op
×

Έρχεται οικονομικός αρμαγεδώνας; Μύθος ή πραγματικότητα;

Εκτός από την απότομη οικονομική επιβράδυνση που είναι πλέον γεγονός, υπάρχουν και χαρακτηριστικά γενικότερης συστημικής κρίσης. 
Περισσοτερα...

οικονομική κρίση

Προγράμματα β' ευκαιρίας από τον ΟΑΕΔ για επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους

Πρόγραμμα δεύτερης ευκαιρίας, για επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης, έχει ανοίξει τον τελευταίο μήνα, ο ΟΑΕΔ.

Οι επισιτιστικές κρίσεις θα επηρεάσουν δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο αυτή την χρονιά

Το FSIN είναι ένα παγκόσμιο πρόγραμμα που αναλύει 53 χώρες χρησιμοποιώντας μια κλίμακα πέντε επιπέδων με το τρίτο επίπεδο να χαρακτηρίζεται ''κρίση'', το τέταρτο ''έκτακτη ανάγκη'' και το πέμπτο "λιμός/καταστροφή''.

Κέρδη 2,9 δισεκατομμυρίων έχει αποκομίσει μέχρι σήμερα η Γερμανία από την ελληνική κρίση

Κέρδη 2,9 δισεκατομμυρίων έχει αποκομίσει μέχρι σήμερα η Γερμανία από την ελληνική κρίση, όπως προκύπτει από την απάντηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε σχετική ερώτηση των Πρασίνων στη Βουλή.

Deutsche Welle: Aπλήρωτοι και part time δουλεύουν οι μισοί Έλληνες

Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα, που κάποτε ήταν σε ρεκόρ 27%, μπορεί να έπεσε επτά ποσοστιαίες μονάδες από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, αλλά σχεδόν 6 στους 10 είναι εγκλωβισμένοι σε μία αγορά στην οποία κυριαρχούν οι εκ περιτροπής θέσεις εργασίας ή ημιαπασχόλησης, γράφει η η Deutsche Welle.

Από την Τήνο στις βιολογικές λαϊκές της Αθήνας με άγριες αγκινάρες

O Φαβιανός Ρουγγέρης είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αγρότη που κατάφερε να επιβιώσει της οικονομικής κρίσης, διορθώνοντας με κόπο τις «απερισκεψίες» που ο ίδιος έκανε την εποχής της κακώς εννοούμενης «ευμάρειας».

Κοινωνική προσαρμογή δεν σημαίνει και κοινωνική συναίνεση | Του Γιάννη Μαυρή

Οο Πολιτικό Βαρόμετρο Οκτωβρίου της Public Issue.  Οι εκτιμήσεις για τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης (2009-2017) και η σημασία τους για την κυβερνητική σταθερότητα - Ανάλυση του Γιάννη Μαυρή

Το πρόβλημα της αυτοκτονίας, η οικονομία και τρόποι αντιμετώπισης | Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Συνάνθρωποί μας, εμείς οι ίδιοι γονατίζουμε καθημερινά κάτω από τις απάνθρωπες περικοπές και τα φρικαλέα μέτρα που ψηφίζουν καθημερινά εκείνοι που μας κυβερνούν. 

Η οικονομική κρίση βλάπτει σοβαρά την υγεία μας: Υπέρβαροι ή παχύσαρκοι 3 στους 4 Έλληνες

Η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει μια αγορά με φτηνά και κακής ποιότητας διατροφικά προϊόντα.  Σήμερα, 2,5 εκατομμύρια Έλληνες δεν έχουν δημόσια ασφάλιση υγείας ενώ 3 στους 4, είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι. 

Άγιος Βαλεντίνος και οικονομική κρίση: Ποια είναι η θέση του έρωτα;

Μελέτη του Ανδρολογικού Ινστιτούτου:  Στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης ο ρομαντισμός μπορεί να περιμένει, καθώς οι προτεραιότητες αλλάζουν και γινόμαστε πιο ρεαλιστές, ακόμη και στον έρωτα.

Προτεραιότητα της πολιτικής και όχι των οικονομολόγων | Του Γιώργου Οικονόμου

Τα τελευταία επτά έτη, από τότε δηλαδή που ξέσπασε η οικονομική κρίση η οποία στην Ελλάδα έγινε χιονοστιβάδα χρεοκοπίας, παρατηρήθηκε και η κυριαρχία των οικονομολόγων - όλων των παρατάξεων, αποχρώσεων και κομμάτων, είτε δεξιών και κεντρώων είτε αριστερών, μαρξιστών και νεομαρξιστών.

2018 Ευρωπαϊκό Έτος για την Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία! Υπογράφουμε ΕΔΩ

Η ΚΑΟ βάζει τους ανθρώπους πρώτα. Περιλαμβάνει τους συνεταιρισμούς,τις οργανώσεις δίκαιου εμπορίου, τις ηθικές τράπεζες, το κοινοτικό νόμισμα και τις μικροχρηματοδοτούμενες ομάδες. 

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε την ανατρεπτική ελληνογερμανική ταινία "Ψωμί και Ελιές" ΕΔΩ!

Οι δημιουργοί της ελληνογερμανικής ταινίας "Brot and Oliven (Ψωμί και Ελιές)" Ιορδάνης Ορφανίδης και Αλεξάντερ Γιάσικ  αναφέρονται στην οικονομική κρίση και τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα στην Ελλάδα.

Ενοχοποίηση του θύματος. Του Γιώργου Σπύρου

Σπουδαία  τεχνική έλεγχου και χειραγώγησης του συλλογικού υποσυνείδητου και των αντιδράσεων ενός λαού. Ίσως ο κρισιμότερος κρίκος του παιδαγωγικού αφηγήματος των δανειστών σχετικά με τα αίτια της χρεοκοπίας της χώρας.
12 »
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×