op
×

Το τέλος (;) του Αυτοδιαχειριζόμενου Αγρού

Μια ομάδα πολιτών που πίστευε στην αυτό-οργάνωση και αυτοδιαχείριση, υλοποίησε μια ακτιβιστική δράση, τη δημιουργία ενός αστικού κοινωνικού αγρού
Περισσοτερα...

κοινωνική αυτοδιαχείριση

Ένα πρωτοφανές κοινωνικό πείραμα στο Βερολίνο: Δημιούργησαν αστικό αλληλέγγυο χωριό! [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Ένα αστικό χωριό που αποτελείται από ανακυκλωμένα παράθυρα και μεταχειρισμένα τούβλα βασισμένο στις αρχές της αλληλέγγυας, κοινωνικής και συνεργατικής οικονομίας.

Κοινωνική Οικονομία: Μετά το 3ο και το συνεχές - με "κόφτη"- Μνημόνιο Τι περιμένουμε; Δεν υπάρχουν "σωτήρες"

Επιχειρήσεις κοινωνικής, αλληλέγγυας και συνεργατικής οικονομίας με αυτοδιαχείριση από τους εργαζόμενους σε αυτές και παραγωγή που να ικανοποιεί τις κοινωνικές βιοτικές ανάγκες.

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος Αλιμούρα στα Γιάννενα - ένα νέο εγχείρημα αυτοδιαχείρισης

Ένα σημείο αλληλεπίδρασης με τα τοπικά ζητήματα, τα κινήματα αντίστασης και αλληλεγγύης. Ένα εγχείρημα αυτοδιαχείρισης που να καλύπτει τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας, μακριά από τη φενάκη των μεγάλων Ιδεολογιών και αφηγήσεων.

Διάθεση προϊόντων και έκθεση φωτογραφίας της ΒΙΟΜΕ. Να ακυρώσουμε τους πλειστηριασμούς!

Το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής με πρόταγμα τον εργατικό έλεγχο στην παραγωγή και την αυτοδιαχείριση μέσα από τη συνέλευση των εργαζομένων δεν έχει σταματήσει τη λειτουργία του εδώ και 2,5 χρόνια

Κωλέττη 29: Dj Party οικονομικής ενίσχυσης για το άνοιγμα αυτοοργανωμένων συνεργατικών εγχειρημάτων

Επιχειρούμε ένα πείραμα δομών αλληλέγγυας οικονομίας στον πεζόδρομο της οδού Κωλέττη 29, στα Εξάρχεια για να στεγάσουμε συνεργατικά εγχειρήματα που φέρουν νέα νοήματα και σημασίες στην αυγή του 21ου αιώνα. Με την αυτοδιαχείριση σε τομείς όπως η τροφή, η ένδυση, η δόμηση, η ενέργεια στοχεύουμε στην κοινωνική και ατομική αυτονομία και στην αυτάρκεια των κοινοτήτων εδώ και τώρα.

Τι περιμένουμε; Δεν υπάρχουν "σωτήρες"! Του Γιώργου Κολέμπα

Ήλθε ο καιρός, που τα κοινωνικά κινήματα για την αποανάπτυξη-τοπικοποίηση, του ελευθεριακού κοινοτισμού, της ριζοσπαστικής οικολογίας και προστασίας του κλίματος, της αυτοδιαχείρισης και της άμεσης δημοκρατίας, θα χρειασθεί να γίνουν και πολιτικά, και συνδεόμενα μεταξύ τους να μετατραπούν σε ενιαίο πολιτικό κίνημα μετάβασης σε μετακαπιταλιστική κοινωνία.

Το δίκτυο των αυτόνομων συνεταιριστικών κοινοτήτων Λόνγκο Μάι στην Αθήνα

Την Πέμπτη 23/4 20:30, θα βρίσκονται στο Βοξ. Με αφετηρία το Μάη του ’68, το 1973 ιδρύθηκε η πρώτη κοινότητα στη Γαλλία, όπου δόθηκε έμφαση στη συμβίωση, την αυτοδιαχείριση και την αγροτική αυτάρκεια. Κοινότητες των Λόνγκο Μάι έχουν ιδρυθεί στην Κόστα Ρίκα, στην Ελβετία, στην Γερμανία, στην Αυστρία και στην Ουκρανία.

