A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

«Νοσταλ-Γαία»: Πέντε γυναίκες νίκησαν την κρίση επιστρέφοντας στην φύση

 ΚοινΣΕπ στους Αγίους Αναργύρους Λάρισας


Οι γυναίκες αποδείχθηκε ότι είναι οι πιο τολμηρές στο «επιχειρείν», στο νομό Λάρισας, καθώς σήμερα κατέχουν τον τίτλο των πρώτων που τολμούν να κάνουν πράξη το νέο μοντέλο επιχείρησης, το λεγόμενο: Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.).

«Νοσταλ-Γαία»: Πέντε γυναίκες νίκησαν την κρίση επιστρέφοντας στην φύση


Ο λόγος για πέντε γυναίκες από τους Αγίους Αναργύρους, που δημιούργησαν μια πρότυπη συνεταιριστική επιχείρηση στο χωριό, με τα προϊόντα της να κερδίζουν μεγάλο αριθμό καταναλωτών, από τη Λάρισα μέχρι και την Κορινθία!


Οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις αποτελούν νέο είδος συνεταιρισμού για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά οι πέντε γυναίκες το τόλμησαν, εργαζόμενες όλες τους σκληρά, για τον τελικό στόχο: την επιτυχία του εγχειρήματος.

Έχουν μεράκι γι’ αυτό που κάνουν και είναι ιδιαίτερα δραστήριες, δύο στοιχεία τα οποία διακρίνει κάποιος, βλέποντας τα όσα έχουν δημιουργήσει μέχρι σήμερα, στα πρώτα τους βήματα, αλλά και ακούγοντάς τες να μιλούν για όσα σχεδιάζουν να κάνουν μελλοντικά.

Είναι η Θωμαή Παυλοπούλου, η Βίβιαν Σωτικοπούλου, η Σοφία Παπαδοπούλου, η Δήμητρα Μούσα και η Δέσποινα Μανώλη, οι οποίες δημιούργησαν την Κοιν.Σ.Επ. «Νοσταλ-Γαία».

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.)

Συμπληρώνουν έναν χρόνο στην αγορά (2013), από την πρώτη τους παραγωγή, με αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, βοτανόλαδα, κεραλοιφές, τραχανάς, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και παστέλια, όλα απ’ τα χεράκια τους.

Οι ίδιες καλλιεργούν οκτώ στρέμματα με τσουκνίδα, δυόσμο, χαμομήλι, δεντρολίβανο και καλέντουλα, άλλα βότανα προμηθεύονται από καλλιεργητές, ενώ άλλα είναι αυτοφυή και τα συλλέγουν από ορεινές εκτάσεις.

Μόνες τους τα επεξεργάζονται, τα μεταποιούν, τα συσκευάζουν και τα διανέμουν στην αγορά, ενώ στη συσκευασία κάθε προϊόντος (τα οποία διακρίνονται για την ποιότητά τους), αναγράφονται οι ιδιότητες και η χρήση τους. Όλα βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση από τους καταναλωτές, που κρίνουν ότι είναι προσεγμένα και καθαρά προϊόντα.

Πωλούνται σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων της πόλης μας, σε καταστήματα ξηρών καρπών, τυροκομικών προϊόντων, ενώ διατίθενται και στην ΕΑΣ Κορινθίας.

Πάμε κόντρα στην οικονομική κρίση, η οποία μας οδήγησε τελικά στη φύση!


Μας μίλησαν για το εγχείρημά τους: «Σε κάποια συγκέντρωση του Συλλόγου Γυναικών Αγίων Αναργύρων, συζητήθηκαν θέματα δημιουργικής απασχόλησης και καινοτόμων δράσεων. Κοινό στοιχείο όλων ήταν η αγάπη για τη φύση και τα προϊόντα της, για τις παραδοσιακές μεθόδους επεξεργασίας τους και η παρασκευή αγνών προϊόντων. Ανακαλύψαμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα μορφή επιχείρησης, με αυτά τα αντικείμενα και έτσι συγκεντρωθήκαμε πέντε γυναίκες που πιστέψαμε στη λειτουργία της».

Δημιουργήσαμε τον συνεταιρισμό μας με την επιθυμία μέσα από την καθημερινή επαφή μας με τη γη και τα προϊόντα της, να εξυπηρετήσουμε το συλλογικό κοινωνικό όφελος.

Ασχολούμαστε με τη μελέτη, τη συλλογή, την καλλιέργεια και τη μεταποίηση αρωματικών φυτών και όραμά μας είναι να συμβάλουμε περαιτέρω στη γνώση, καταγραφή και έρευνα των φυτών αυτών σε συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς.

Δημιουργούμε βάση δεδομένων για τα φυτά με τα οποία ασχολούμαστε, που περιλαμβάνει ελληνική και ξένη βιβλιογραφία, φυτολόγια και βοτανικό κήπο για την παρατήρηση των φυτών στη φυσική τους μορφή.

Η αγορά της Λάρισας μας εμπιστεύθηκε και προτίμησε τα προϊόντα μας και αυτό μας δίνει μεγάλη δύναμη και έμπνευση για να συνεχίσουμε…

Πάμε κόντρα στην οικονομική κρίση, η οποία μας οδήγησε τελικά στη φύση!».koinsep.org

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ
Στα χέρια τους αποφάσισαν να πάρουν την τροφή τους, πριν από λίγα χρόνια, οι άνθρωποι ενός μη κερδοσκοπικού κοινωνικού καταναλωτικού συνεταιρισμού.
ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ
Αρνούμενοι να γίνουμε κομμάτι ενός ελεγκτικού μηχανισμού, επιλέγουμε να αναστείλουμε τη λειτουργία του καφέ.
ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ
Διαδικτυακή ευρωπαϊκή συνάντηση (Web Café) για τις ανάγκες των κοινωνικών επιχειρήσεων
ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ
Oι κάτοικοι δεν είναι μόνο συγχωριανοί, συγγενείς και φίλοι, αλλά και συνεταίροι,
ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ
Συζητήσεις για τη ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ
Το Σάββατο 12/06/2021 στις 12 π.μ. θα γίνει η πέμπτη διαδικτυακή εκπομπή - συζήτηση της Συνεργατικής Κοινωνίας
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x