op
×

Σπόροι: Εισαγωγή στην πιο απίθανη ιατρική της φύσης. Της Γιάννας Ρουσοδήμου

Κάθε σπόρος έχει και την ικανότητα, αυτή την ενέργεια που περικλείει να την αποδίδει σε ζωντανούς ιστούς, βελτιώνοντας την λειτουργία τους και αντιμετωπίζοντας ασθένειες.
Περισσοτερα...

Αναζήτηση: «μεταλλαγμένα»

Πως θα καταλάβετε εάν υπάρχουν μεταλλαγμένα συστατικά στα τρόφιμα

Η σόγια και το καλαμπόκι είναι δύο από τα μεταλλαγμένα προϊόντα που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά. Η Greenpeace μας βοηθά με ερωτήσεις και απαντήσεις να εντοπίσουμε τα τρόφιμα που περιέχουν μεταλλαγμένα συστατικά.

Μεταλλαγμένη σόγια της Monsanto στην Ευρώπη

Το δικαστήριο της ΕΕ επιβεβαίωσε την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της διάθεσης των προϊόντων σόγιας στην ευρωπαϊκή αγορά, που περιέχουν ΓΤΟ (γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, δηλ. μεταλλαγμένα) της αμερικανικής Monsanto.

Η επέλαση των μεταλλαγμένων φυτικών ειδών, μια απειλή για την φυτογενετική κληρονομιά του οίκου μας | της Διονυσίας Ποταμίτου

Μια διάκριση των εννοιών της «μετάλλαξης», της «βελτίωσης» και της «γενετικής τροποποίησης» για να αποσαφηνίσουμε τι είδους μεταλλαγμένα τρώμε. 

Οι πλαστές λίστες της Greenpeace!

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κάθε χρόνο λίστες της greenpeace. Η μια γράφει για μεταλλαγμένα στα τρόφιμα (όπως η παρακάτω που κυκλοφορεί κάθε χρόνο) η άλλη για τοξικά.

Τι θέλει να μας ταΐζει η μαμά εταιρεία Bayer που φέρνει τα μεταλλαγμένα της Monsanto στην Ευρώπη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η εξαγορά της αμερικανικής Monsanto από τον Γερμανικό γίγαντα, την εταιρεία Bayer, δημιούργησε τη μεγαλύτερη εταιρεία γενετικά τροποποιημένων σπόρων και φυτοφαρμάκων.

Τέλος στην εισαγόμενη μεταλλαγμένη σόγια στις ζωοτροφές από τους κτηνοτρόφους στη Θεσπρωτία

Την άμεση στροφή τους στην καλλιέργεια ελληνικών πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών φυτών (κουκιά, ρεβίθια, λούπινα, μπιζέλια) ανακοίνωσαν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής

Μια αποτυχημένη βιομηχανία: 20 χρόνια καλλιέργεια μεταλλαγμένων

Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη καλλιέργεια μεταλλαγμένων στις ΗΠΑ πλέον είναι αποδεδειγμένο ότι τα μεταλλαγμένα αυξάνουν τη χρήση χημικών φυτοφαρμάκων, δεν λύνουν το πρόβλημα της πείνας στον πλανήτη και δεν θεωρούνται ασφαλή από μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας.

Το Πελίτι στη Βουλή για τα μεταλλαγμένα

Μεταξύ άλλων,  το Πελίτι πρότεινε την άμεση σήμανση των προϊόντων που προέρχονται από ζώα (αυγά, κρέας, γαλακτοκομικά) αν αυτά τα ζώα τρώνε «μεταλλαγμένη» διατροφή και άμεση απαγόρευση του ζιζανιοκτόνου «RoundUp» στην Ελλάδα αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το κατέταξε πρόσφατα στα πολύ  ύποπτα για καρκινογένεση.

Η μόνη εγγύηση για να μη γίνουμε πειραματόζωα είναι η ανάπτυξη του δικού μας αγροτικού πλούτου. Της Βάσως Κανελλοπούλου

Οι νέες εγκρίσεις για εμπορική εισαγωγή θα ισχύουν για 10 χρόνια και τα προϊόντα αυτά ανήκουν στις εταιρίες Monsanto, DuPont, Bayer, BASF. Θυμίζουμε έχει προηγηθεί η έγκριση εισαγωγής 58 γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (Γ Τ Ο) στην Ευρώπη και μέσω αυτών των εγκρίσεων έχουμε κυριολεκτικά γεμίσει γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές.

