op
×

Το χρήμα κυβερνά τον κόσμο – αλλά ποιος κυβερνά το χρήμα;

Η Πρωτοβουλία του Δημοσίου Χρήματος ξεκινά μια θεμελιώδη συζήτηση για το ποιος είναι καλύτερα σε θέση να έχει την εξουσία και το προνόμιο της δημιουργίας χρήματος 
Περισσοτερα...

χρήμα

Η σημασία του χρήματος: περμακουλτούρα, πλούτος και βιοπορισμός

Μέχρι τα τέλη του εικοστού αιώνα, τα οικονομικά «αγνοούσαν» το κόστος της παραγωγής αγαθών, ιδιαίτερα των μη-ανανεώσιμων πόρων. Αυτό αληθεύει τόσο για τον καπιταλισμό καθώς και για τον κομμουνισμό

H συγκλονιστική ομιλία Μελανσόν για την Ελλάδα

"Αν εμείς οι Γάλλοι απελευθερωθούμε πρώτοι από τα δεσμά του χρήματος, να είστε βέβαιοι ότι θα έρθουμε για τη σωτηρία σας", είπε ο Ζαν Λυκ Μελανσόν στη προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε χθες στη Μασσαλία.

Να πως μπορείς να γίνεις πλούσιος: Η σύντομη ιστορία του χρήματος | Του Νίκου Στεφανίδη

Τελικά ένας θεός για να είναι πετυχημένος πρέπει να «λανθάνει βιώσας» έστω και θεϊκά. Όσο πιο λίγα γνωρίζουμε για Αυτόν τόσο πιο απόλυτοι πιστοί γινόμαστε. Είναι γνωστό το φλερτ της Άγνοιας με τον Φανατισμό

Στίβεν Χόκινγκ: Εάν δεν αλλάξει η σχέση μας με το χρήμα, το ανθρώπινο είδος θα εξαφανιστεί

"Έχουν τα χρήματα σημασία; Μήπως ο πλούτος μας κάνει πιο πλούσιους";  Ο σπουδαίος βρετανός επιστήμονας Στίβεν Χόκινγκ, αναλύει την επίπτωση του πλούτου και του χρήματος στο σύγχρονο άνθρωπο.

Μανώλης Γλέζος: «Μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ»

«Ούτε ρήξη, ούτε υποταγή», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Μανώλης Γλέζος στη σκιά της μεγάλης εσωτερικής αναμέτρησης στον ΣΥΡΙΖΑ. «Ευελπιστώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας, το παιδί της Αριστεράς, θα ταυτιστεί με την ιστορία. Το περιμένω και το θέλω»

Το ριζοσπαστικό οικονομικό πείραμα της Ισλανδίας

Η Ισλανδία εξετάζει μια ριζοσπαστική λύση για την πρόληψη νέων οικονομικών κρίσεων. Έκθεση ειδικής επιτροπής της Βουλής προτείνει να αφαιρεθεί η δυνατότητα των εμπορικών τραπεζών να δημιουργούν νέο χρήμα. Ο νέος ρόλος της κεντρικής τράπεζας.

Δ. Μάρδας: Μέσω της ΤτΕ γνωρίζουμε και το τελευταίο ευρώ που έφυγε στο εξωτερικό

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm» σχετικά με το δημοσίευμα για τα «SwissLeaks» και τα νέα ονόματα που δεν είχαν συμπεριληφθεί στη λίστα Λαγκάρντ.

Γι' αυτό νίκησε ο Τσίπρας! Του Μάνου Αντώναρου

Κατά τη γνώμη μου μετα την πτώση του Υπαρκτού Σοσιαλισμού (της Σοβιετικής Ενωσης ντε!) το μπαλάντζο έγειρε απότομα και επικίνδυνα προς το Χρημα. Τον καπιταλισμό για να συνεννοηθούμε. Το χουν πει πριν από μένα όλος ο κόσμος.

Ντέιβιντ Χάρβεϊ: Ένα πολιτικό κίνημα, αυτό φοβάται η εξουσία του χρήματος

Διατυπώνει την άποψη ότι «βρισκόμαστε σε μια περίοδο μετασχηματισμού, που θα διαρκέσει για δύο - τρία χρόνια, με σπουδαίους πειραματισμούς όσον αφορά τι πρόκειται να κάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ποδέμος όταν αναλάβουν εξουσία».

Το καλύτερο ATM του κόσμου! Του χάριζε χρήματα και ζούσε σαν κροίσος

Παραδέχτηκε πως αυτό που έκανε ήταν απάτη, και αποφάσισε να πάει ο ίδιος στην τράπεζα και να τους ενημερώσει. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν να μιλήσουν μαζί του, καθώς η υπόθεση είχε περάσει στα χέρια της αστυνομίας.

Μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς χρήματα; Η απάντηση στο δωρεάν ebook: "Τι είναι το χρήμα"

Ένας κόσμος χωρίς χρήματα λέγεται και αλλιώς. Λέγεται απλά κόσμος. Μπορούμε να ζήσουμε στον κόσμο χωρίς χρήματα αρκεί να το θέλουμε. Έχουμε τον τρόπο στα χέρια μας. Ο κόσμος μας περιμένει.

5 Τρόποι για Πράσινη εξοικονόμηση χρημάτων

Η πράσινη ενέργεια μπορεί να είναι ένα ακριβό εγχείρημα. Πολλές από τις τελευταίες συσκευές υψηλής ενεργειακής απόδοσης απαιτούν μια μεγάλη αρχική δαπάνη που μπορεί να μην είναι εφικτή για όλους στη σημερινή οικονομία.

Το χρήμα ν' αλλάζει χέρια... - Του Ανδρέα Ρουμελιώτη

Μια οικονομική προφητεία - ανέκδοτο του Ανδρέα Ρουμελιώτη πριν τέσσερα χρόνια - Το χρήμα πρέπει να αλλάζει συνέχεια χέρια με μεγάλη ταχύτητα. Ειδάλλως, δημιουργείται πρόβλημα κυκλοφορι(α)κό στον οικονομικό οργανισμό. 
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×