op
×

ΗΠΑ: Η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, δεν αύξησε την απασχόληση

Η μείωση της φορολογίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις αποτελεί πυλώνα της νεοφιλελεύθερης οικονομικής σκέψης και των δεξιών πολιτικών κομμάτων.
Περισσοτερα...

απασχόληση

Το μικρό οικονομικό θαύμα της Τσεχίας

Μπορεί η Γερμανία να θεωρείται "οικονομική ατμομηχανή" της Ευρώπης, αλλά η στατιστική δείχνει ότι το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στη γειτονική Τσεχία. Ποιό είναι το μυστικό της επιτυχίας;

ΟΑΕΔ -Κοινωφελής Εργασία: Εκδόθηκε η νέα προκήρυξη για 2.082 προσλήψεις ανέργων

Ξεκινούν αυριο, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για την νέα κοινωφελή εργασία και τις 2.300 προσλήψεις σε κέντρα υποδοχής και ασύλου, που θα υλοποιηθούν από τους δήμους.

Πρόγραμμα απασχόλησης 6.000 ανέργων, ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Η διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται στους 15 μήνες. Μετά τη λήξη των 15 μηνών, η επιχείρηση υποχρεούται να διατηρήσει την/τις θέση/εις εργασίας για επιπλέον τρεις μήνες.

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων - Ανάρτηση προσωρινών πινάκων κατάταξης ανέργων για 30.333 θέσεις πλήρους απασχόλησης

Αναρτήθηκαν στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης ανέργων, στο Πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.

Εχεις μια καινοτόμο ιδέα και θέλεις να την μετατρέψεις σε επιτυχημένη επιχείρηση; Ιδού η ευκαιρία!

Είσαι 18 - 49 ετών; Μόλις που προλαβαίνεις να υποβάλεις την πρότασή σου στον νέο κύκλο του προγράμματος egg-enter.grow.go! Οι υποψηφιότητες για συμμετοχή στο Πρόγραμμα μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 23.04.2018, στις 15.00

Οι εξωστρεφείς και καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στηρίζουν την απασχόληση

Κινητήριος μοχλός της ανακαμψης της απασχόλησης που εντοπίζεται την τελευταία διετία στην επιχειρηματικότητα, αναδεικνύονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σύμφωνα με ανάλυση  της Εθνικής Τράπεζας. 

Ο Σ.Κούλογλου διοργανώνει ημερίδα: "Κλωστική, ιατρική κάνναβη για ανάπτυξη και απασχόληση" στο Ευρωκοινοβούλιο

Ημερίδα με θέμα "Η κλωστική και ιατρική κάνναβη ως παράγοντες για την ανάπτυξη και την απασχόληση" διοργανώνει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της GUE/NGL, Στέλιος Κούλογλου

ΟΑΕΔ: Από σήμερα η ένταξη στην «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης» για 12.700 ωφελούμενους

Από σήμερα, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, 12.700 εργαζόμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για την ένταξη τους στη δράση «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης», με την οποία πέφτει η αυλαία των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-13.

ΟΑΕΔ: Σήμερα το νέο πρόγραμμα για τους ανέργους

Σήμερα Τετάρτη θα εκδοθεί από τον ΟΑΕΔ, και το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΠΑΝΑΔ, η προδημοσίευση της προκήρυξης για το Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Ρευστότητας και Στήριξης της Απασχόλησης. 

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας και στήριξης της απασχόλησης

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 αναμένεται να αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του ΟΑΕΔ, του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΠΑΝΑΔ, η προδημοσίευση της πρόσκλησης για το Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Ρευστότητας και Στήριξης της Απασχόλησης.

Τα 12 προγράμματα απασχόλησης για 104.000 ανέργους και οι ημερομηνίες που ξεκινούν (λίστα)

Δώδεκα νέα προγράμματα απασχόλησης με ιδιαίτερη στόχευση στην εξασφάλιση εργασίας για μακροχρόνια ανέργους, αλλά και νέους, έχει ετοιμάσει το υπουργείο Εργασίας και αναμένεται να υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ, εντός των επομένων έξι μηνών

Ελάφρυνση του ελληνικού χρέους σύντομα βλέπει ο Μ. Φράτσερ

Την πεποίθηση ότι θα υπάρξει «ελάφρυνση του ελληνικού δημοσίου χρέους εντός του τρέχοντος έτους» εκφράζει ο επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών (DIW) με δηλώσεις του στην Handelsblatt.

Εντός διμήνου η νέα πρόσκληση του προγράμματος για 16.220 ανέργους

Η απόφαση ελήφθη διότι διαπιστώθηκε ότι ο σχεδιασμός του προγράμματος που είχε γίνει από την προηγούμενη ηγεσία ήταν σκανδαλώδης, καθώς δεν εξασφάλιζε στους ανέργους τα μέγιστα δυνατά οφέλη για τους εξής λόγους:

Οι τάσεις στην Αγροτική Απασχόληση και η Κοινωνική Οικονομία. Του Δημήτρη Μιχαηλίδη

Η Κοινωνική Οικονομία είναι επέκταση της Οικιακής Οικονομίας και είναι προσανατολισμένη στην ικανοποίηση των αναγκών των μελών της κοινωνίας. Επειδή μέχρι σήμερα τα χρήματα δεν είναι «βρώσιμα», συνήθως η δομές της Κοινωνικής Οικονομίας δεν οδηγούν σε διανομή χρημάτων-κερδών. 

Η χρυσή λίστα με τα 23 αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά που προσφέρουν υψηλές οικονομικές αποδόσεις και ενισχύσεις

Ευκαιρία για καλλιέργειες υψηλών οικονομικών αποδόσεων αποτελούν 23 αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες προοπτικές και συγχρόνως δικαιούνται ενισχύσεων μέσω του επικείμενου Αναπτυξιακού νόμου.
12 »
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×