op
×

Η τιμωρός λιτότητα με θέα στην ανάπτυξη | της Έλενας Α. Πατήλα

Τι είδους πλέγματα κοινωνικά, συλλογικά και ατομικά μπορεί να έχουν αναπτυχθεί μέσα στο τρέχον περιβάλλον ευρωπαϊκής οικονομικής λιτότητας;
Περισσοτερα...

λιτότητα

"Κανείς δεν φανταζόταν ότι μια κυβέρνηση ενάντια στη λιτότητα θα κάνει λογιστικό έλεγχο." Του Eric Toussaint

Ο γάλλος οικονομολόγος Ερίκ Τουσέν, εκπρόσωπος της Επιτροπής για την Κατάργηση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου (CADTM), μιλά στο βασκικό περιοδικό Gara για την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης να διεξαγάγει λογιστικό έλεγχο για το δημόσιο χρέος.

Συνέντευξη Ζοζεφίν Βιτ: Έρχομαι στην Ελλάδα να διαδηλώσω! Ετσι οργάνωσα την επίθεση με χαρτοπόλεμο στον Ντράγκι

ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ: Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει κάποιο Grexit ή κάποιο Graccident, γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι η Ευρώπη είναι μια αποτυχία. Είμαι υπέρ της αλληλεγγύης. Δεν χρειάζεται λιτότητα.

Ισπανία: Ο ορισμός του success story (φωτο)

Ιδού που οδηγούν οι πολιτικές λιτότητας. Στην Ισπανία του Μαριάνο Ραχόι, οι άστεγοι βρίσκουν πλέον καταφύγιο στους υπόγειους αυτοκινητοδρόμους, με τις εξώσεις να είναι ένα καθημερινό φαινόμενο.

ΜΚΙΕ: Αυτά είναι τα αποτελέσματα της λιτότητας

Οι αναφορές μας συστηματικά τα τελευταία 3 χρόνια αναδείκνυαν τις συνέπειες των απάνθρωπων πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζονταν στον πληθυσμό, όπως τις διαπιστώναμε καθημερινά με τους ασθενείς μας, τόσο στο τομέα της υγείας αλλά και σε τομείς όπως της διατροφής, της θέρμανσης, της ηλεκτροδότησης ή της ύδρευσης.

Stand with Greece: Δείτε την μεγάλη διαδικτυακή καμπάνια στήριξης της Ελλάδας ΕΔΩ!

Δαδικτυακή πρωτοβουλία με σύνθημα «Stand with Greece» καλεί τους πολίτες του κόσμου να συμπαρασταθούν στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας τα δραματικό σκηνικό  της λιτότητας, των τελευταίων 5 ετών. Ανεργία, περικοπή μισθών, φτώχεια, άστεγοι και αυτοκτονίες. Η διαδικτυακή καμπάνια καλεί τους πολίτες του κόσμου να αναλάβουν δράση για τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια.Δείτε την καμπάνια ΕΔΩ!

Απόφαση των Ευρωπαϊκών Χριστιανοδημοκρατικών Συνδικάτων: Τέλος σε λιτότητα και τρόικα!

Την εγκατάλειψη των πολιτικών της μονομερούς λιτότητας, με παράλληλη διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και ενίσχυση των αναπτυξιακών πολιτικών, ζητούν τα Ευρωπαϊκά Χριστιανοδημοκρατικά Συνδικάτα (EUCDW), τα οποία τάσσονται υπέρ της αντικατάστασης της τρόικας στην Ελλάδα από έναν άλλο μηχανισμό ο οποίος θα πρέπει να αναζητηθεί.

Ακτιβίστριες έλουσαν με τηγανιτές πατάτες και μαγιονέζα τον Βέλγο πρωθυπουργό

Δύο ακτιβίστριες που διαμαρτύρονταν για τη λιτότητα κατάφεραν να πλησιάσουν σε απόσταση βολής. Σύμφωνα με βελγικούς ιστότοπους, οι δύο γυναίκες είναι μέλη της οργάνωσης "Λίλιθ" (μέχρι πρόσφατα γνωστής ως Femen) και διαμαρτύρονταν για τις περικοπές.

Κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων στην Ελλάδα λόγω λιτότητας

Χρειάστηκε μόλις μία πενταετία λιτότητας για να υποβαθμιστούν σε όλες τους τις εκφάνσεις τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία έκθεσης  που έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα η Διεθνής Ομοσπονδία για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (FIDH).

ΒΙΝΤΕΟ: Μαζική πορεία στις Βρυξέλλες ενάντια στη λιτότητα

Φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στις εμπορικές συμφωνίες αλλά και τα μέτρα λιτότητας που αποφάσισαν οι ηγέτες των 28 χωρών-μελών της Ε.Ε. κατά τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής ύψωσαν την Παρασκευής εργατικά συνδικάτα, φορείς και συλλογικότητες στις Βρυξέλλες, πραγματοποιώντας συλλαλητήριο στους δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας.

Μετά την Ανάπτυξη, τι; Μας χρειάζεται η αύξηση του ΑΕΠ; Toυ του Γιώργου Καλλή

Η εμπειρία της Γαλλίας θέτει ένα καίριο ερώτημα για τους απανταχού Κεϋνσιανούς αριστερούς. Τι γίνεται αν δεν είμαστε πια στην δεκαετία του 30’ κατά την οποία έγραφε ο Κέυνς και η ροή δημόσιου χρήματος δεν αρκεί για να θέσει μια οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×