Η Catalan Integral Cooperative (CIC) στο Φεστιβάλ των Κοινών CommonsFest 2015 στο Ηράκλειο Κρήτης

Η δεύτερη ομάδα προσκεκλημένων  στην προ-φεστιβαλική εκδήλωση του CommonsFest 2015, που θα γίνει στο Ηράκλειο στις 17 και 18 Απριλίου, είναι η Catalan Integral Cooperative (ή, εν συντομία, απλά CIC).Η Catalan Integral Cooperative (ή CIC) είναι ένα πολιτικό πρότζεκτ που αποσκοπεί στην διαδικτύωση εργατικών και καταναλωτικών πρωτοβουλιών. Στόχος της CIC είναι να δημιουργήσει μια αυτοδιαχειριζόμενη, μετα-καπιταλιστική κοινωνία που θα βασίζεται σε P2P αρχές και περιβαλλοντικές και κοινωνικές αξίες.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση: 14 προτάσεις για μια αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ – Πάλι μαύρο επέβαλε το κράτος

Ο δρόμος που άνοιξαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μαζί με τους αλληλέγγυους, δημιούργησε ένα ρήγμα στην πληροφόρηση πέρα απ την αγορά και το κράτος. Έκαναν την αυτοδιαχείριση ορατή και υπαρκτή και σ αυτή την προοπτική δεν υπάρχουν εκπτώσεις , παρά μόνο περάσματα για να περπατηθούν.

Άμεση Δημοκρατία Rojava: Μαθήματα δημοκρατικής αυτοδιαχείρισης από Κούρδους ΒΙΝΤΕΟ

Η δημοκρατική συνομοσπονδία της Rojava αποτελεί μια προσπάθεια των Κούρδων της Συρίας να ξεπεράσουν τα σύνορα και να οικοδομήσουν μια συμμετοχική εναλλακτική λύση αντιμετώπισης των τυραννικών δυνάμεων της περιοχής.

Η Λατινική Αμερική στο δρόμο της κοινωνικής απελευθέρωσης. Του Κώστα Λάμπου

Το πρακτικό αποτέλεσμα αυτού του συστήματος αμεσοδημοκρατικής διακυβέρνησης είναι, ότι έχει διαμορφωθεί ένα πρότυπο σύστημα υγείας που αρθρώνεται σε 800 περίπου Κοινοτικά Κέντρα Πρωτοβάθμιας Υγείας, 18 κλινικές και δύο μεγάλα νοσοκομεία πλήρως εξοπλισμένα και στελεχωμένα που παρέχουν δωρεάν όλο το φάσμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. 

Aναρχικές κολεκτίβες*. Του Περικλή Κοροβέση

Ολοι ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα. Το σύμπαν μας είναι η τηλεόραση και το facebook με τους εκατοντάδες φίλους και φίλες, ζώντας σε μια ολοκληρωτική μοναξιά. Η κατανάλωση ήταν η μόνη πραγματικότητα που είχαμε ζήσει. Και τώρα που τη χάσαμε την αναπολούμε.

Ακυβέρνητες πολιτείες: το συνεργατικό βιβλιοπωλείο των ανέργων απάντησε στην κρίση

"Οι Ακυβέρνητες Πολιτείες είναι μια νέα προσπάθεια στον χώρο του βιβλίου, των εντύπων και των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Είναι μια προσπάθεια βγαλμένη από την αναγκαιότητα.

Δωρεάν φάρμακα & εξετάσεις απ'το ΚΙΦ Βύρωνα σε όλους τους άνεργους & άπορους

Το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Βύρωνα παρέχει δωρεάν φάρμακα, ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις για ανέργους και άπορους ανασφάλιστους ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους! Παράλληλα συγκεντρώνει φάρμακα από εθελοντές...

'Όμορφη πόλη χωρίς αφεντικό': Το αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο των ανέργων

Το 'belleville sin patron' είναι ένα συνεργατικό αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο με μοναδική δομή την συνέλευση των εργαζομένων του. Δεν υπάρχουν μέτοχοι και ιδιοκτήτες, δεν υπάρχουν αφεντικά και υπάλληλοι, υπάρχουν μόνο ισότιμα, συνυπεύθυνα μέλη της εργατικής του συνέλευσης.

Θεσσαλονίκη: Πανελλαδικό διήμερο αλληλεγγύης στη ΒΙΟ.ΜΕ.

Στις 12 του Μάη σέρνουν  και πάλι τους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ. στα δικαστήρια. Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Αγώνα των εργατών της ΒΙΟΜΕ καλεί σε Πανελλαδικό διήμερο αγώνα και αλληλεγγύης.
12 »
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×