A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ελεύθερο κάμπινγκ ή πεζοπορία με το σκύλο | Προετοιμασία & Ταξίδι

Μας ενημερώνει το diaviosi.blogspot.gr

Διακοπές με το σκύλο μας


Επειδή  δεν τα πάει κάθε σκύλος καλά με την εκδρομή / ταξίδι ή κάποιο σκέλος αυτής / ου, όπως το κομμάτι μεταφοράς στον προορισμό, ειδικά αν είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύει ο σκύλος μας με αμάξι πέρα από ότι θα πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή, χρειάζεται να προσπαθήσουμε η μετάβαση του να είναι όσο λιγότερο αγχώδες γίνετε, αυτό είναι κάτι που υπονοεί ότι η συμπεριφορά του ενδέχεται να αλλάξει, δηλαδή να γίνει πιο επιθετικό, ανυπάκουο, περίεργο, ανήσυχο κ.ο.κ .


Γενικά άσχετα με το αν θα τον πάρουμε μαζί μας στο ελεύθερο κάμπινγκ ή σε κάποια πεζοπορία στο βουνό . Ο κάθε ένας από εμάς πρέπει να γνωρίζει πως να μεταφέρει με το αμάξι το σκύλο του με ασφάλεια

Ας δούμε μερικά χρήσιμα πράγματα που τα προτείνουν εκπαιδευτές, κτηνίατροι αλλά και ιδιοκτήτες σκύλων που είναι έμπειροι σε αυτό το κομμάτι, είτε γιατί παίρνουν το σκύλο τους διακοπές, είτε γιατί δεν θέλουν να τον αφήνουν στιγμή από δίπλα τους!

Προετοιμασία σκύλου για το ταξίδιΠριν από το ταξίδι για την δικιά μας ευκολία αλλά και για λιγότερη ταλαιπωρία του σκύλου μας, θα πρέπει:

 
Να επισκεφτούμε τον κτηνίατρο είναι μία καλή ιδέα, αφού καλό είναι να έχουμε ελέγξει ότι ο  σκύλος μας δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας και όχι μόνο.

 Να τον έχουμε προετοιμάσει για την μεταφορά με το αμάξι, ειδικά αν είναι η πρώτη του φορά ή απλά έχει συνδυάσει αυτή την μεταφορά ως κάτι κακό, όπως με επίσκεψη στο κτηνίατρο ή για κούρεμα μιας και για τα περισσότερα σκυλιά δεν είναι μία ευχάριστη εμπειρία, ακόμα και με την απομάκρυνση από την μητέρα του και τα αδελφάκια του.

   
Προσπαθήστε η πρώτη μετακίνηση του αγαπημένου σας φίλου να είναι αγκαλιά σε κάποιον για να νιώθει ασφάλεια. Μην το "πετάξετε" στο πορτ-μπαγκάζ, ούτε ελεύθερο στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου ή στο πάτωμα στη θέση του συνοδηγού, γιατί είναι επικίνδυνο να μπλεχτεί στα πόδια μας την ώρα που οδηγούμε.
   
Επίσης σημαντικό είναι σε περίπτωση που ο σκύλος μας έχει συμπτώματα ναυτίας να μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε αν προκαλείτε από το άγχος του, σύμφωνα με τον εκπαιδευτή σκύλων ΘΕΟΔΩΡΟ ΤΡΙΑΝΤΗ, βάλτε τον μέσα στο αυτοκίνητο και καθυστερήστε να ξεκινήσετε. Αν δείτε ότι έχει σιελόρροια, τότε ο λόγος είναι το άγχος κι όχι η μετακίνηση.

Αν ο σκύλος σας παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα, ξεκινήστε να τον βάζετε 5 λεπτά μέσα στο αυτοκίνητο, χωρίς να το μετακινείτε και μετά παίξτε μαζί του.
   
Μετά από λίγες μέρες, οδηγήστε μικρές αποστάσεις για 5 λεπτά και πηγαίνετε κάπου το σκύλο για βόλτα ή για παιχνίδι, έτσι επιτυγχάνουμε το να το συνδυάσει με κάτι ευχάριστο.
   
Αργότερα, μεγαλώστε τη διάρκεια της αυτοκινητάδας μέχρι να το συνηθίσει. Όσο πιο νεαρός είναι ο σκύλος τόσο πιο εύκολα θα τα καταφέρετε.

   
Έτσι λοιπόν σε περίπτωση που είναι η πρώτη φορά, θα μπορέσει να συνηθίσει-περιεργαστεί την διαδικασία αυτή, καθώς και θα δούμε τις αντιδράσεις του, αφού ίσως με την συμπεριφορά του μας αποτρέψει από το να τον πάρουμε μαζί μας, όσο περισσότερο εξοικειώνετε τόσο πιο πιθανό είναι να είναι ένα ήρεμο ταξίδι με το σκύλο μας, άρα και για εμάς που θέλουμε να πάμε για camping παρέα μαζί του.


Να τον κρατήσουμε με άδειο στομάχι από το βράδυ σε περίπτωση που ταξιδεύουμε πρωί ή να του δώσουμε μηδαμινή τροφή γιατί σε πολλά σκυλιά το τελείως άδειο στομάχι έχει αντίθετα αποτελέσματα.


Να του δώσουμε κάποιο χάπι λίγο πριν το ταξίδι, εφόσον το κρίνουμε απαραίτητο για να μειωθεί το άνχος του (π.χ κάποια ταμπλέτα με βαλεριάνα για σκυλιά ή κάτι αντίστοιχο που θα μας προτείνει ο κτηνίατρος μας) ή για να μην κάνει εμετό λόγο ναυτίας (π.χ δραμαμίνη η κάτι σχετικό για σκυλιά)

 Να τον κουρέψουμε, φυσικά σε συνάρτηση ανάλογα την εποχή, προσοχή γιατί ακόμα και το καλοκαίρι δεν πρέπει να του κόψουμε το τρίχωμα τελείως ώστε να έχει και κάποια προστασία από την αντηλιά. Το κούρεμα είναι χρήσιμο για να μην γεμίζει με χόρτα, άμμους, χώματα και να μην ζεσταίνετε τόσο πολύ σε περίπτωση που η θερμοκρασίες είναι υψηλές.


Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Aποκαλυπτική είναι η νέα λίστα της Daily Telegraph που εστιάζει σε δέκα προορισμούς της Ελλάδας.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Διακοπές εθελοντικής εργασίας διοργανώνει η φυσιολατρική κίνηση ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ για 16η συνεχή χρονιά, από τις 20 έως τις 31/8 στην Λέσβο.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η Φαρέτρα μέσα στον Ιούνιο έκανε μια τετραήμερη απόδραση στη Θεσσαλία, πριν πιάσει ο καύσωνας που ακολούθησε και έκανε κάθε ταξίδι στην Ελλάδα από δύσκολο μέχρι απαγορευτικό.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Τα Σαββατοκύριακα ο παραλιακός δρόμος πεζοδρομείται και η πόλη σφύζει από ζωή
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Από το κύμα στα έλατα, βουτιές σε θάλασσες γαλάζιες, πεζοπορία, ορειβασία ποδηλασία…
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Το πιο σίγουρο «εμβόλιο» ενάντια στον εγκλεισμό!
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x