op
×

Η ατομική ιδιοκτησία πέρα από σκοταδιστικούς μύθους και εξουσιαστικές ιδεολογίες | του Κώστα Λάμπου

Κι όμως είναι τόσο απλό να σκεφτούμε ποια πράγματα μας ενώνουν και ποια μας χωρίζουν. 
Περισσοτερα...

Kοινωνική οικονομία της αλληλεγγύης

Η Κοινωνική Κουζίνα 'Ο Άλλος Άνθρωπος" μαγείρεψε δωρεάν στη Μάνδρα: "Τέτοια καταστροφή δεν έχουμε ξαναδεί" [ΦΩΤΟ]

Η έκκληση του Δήμου Μάνδρας είχε τεράστια ανταπόκριση. Άνθρωποι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό έστειλαν ρούχα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Μάλιστα, ο δήμος δέχτηκε τόσα πολλά ρούχα, που πλέον δεν θα χρειαστούν άλλα.

Οι γείτονες σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα για να αποτρέψουν έξωση μητέρας 5 παιδιών (φωτογραφίες)

Οι γείτονες μίας μητέρας πέντε παιδιών απέτρεψαν την προσπάθεια εκδικητικής έξωσης της γυναίκας από το σπίτι όπου έμενε για 12 χρόνια, σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα.

Κοινωνική οικονομία: Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν μπορεί να κάνουν λάθος!

«Αν προσθέσουμε τον κύκλο εργασιών, μόνο από τους 300 μεγαλύτερους συνεταιρισμούς (Global300, Report 2010 (link is external)), είναι ισοδύναμος με την 9η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο. Οι συνεταιρισμοί θα πρέπει να έχουν τη δική τους θέση στο G20!».

Σε αυτές τις διευθύνσεις μπορούν να στείλουν οι επιχειρήσεις τα κάτωθι είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

Κοινή πρωτοβουλία ανέλαβαν η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή με τους παραγωγικούς και εμπορικούς φορείς της χώρας - ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΒΤ, ΕΣΒΕΠ - για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών των προσφύγων σε είδη πρώτης ανάγκης.

Συνεργατισμός και Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία: Ο νέος κόσμος που αναδύεται

Τι είναι η Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία; Γιατί οι συνεταιρισμοί δεν επηρεάζονται από την κρίση; Γιατί οι συνεταιρισμοί έχουν επιτυχίες, ενώ οι ιδιωτικές εταιρείες και το κράτος παρουσιάζουν αποτυχίες;

Σιγά την αλληλεγγύη ρε μεγάλε! Του Γιάγκου Ράπτη

Εδώ μιλάμε για μια πολιτική στυγνής αποικιοποίησης, καταστρεπτικής έως ολέθριας για τη χώρα μας όσο οι επεμβάσεις τους στη Λιβύη, στη Συρία, στην Ουκρανία. Και ο φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας αυτό που βρίσκει να πει (συνέντευξη που θα δημοσιευτεί  στο γαλλικό περιοδικό L'Obs) είναι ότι «η ψυχρή και απότομη αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης στις ελληνικές προτάσεις ήταν αναξιοπρεπής»….

Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων : μια εναλλακτική μορφή οικονομίας είναι εφικτή

Η αντιστροφή της σχέσης ανθρώπων-«χρήματος» φαίνεται να είναι οριστική και αμετάκλητη, όσο ο κοινωνικός έλεγχος  ελαχιστοποιείται. Οι άνθρωποι σήμερα, υπηρετούμε το «χρήμα» και όχι το αντίθετο. Οι ανάγκες της «οικονομίας» και του χρηματοπιστωτικού συστήματος αποδεικνύονται σημαντικότερες από τις ανάγκες των ανθρώπων.

