A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Το κορίτσι της φωτογραφίας. Tης Βαγγελιώς Χρηστίδου

Το κορίτσι της φωτογραφίας. Tης Βαγγελιώς Χρηστίδου  

#‎NRomanos‬


Από χτες κάνει το γύρο του διαδικτύου η φωτογραφία που κυκλοφόρησε σχεδόν σε όλα τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, η οποία δείχνει άντρες των ΜΑΤ, να ξυλοκοπούν άγρια, τη νεαρή διαδηλώτρια που είναι στριμωγμένη στα κάγκελα της Τσιμισκή. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η ίδια που νοσηλεύεται ακόμη, με έντονους πόνους στα νεφρά και τη μέση.


Είναι η μόνη συλληφθείσα που δεν μεταφέρθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο το πρωί οπότε και ξεκίνησε η εισαγγελική ανάκριση για τους συνολικά 17 συλληφθέντες. Εφόσον η υγεία της βελτιωθεί και μπορεί να παραστεί, πρόκειται να περάσει και η ίδια από ανάκριση Εισαγγελέα. Οι συλληφθέντες, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν άλλη ημερομηνία Εισαγγελικής ανάκρισης.


Συνολικά 35 προσαγωγές και 17 συλλήψεις νέων από 18-28 ετών, είναι ο τελικός απολογισμός των χτεσινών επεισοδίων και συλλήψεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Τσιμισκή κι Εργατικό Κέντρο. Γύρω στις 10 το πρωί οι συλληφθέντες – με εξαίρεση την κοπέλα που νοσηλεύεται – οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης για να περάσουν από ανάκριση Εισαγγελέα, όλοι με κατηγορίες για πλημελλήματα διαφόρων ειδών και κατά περίπτωση. Το εάν θα ολοκληρωνόταν η διαδικασία μέχρι και το μεσημέρι, θα εξαρτιόταν τόσο από το υπάρχον χρονικό περιθώριο, όσο και από τα αιτήματα των ίδιων των συλληφθέντων.

Από έξι, εν μία νυκτί, οι συλληφθέντες από τις χτεσινές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη έγιναν 17, αφού οι ανακρίσεις και καταθέσεις στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, συνεχίστηκαν όλο το βράδυ. Σήμερα το πρωί, μετά από επικοινωνία, το Γραφείο Τύπου της ΓΑΔΘ έδινε συνολικά 35 προσαγωγές, οι 18 εκ των οποίων αποχώρησαν τελικά από το κατηγορητήριο.

Οι 17 τελικά συλληφθέντες, οι 16 εκ των οποίων περνούν από τις 10 το πρωί από ανάκριση Εισαγγελέα στο Δικαστικό Μέγαρο, κατηγορούνται μόνο για πλημμελήματα τα οποία, κατά περίπτωση, αφορούν: διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου στην πρωινή – μεσημεριανή πορεία, πρόκληση σωματικής βλάβης σε αστυνομικούς και παράβαση νόμου περί όπλων (σ.σ. «όπλο» θεωρείται οποιοδήποτε αντικείμενο το οποίο μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη, από λοστό, μέχρι και τα κοντάρια των σημαιών των διαδηλωτών).

Οι «φθορές» που ανέφερε το γραφείο Τύπου της ΓΑΔΘ, είναι φθορές σε κάμερες ασφαλείας και σπασμένη βιτρίνα τράπεζας και φθορές σε τρία εμπορικά καταστήματα και εμπρησμός (σ.σ. το κατάστημα «ZARA» στην Τσιμισκή).

Από πλευράς Αστυνομίας πάντα, νοσηλεύεται ο άντρας της Ασφάλειας που δέχθηκε επίθεση από συγκεντρωμένους έξω από το Εργατικό Κέντρο πριν ξεκινήσει η εκεί επίθεση των ΜΑΤ, ενώ άλλοι τέσσερις αστυνομικοί νοσηλεύονται στο 424Σ.Ν.

Επιπλέον ενημέρωση, θα υπάρξει και μετά το μεσημέρι. Μέχρις στιγμής γνωρίζουμε ότι στις 2 υπάρχει κάλεσμα για συνέλευση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο που βρίσκεται ακόμα υπό κατάληψη με θέμα μια νέα πορεία συμπαράστασης το απόγευμα.

Υ.Γ. Η φωτογραφία έχει αναπαραχθεί τόσο πολύ ώστε δεν μπορέσαμε να βρούμε την αρχική της πηγή για να την αναφέρουμε. Η ταυτοποίηση έγινε από γνωστό πρόσωπο της οικογένειας και η είδηση αναφέρεται με την άδεια της οικογένειας.

Υ.Γ.2 Η φωτογραφία είναι του Γρηγόρη Σιαμίδη για το IntimeNewsparallaximag.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Με βάση την τελευταία συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν μπορούμε να ανιχνεύσουμε μία στρατηγική αρθρωμένη σε 5 άξονες.
ΕΛΛΑΔΑ
Ο Bios Coop Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο
ΕΛΛΑΔΑ
Μετά τον Κωστή Παλαμά, τον Οδυσσέα Ελύτη, ο Νίκος Γκάτσος θα «αποκτήσει» σύντομα τη δική του στέγη.
ΕΛΛΑΔΑ
Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης, βρίσκονται ήδη τα πρώτα ψυγεία βαθιάς κατάψυξης όπου θα φυλάσσονται τα εμβόλια κατά της πανδημίας COVID-10.
ΕΛΛΑΔΑ
Γράφει η Ναταλί Χατζηαντωνίου: Η Λίνα Μενδώνη, είχε διαψεύσει πως το θέμα είχε συμπεριληφθεί στην ατζέντα της 20ης Παγκόσμιας Συνέλευσης του ICOMOS. Τα 14 μέλη του ΚΑΣ διαβίβασαν στη γραμματεία του διεθνούς ICOMOS επιστολή για την απόσπαση των αρχαιοτήτων!
ΕΛΛΑΔΑ
Με οδηγό τις συμβουλές πρόληψης, για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού, δημιουργήσαμε ένα “Δίκτυο Αλληλοβοήθειας”, το οποίο επιθυμούμε να επεκταθεί σε όλη την πόλη
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x