op
×

11 Όρνια θύματα δηλητηρίασης στην Κλεισούρα - Βαρύ πλήγμα για τη μεγαλύτερη αποικία προστατευόμενων γυπών

11 Όρνια θύματα δηλητηρίασης, τα 9 από αυτά νεκρά, στην περιοχή του φαραγγιού της Κλεισούρας. 
Περισσοτερα...

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

Ελπίδα για να μπει τέλος στην ανοιξιάτικη λαθροθηρία στο Ιόνιο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Συναντήσεις Εργασίας αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών στη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα για την αντιμετώπιση της ανοιξιάτικης λαθροθηρίας του Τρυγονιού στα Ιόνια Νησιά.

Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2019 - Εκδηλώσεις σε πλήθος περιοχών ανά την Ελλάδα και σε περισσότερες από 40 χώρες της Ευρώπης!

Η «Γιορτή των Πουλιών» είναι μια ξεχωριστή γιορτή που σηματοδοτεί την κορύφωση της φθινοπωρινής μετανάστευσης και πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το 1993 σε όλη την Ευρώπη.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο του Δικτύου των Υπευθύνων Παρακολούθησης των Σημαντικών Περιοχών για τα Πουλιά της Ελλάδας

Το πρώτο φετινό εκπαιδευτικό σεμινάριο του Δικτύου των Υπευθύνων Παρακολούθησης των Σημαντικών Περιοχών για τα Πουλιά της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στον Παρνασσό

Κοινή επιστολή περιβαλλοντικών οργανώσεων προς ΥΠΕΝ για την έκτακτη κατάσταση στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων

Στην επιστολή τους οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν, μεταξύ άλλων, την ανάληψη κατεπείγοντων μέτρων ώστε την επίβλεψη των ζώων να αναλάβουν οι αρμόδιες αρχές.

Η ανθρώπινη αλαζονεία, χαζομάρα, επιπολαιότητα (και πολλά άλλα κοσμητικά) σε δύο φωτογραφίες...

Ο συγκεκριμένος οδηγός, αφού προσπέρασε αναχώματα, πινακίδες απαγόρευσης εισόδου κ.λπ. ξεκίνησε τις βόλτες στην παραλιακή ζώνη της εκβολής του ποταμού Ερασίνου

Συζήτηση για την επαπειλούμενη οικολογική καταστροφή στον Κορινό Πιερίας

Απο τις περιβαλλοντικές οργανώσεις , Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, ΚΑΛΛΙΣΤΩ, WWF Ελλάς και οι Φίλοι Περιβάλλοντος Πιερίας 2008. Πρόκειται για μία Ολυμπιάδα… τσιμέντου 6.500 κατοίκων σε παραθαλάσσια υγροτοπική έκταση και εντός περιοχής του δικτύου Natura 2000! Η οικοδόμηση του παραθεριστικού οικισμού, παραβιάζει κατάφωρα την εθνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, καθώς θα συντελέσει στην καταστροφή σημαντικών ειδών και οικοτόπων!

Παρατηρητήριο ΤΑΙΠΕΔ: διαδραστικός χάρτης με όλα όσα ξεπουλιούνται απο το φυσικό περιβάλλον

Δείτε εδώ! Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία παρέχει τον διαδραστικό χάρτη με τις ψηφιοποιημένες θέσεις των κρατικών περιουσιών που παραθέτει το ΤΑΙΠΕΔ στην ιστοσελίδα του, με σκοπό την κατανόηση και εκτίμηση των επιπτώσεων που μπορεί να έχουν οι ιδωτικοποιήσεις αυτές στο φυσικό περιβάλλον.

Παρατηρητήριο ΤΑΙΠΕΔ: Δείτε στον χάρτη της Ελλάδας ότι ξεπουλιέται ΕΔΩ!

Πολύτιμος οδηγός για την ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών. Στη χαρτογράφηση περιουσιών του Δημοσίου που είναι προς πώληση (επικείμενες αποκρατικοποιήσεις) προχώρησε η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. ΕΔΩ!

Καλαμοκανάδες,Κοκκινοσκέληδες, Μαχητές...

Με τη συμμετοχή 100 περίπου μελών και φίλων της Ορνιθολογικής και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου από Αθήνα και Αργολίδα, αλλά και με πολύ ενθουσιασμό διοργανώθηκε παρατήρηση πουλιών στον παραλιακό υγρότοπο «Καλύβια» ανάμεσα στη Νέα Κίο και το Ναύπλιο την Kυριακή 16 Μαρτίου.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×