A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο εκπέμπει για 3η χρονιά!

20 Δεκεμβρίου 2014, έγινε η επίσημη έναρξη για το νέο πρόγραμμα 2014-2015 του European School Radio, του Πρώτου Μαθητικού Ραδιοφώνου.

Πάνω από 175 σχολεία και πάνω από 1000 μαθητές/παραγωγοί ραδιοφωνικών εκπομπών συμμετέχουν στο νέο και ανανεωμένο πρόγραμμα του European School Radio, το πρώτο διαδικτυακό σχολικό και μαθητικό ραδιόφωνο στην Ελλάδα! https://blogs.sch.gr/esrblog/

Το διαδικτυακό ραδιόφωνο με την επωνυμία “European School Radio” είναι το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο το οποίο αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια και ανήκει στους δημιουργούς του, τα ιδρυτικά μέλη* και τα συνεργαζόμενα σχολεία.

Διανύει την 3 χρονιά λειτουργίας του και εντάσσεται σε μια ευρύτερη εκπαιδευτική φιλοσοφία η οποία θέλει το μαθητή να βλέπει το σχολείο ως χώρο δημιουργίας και έκφρασης. Το Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο έχει ώς σκοπό να προβάλλει τις ιδέες, τις δημιουργίες, τις ανησυχίες της μαθητικής κοινότητας και να τις επικοινωνεί με το σήμερα, δημιουργώντας ένα δίκτυο σχολείων και μαθητών/τριων οι οποίοι θα επιτελούν την λειτουργία του διαδικτυακού μαθητικού ραδιοφώνου.

Ο “European School Radio” είναι ανεξάρτητος, αδέσμευτος και πολυσυλλεκτικός ραδιοσταθμός,  έξω από φυλετικούς, θρησκευτικούς,  κομματικούς και, παραταξιακούς προσδιορισμούς. Ο ραδιοφωνικός σταθμός έχει ψυχαγωγικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα.

Στον ψυχαγωγικό τομέα θα περιλαμβάνονται μουσικές επιλογές από την ελληνική και ξένη μουσική σκηνή. Το εκπέμπον ραδιόφωνο είναι μη ενημερωτικό, με έντονα επιμορφωτικό χαρακτήρα, καθώς θα περιλαμβάνει εκπομπές με ποικίλη θεματολογία.

Όποιος ανοίγει τον Διαδικτυακό Τόπο του σταθμού ή ακούει τον σταθμό μας με κάποιο μέσο από το Διαδίκτυο, θα πρέπει να γίνεται σαφές ότι πρόκειται για ραδιοφωνικό σταθμό – σχολική δράση, ο οποίος οργανώνεται από ομάδες μαθητών/τριων και εκπαιδευτικών και υλοποιείται αποκλειστικά από μαθητές μέσω της παραγωγής εκπομπών  και απευθύνεται κυρίως σε μαθητές. Η εκπομπή του ραδιοφωνικού προγράμματός μας, εξυπηρετεί την κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας, την πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας και τους στόχους της σχολικής εκπαίδευσης, με σεβασμό στις αξίες του ανθρώπου.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός, ως σχολική δράση, έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.


Η συμμετοχή κάθε μέλους της εκπαιδευτικής κοινότητας και ειδικά των μαθητών είναι ανοιχτή και αφορά τόσο σε δημόσια όσο και ιδιωτικά ιδρύματα/σχολεία, ελληνικά, ελληνόγλωσσα αλλά και ευρωπαϊκά.

Η επίσημη γλώσσα του σταθμού είναι τα ελληνικά και αγγλικά, προωθεί όμως την ιδέα της διαπολιτισμικότητας και πολυγλωσσικής συμμετοχής.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός τηρεί τους κανόνες λειτουργίας που προβλέπονται στις ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας και των κωδίκων δεοντολογίας του Ε.Σ.Ρ.

Οι παραγωγοί του σταθμού δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται την θέση τους για προσωπικά οφέλη, την εξυπηρέτηση σκοπών μακριά από τις αρχές που αναφέρθηκαν παραπάνω, να προσβάλουν και να θίγουν, πρόσωπα και θεσμούς. Στις εκπομπές που θα εκπέμπει ο ραδιοφωνικός σταθμός οι παραγωγοί οφείλουν να εκφράζονται με κόσμιο τρόπο. Εκφράζουν ελεύθερα τη σκέψη και άποψή τους χωρίς αυτό να σημαίνει οτι απαραίτητα εκφράζουν και την άποψη του

Από το 2014  δημιουργήθηκε η Επιστημονική Εταιρία “Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας” με διακριτικό τίτλο “European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο” , αποτελεί τη μετεξέλιξη και ανάπτυξη της δράσης European School Radio και   τη διευκολύνει σε θεσμικό επίπεδο ως προς την υλοποίηση προγραμμάτων και συνεργασία με φορείς εντός και εκτός της εκπαίδευσης.


Οι ραδιοφωνικές ομάδες των συνεργαζόμενων σχολείων μιλούν για τις νέες εκπομπές και δίνουν το στίγμα του νέου προγράμματος, που είναι πολυθεματικό και πολύγλωσσο. Το Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο, European School Radio (esradio.mysch.gr), είναι μια πρωτότυπη δράση η οποία εντάσσεται σε μια ευρύτερη εκπαιδευτική φιλοσοφία που θέλει το μαθητή να βλέπει το σχολείο ως χώρο δημιουργίας και έκφρασης. Το Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο προβάλλει τις ιδέες, τις δημιουργίες, τις ανησυχίες της μαθητικής κοινότητας και τις επικοινωνεί με το σήμερα. Είναι το ραδιόφωνο που το πρόγραμμά του δημιουργείται σε όλη την Ελλάδα, από σχολικές ραδιοφωνικές ομάδες και ακούγεται σε όλο τον κόσμο. Στα τρία χρόνια λειτουργίας του δημιουργήθηκαν πάνω από 2.500 εκπομπές και συμμετείχαν ραδιοφωνικές ομάδες από 300 σχολεία και 2000 μαθητές/μαθήτριες. Είναι το ραδιόφωνο που κάνει πράξη την επικοινωνία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
 
Ξεκινήσαμε και είμαστε όλοι εδώ! Ακολουθήστε μας.
Συντονιστείτε στο European School Radio, https://esradio.mysch.gr
European School Radio, το δικό μας ραδιόφωνο, ραδιόφωνο ανοιχτό στην καρδιά και το μυαλό.
---
European School Radio, https://blogs.sch.gr/esrblog/
Η Συντονιστική Ομάδα
Facebook: https://www.facebook.com/EuropeanSchoolRadio
SKYPE: european.school.radio
twitter: @EuSchoolRadio
Email: [email protected]

πηγή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Τι δηλώνει στο ethnos.gr ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Βαγγέλης Μανωλόπουλος
ΕΛΛΑΔΑ
Ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτος για κατηγορούμενος, έδωσε ο παππούς του 8χρονου παιδιού.
ΕΛΛΑΔΑ
Η συχνότητα αλλά και η ένταση των ακραίων φαινομένων αυξάνεται αισθητά τα τελευταία χρόνια
ΕΛΛΑΔΑ
Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της οδού Παπανικολή στο Χαλάνδρι, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.
ΕΛΛΑΔΑ
Τις αιτίες για τον εγκλωβισμό και εν συνεχεία την βύθιση, αστικού λεωφορείου θα αναζητήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών με έρευνα που ξεκινά.
ΕΛΛΑΔΑ
Βροχή κατέγραψαν σήμερα οι 413 από τους 414 ενεργούς αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x