Τι συζήτησαν ο πρέσβης της Βενεζουέλας και οι αλληλέγγυοι συνεργατιστές της Πιερίας

Με τον συντονισμό του Ηλία Τσολακίδη,  τον λόγο πήραν τα μέλη των οργανώσεων Γιώτα Ραπτοπούλου (Μούσες Πιερίων Κοιν.Σ.Επ) , Μπέτυ Σκούφα (Κοινωνική Κουζίνα αλληλεγγύης), Μανώλης Βρέντζος  (Εθελοντική ομάδα δράσης ν. Πιερίας), Τασούλα Τσορμπαζίδου  (Μητέρα Γη) και Χάρης Αναστασίου (Σύλλογος προστασίας παιδιών ’’Βενιαμίν’’) όπου μας παρουσίασαν την ταυτότητα αλλά και τις πλούσιες δραστηριότητες της κάθε ομάδας.

Συνάντηση με το Ευρωπαϊκό δίκτυο για την προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας

Το RIPESS Europe – ευρωπαϊκό δίκτυο για την προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, είναι αποτέλεσμα διεργασιών που έγιναν με πρωτοβουλία του RIPESS International – το Διηπειρωτικό δίκτυο για την Κ.ΑΛ.Ο, στα πλαίσια του 4ου διεθνούς φόρουμ για την «Διεθνοποίηση της αλληλεγγύης» που έγινε στο Λουξεμβούργο τον Απρίλιο 2009.   

Η Λήμνος αυτοοργανώνεται! Πρώτο εναλλακτικό φεστιβάλ

Αυτοοργανωμένη ομάδα της Λήμνου ξεκινά μια σειρά δραστηριοτήτων εναλλακτικού χαρακτήρα με πρώτο βήμα την διοργάνωση του πρώτου εναλλακτικού φεστιβάλ Η ΛΗΜΝΟΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ την Κυριακή 31 Αυγούστου ώρα 07:00 μ.μ. στο λιμάνι της Μύρινας, που θα περιλαμβάνει χαριστικό/ανταλλακτικό παζάρι, προβολή ντοκιμαντέρ - συζήτηση,εργαστήρια, κοινωνικό φαρμακείο, συλλογική κουζίνα, μουσική.

Νέος νόμος για την αλληλέγγυα οικονομία στη Γαλλία

Το γαλλικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη Δευτέρα 24.7.2014 στην τελική ψηφοφορία των μελών του το νομοσχέδιο για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία (Ecomomie Social et Solidaire, ESS), το οποίο έχει στόχο να προωθήσει την ανάπτυξη του τομέα αυτού καθώς επίσης και την ανάληψη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τους εργαζόμενούς τους.

Παιδιά του δρόμου στην Ινδία δημιουργούν τη δική τους τράπεζα

Μία ομάδα παιδιών ανοίγει τη δική της τράπεζα. Η Children’s Development Khazana (CDK) διευθύνεται από τα παιδιά της γειτονιάς Fatehpuri στο Δελχί, τα οποία διαμορφώνουν τους κανόνες και παίρνουν όλες τις αποφάσεις. Στα διαδικαστικά και τυχόν οργανωτικά ζητήματά τους τα βοηθούν εθελοντές του ΜΚΟ για τα δικαιώματα του παιδιού, Butterflies. Ο οργανισμός παρέχει επίσης στέγη, τροφή και εκπαίδευση στα παιδιά αυτά

Θεατρική Παράσταση για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Γλυφάδας

Η Ακαδημία Πολιτισμού “ ΦΩΤΟΣΤΑΤΟ ” διοργανώνει στο Θέατρο ΕΛΥΖΕ τη θεατρική παράσταση Γρ. Ξενόπουλου ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Γλυφάδας

Πράσινη, κοινωνική οικονομία και ανεργία νέων. Του Ν. Χρυσόγελου

Οι νέοι πρέπει να αυτό-οργανωθούν και να συμμετέχουν στην διαμόρφωση των πολιτικών που τους αφορούν. Δεν μπορεί να υπάρχουν πολιτικές για τους νέους, που διαμορφώνονται χωρίς τους νέους.
12 »
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×