Η ΕΕ ενέκρινε σήμερα την εισαγωγή και την κυκλοφορία 19 γενετικά τροποποιημένων προϊόντων!

11 προϊόντα της αμερικανικής πολυεθνικής Monsanto - πολλές ποικιλίες σόγιας, αραβοσίτου, ελαιοκράμβης και βαμβακιού - και  8 της αμερικανικής εταιρείας Dupont και των γερμανικών ομίλων Bayer και BASF. Greenpeace: "Ο Γιούνκερ δρα υπέρ της Monsanto".

Όχι σε νησίδες «μεταλλαγμένων» στην Ευρώπη! Του Γιώργου Κολέμπα

Στη διαμάχη για την προτεινόμενη απαγόρευση της καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένων(γ.τ.) φυτών, η πλειονότητα των ομόσπονδων κρατιδίων πιέζουν για τη ρύθμιση σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Τώρα θα έχουμε και «μεταλλαγμένα δάση»

Το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας επέτρεψε την «ανεξέλεγκτη» εμπορική καλλιέργεια μεταλλαγμένων δένδρων Πεύκης (είδος Pinus Taeda) οπουδήποτε εντός των ΗΠΑ…., χωρίς να ενημερωθούν οι αμερικανοί Πολίτες ή να έχουν πρόσβαση στις σχετικές πληροφορίες.

Στα κράτη-μέλη η ευθύνη απαγόρευσης των «μεταλλαγμένων» - Να πάρουν θέση οι υποψήφιοι βουλευτές ΤΩΡΑ!

Μια δυσάρεστη είδηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η υπερψήφιση του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς, περνά στα «ψιλά» εν μέσω προεκλογικού πυρετού. 

Stop GMO! Βίος Coop: Ελεύθερο από μεταλλαγμένα παντοπωλείο.

Το συνεταιριστικό μη-κερδοσκοπικό παντοπωλείο Βίος Coop διαθέτει προϊόντα ελεύθερα από GMO (GMO free) με βάση τον εξονυχιστικό έλεγχο, που διεξάγει η Επιτροπή Ποιότητας του συνεταιρισμού και διαδίδει παντού το μήνυμα του αγώνα κατά των μεταλλαγμένων.

Όχι στα μεταλλαγμένα: Ευρωκοινοβούλιο - Μανιάτης: 1-0!

Το Ευρωκοινοβούλιο είπε όχι στα μεταλλαγμένα, ψηφίζοντας υπέρ της απαγόρευσης της καλλιέργειάς τους στα κράτη-μέλη της ΕΕ. Με την κίνηση αυτή οι Ευρωβουλευτές είπαν όχι στην απαράδεκτη πρόταση που είχε κάνει ο Γ. Μανιάτης τον Ιούνιο, επί ελληνικής Προεδρίας.

Αποκαλυπτική ομιλία του William Engdahl για τα μεταλλαγμένα [βίντεο]

Οι κίνδυνοι των ΓΤΟ στην υγεία, στο περιβάλλον και στη βιοποικιλότητα έχουν τεκμηριωθεί καλά και επανειλημμένα σε ανεξάρτητες έρευνες. Η μυθολογία επίσης που διαχέει το λόμπι της βιοτεχνολογίας (εξάλειψη της πείνας, μεγαλύτερες αποδόσεις, συνύπαρξη ΓΤΟ και βιολογικών, κλπ) έχει ευρέως και αποτελεσματικά καταρριφθεί.

Ανοίγει ο δρόμος για μεταλλαγμένο ψωμί!

Μετά από πολυετείς προσπάθειες μια μεγάλη διεθνής επιστημονική κοινοπραξία κατάφερε να αποκωδικοποιήσει σχεδόν όλο το γονιδίωμα του μαλακού σιταριού. Το τι θα σημαίνει αυτό για το ψωμί που τρώμε και κατά πόσο θα προέρχεται από γενετικά τροποποιημένα φυτά, είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον...

Σκιάχτρο: το συγκλονιστικό animation που βραβεύτηκε με Όσκαρ και αποτυπώνει την αλήθεια για το πλαστικό φαγητό

Το "Σκιάχτρο" είναι ένα πολύ δυνατό animation που σε λίγα λεπτά αποτυπώνει την σκληρή αλήθεια του πλαστικού φαγητό και των γενετικά τροποποιημένων που μας βάζουν στο πιάτο.
12 »
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×