σάμερχιλ: Καμπάνια crowdfunding για την ολοκλήρωση της ταινίας που αφορά τη δημοκρατική παιδεία

Κάθε προσφορά ευπρόσδεκτη. Είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των γυρισμάτων αυτής της πρώτης για τη χώρα μας ταινίας με θέμα την δημοκρατική παιδεία 

Κωστής Παπαγιώργης: Όταν πασχίζει κανείς να εκφραστεί, το μέγιστο εμπόδιο είναι η παιδεία του

Όχι τόσο επειδή η προσωπική έφεση μπορεί να αντιβαίνει στα καθεστώτα διδάγματα, αλλά κυρίως επειδή η συστηματική μόρφωση καταδικάζει τις περισσότερες φορές σε ατροφία και σκολίωση αυτήν ακριβώς την ενδιάθετη τάση.

Μια συνέντευξη του Saul από το "Homeland" που εμπνέει: Έτσι κερδίζεται η μάχη με την ISIS (βίντεο)

O Mandy Patinkin υποδύεται τον επικεφαλής της CIA, Saul Berenson, στο “Homeland”, μια σειρά που καθρέφτισε προνοητικά τα γεγονότα της κρίσης στην Συρία, τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη, τα κύματα προσφύγων και τα διπλωματικά, παρασκηνιακά επεισόδια μεταξύ υπηρεσιών ασφαλείας των μεγάλων δυνάμεων.

Αυτές είναι οι αλλαγές που φέρνει το νέο πολυνομοσχέδιο στη Παιδεία και στον Πολιτισμό

Το πολυνομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Παιδείας: Κατάργηση του νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ (νόμος Διαμαντοπούλου) και των συμβουλίων του ιδρύματος , αλλαγή στον τρόπο εκλογής πρυτάνεων με συμμετοχή των φοιτητών, αναγνωρίζεται το ακαδημαϊκό άσυλο, επανέρχονται στα μητρώα των πανεπιστημίων οι φερόμενοι ως "αιώνιοι φοιτητές",  ρύθμιση για μετεγγραφές. 

#BooksForPrisoners: το διαδικτυακό κίνημα ενάντια στην απαγόρευση βιβλίων στις φυλακές

Tην Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, δικαστήριο αποφάνθηκε πως η απαγόρευση αποστολής βιβλίων σε κρατούμενους είναι παράνομη. Η απαγόρευση έχει ισχύσει για πάνω από ένα χρόνο και αποτέλεσε κομμάτι μιας ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης των συνθηκών στις φυλακες, γνωστής ως καθεστώς "Προνομίων και Κινήτρων" (I.E.P.)

Έρχονται οι νόρμες φυσικής κατάστασης για παιδιά και εφήβους

ΕΥ.ΣΥΝ.: Στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο πραγματοποιήθηκε η 1η ημερίδα του Προγράμματος ΕΥΖΗΝ, στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε ο απολογισμός από την 7ετή υλοποίηση του Προγράμματος και οι καινοτόμες εφαρμογές του στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των μαθητών. 

Η παιδεία πριν από την εκπαίδευση. Του Δημήτρη Σαρηνάκη

Σε περιόδους κρίσεων μια στάση αποτίμησης πάνω σε θεμελιώδη στοιχεία του πολιτισμού μας είναι λογικά αναμενόμενη. Τι μας οδήγησε ως εδώ, γιατί εγκαταλείφθηκαν αξίες και καλές πρακτικές του παρελθόντος, και κυρίως πού μπορεί να στηριχτεί η ελπίδα για κάτι νέο;
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×