A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

“Αντηχείο”: Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση στο Βόλο με εκδηλώσεις για τον πολιτισμό, την μουσική και τα παιδιά

 “Αντηχείο” είναι Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ) που παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις σχεδιασμού και υλοποίησης εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Η “Αντηχείο” είναι εγκεκριμένη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, γραμμένη στο Μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας από το καλοκαίρι του 2013, εδρεύει στο Βόλο και μέχρι στιγμής αριθμεί 10 μέλη.

Σχεδιάζει και υλοποιεί εκδηλώσεις ενώ συγχρόνως δρα υποστηρικτικά πίσω από αυτές, προσφέροντας όλη την υλικοτεχνική υποδομή για να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν.


Οι δράσεις της “Αντηχείο” οργανώνονται σε 4 τομείς:


“Αντηχείο Μουσική”, “Αντηχείο Παιδί”, “Αντηχείο Εκδηλώσεις” και “Αντηχείο Πολιτισμός”, που δρουν παράλληλα και υποστηρικτικά μεταξύ τους.

“Αντηχείο Μουσική”


Παρέχουμε ολοκληρωμένη υλικοτεχνική κάλυψη εκδηλώσεων, δηλαδή μελέτη, μεταφορά , εγκατάσταση και χειρισμό του εξοπλισμού μας. Ποιο συγκεκριμένα καλύπτουμε μεγάλες και μικρές συναυλίες, φεστιβάλ, πάρτι, ομιλίες, συνεδρία και οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση χρειάζεται ηχητική ή φωτιστική κάλυψη.

“Αντηχείο Παιδί”


Δραστηριοποιούμαστε στον χώρο της παιδικής ψυχαγωγίας σχεδιάζοντας και υλοποιώντας εκδηλώσεις και παιδικά πάρτι σε σχολεία και φεστιβάλ.

Με στόχο την δημιουργική διασκέδαση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων, μικροί και μεγάλοι περνούν αξέχαστες στιγμές χαράς και παιχνιδιού.

Τα προγράμματά μας περιλαμβάνουν μεταμφιέσεις, μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια, δραματοποιήσεις παραμυθιών, ζογκλερικά, ταχυδακτυλουργικά τρικ, μονόκυκλο, ξυλοπόδαρους, face-painting, δημιουργική απασχόληση με κατασκευές, χειροτεχνίες κ.α.

“Αντηχείο Εκδηλώσεις”


Ασχολούμαστε με τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση εκδηλώσεων και παρέχουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για μια ολοκληρωμένη λύση. Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν τη διοργάνωση και διαχείριση φεστιβάλ, την οργάνωση συνεδριών όπως επίσης και καμπάνιες για την προώθησή τους. Σχεδιάζουμε το πρόγραμμα, βρίσκουμε το χώρο και αναλαμβάνουμε την διαμόρφωσή του.

“Αντηχείο Πολιτισμός”


Ασχολούμαστε με υλοποίηση και προώθηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, συμμετέχοντας ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής. Οι δράσεις του “Αντηχείο Πολιτισμός” περιλαμβάνουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς, εικαστικές εκθέσεις, συμμετοχή κι ανάπτυξη ανθρώπινων δικτύων και θεσμών αλληλεγγύης, επιμορφωτικά προγράμματα, συμμετοχή σε εθνικές και διεθνείς δράσεις ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας. Στόχος μας είναι επίσης η ηθική και υλική υποστήριξη προς τα λιγότερο προνομιούχα μέλη της κοινωνίας, όπως οι νέοι, τα άτομα της τρίτης ηλικίας καθώς και τα άτομα από τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός μας επικροτεί την αρχή της αλληλέγγυας οικονομίας, δηλαδή της συνεργασίας και της έμπρακτης στήριξης προς όλους τους ανθρώπους που συγκροτούν κοινότητες και συλλογικότητες και αναπτύσσουν παραγωγικές και συμμετοχικές εργασιακές σχέσεις, βασισμένες στην αλληλεγγύη μεταξύ των μελών τους. Στηρίζουμε την αρχή της συλλογικής δράσης και της συνεταιριστικής οργάνωσης ως μέσων διάδοσης των ιδεών και επιδίωξης των στόχων των ανθρώπινων κοινοτήτων.

Με βάση αυτές τις αρχές ο Συνεταιρισμός μας επιδιώκει να δημιουργήσει ένα ανθρώπινο δίκτυο, όσο γίνεται περισσότερο οριζόντιο, βασισμένο στην ισότητα και απαλλαγμένο από κάθε μορφή ρατσισμού, ώστε να αναδεικνύει την ανθρώπινη εργασία μέσα από τη συλλογικότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Με εκτίμηση η Γενική συνέλευση του “Αντηχείο Κοιν.Σε.Π”
koinsep.org

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Η συγκεκριμένη δομή αποτελεί το πρώτο, ουσιαστικά, χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, γεγονός που μας επιφορτίζει με ευθύνη, τόσο απέναντι στα παιδιά, όσο και απέναντι στην Κοινότητα της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία.
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Υπάρχει μια παρέα ανθρώπων, που πάει κόντρα στη γενικευμένη κατάθλιψη! Μια παρέα «τρελών Γαλατών», που αρνείται να παραδοθεί στη μιζέρια, τη μοιρολατρία και την αδράνεια!
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Συμμαχούμε για τα Κοινά,  χακάρουμε την πολιτική, παράγουμε χωρίς περιφράξεις. Με αυτό το μήνυμα, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, καλεί σε Συγκρότηση Συμμαχίας για τα Κοινά.
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Ένα νέο συνεργατικό εγχείρημα. Μετά από επίμονες προσπάθειες ο Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων είναι γεγονός και τώρα ολοκληρώνεται η διαδικασία των παραγγελιών για την 1η διανομή που θα πραγματοποιηθεί 15-18 Μαΐου.
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Την Κυριακή 14 Μαΐου , στο πάρκο της Καραολή & Δημητρίου απέναντι από το Δημαρχείο, θα διεξαχθεί η κοινωνική δράση “Χωριό Παραγωγών”, που διοργανώνεται από τον Δήμο Βύρωνα με ώρες λειτουργίας 08:00 – 15:00.

ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ο Βαρδής Τσουρής ήταν μία σπάνια πάστα ανθρώπου. Μπορεί να ταυτίστηκε με τον αναρχικό χώρο, όμως ξεπέρασε τα όριά του. Έμεινε πιστός στις ιδέες του – για τις οποίες διώχθηκε και φυλακίστηκε όσο λίγοι στα Χανιά – όμως δεν περιχαρακωνόταν πίσω από αυτές.

ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x