A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Μαστιγώνουν δημοσίως τον Σαουδάραβα blogger και ακτιβιστή Raif Badawi. Ζητάμε ΕΔΩ την άμεση απελευθέρωσή του. ‪#‎FreeRaif‬

Απο amnesty.org.gr

Ο ακτιβιστής Raif Badawi έχει σήμερα τα γενέθλια του αλλά βρίσκεται μακριά από την οικογένεια του και διατρέχει το κίνδυνο να μαστιγωθεί άμεσα επειδή έφτιαξε ένα blog.

Λάβετε δράση και γράψτε στις αρχές της Σαουδικής Αραβίας καθώς και στην πρεσβεία τους στην Ελλάδα και ζητήστε την άμεση απελευθέρωση του. ‪#‎FreeRaif‬


Ο Σαουδάραβας blogger και ακτιβιστής Raif Badawi μαστιγώθηκε δημοσίως στις 9 Ιανουαρίου μπροστά από το τέμενος al-Jafali στη Τζέντα και διατρέχει τον κίνδυνο να δεχτεί τα υπόλοιπα 950 χτυπήματα με μαστίγιο εντός των επόμενων εβδομάδων.


Ο Raif Badawi δέχτηκε στις 9 Ιανουαρίου τα πρώτα 50 χτυπήματα με μαστίγιο, σύμφωνα με την ποινή που του έχει επιβληθεί.   Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως τον έβγαλαν αλυσοδεμένο από ένα λεωφορείο, και τον έφεραν στη δημόσια πλατεία μπροστά από το τέμενος μετά το τέλος των προσευχών. Ο Raif ήταν περικυκλωμένος από ένα πλήθος πολιτών και έναν αριθμό αξιωματικών ασφαλείας και δέχτηκε 50 διαδοχικά χτυπήματα με το μαστίγιο στην πλάτη και τα πόδια του. Το όλο μαρτύριο διήρκεσε περίπου 15 λεπτά. Κατόπιν, τοποθετήθηκε πάλι στο λεωφορείο, όπου και τον απομάκρυναν.

Υπάρχουν φόβοι ότι ο Raif Badawi θα δεχτεί τον επόμενο γύρο μαστιγώματος εντός δυο εβδομάδων. Συμφώνα με την τελεσίδικη δικαστική απόφαση, ο Raif θα λαμβάνει έως 50 χτυπήματα ανά φορά, με διάλειμμα μιας τουλάχιστον εβδομάδας μεταξύ τους. Το μαστίγωμα παραβιάζει την απόλυτη απαγόρευση των βασανιστηρίων και κάθε μορφής σκληρής, απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης ή τιμωρίας, με βάση το διεθνές δίκαιο.

Ο Raif καταδικάστηκε από το Ποινικό Δικαστήριο της Τζέντα στις 7 Μαΐου 2014 σε 10ετή κάθειρξη και σε 1.000 χτυπήματα με μαστίγιο καθώς και σε επακόλουθη 10ετή απαγόρευση μετακινήσεων, απαγόρευση χρήσης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και σε πρόστιμο ενός εκατομμυρίου σαουδαραβικών ριάλ ( ~ 225.000 Ευρώ). Ο Raif καταδικάστηκε για τη δημιουργία του ιστοτόπου Saudi Arabian Liberals –(Σαουδάραβες Φιλελεύθεροι), του οποίου το κλείσιμο διέταξε το δικαστήριο με την κατηγορία ότι «προσέβαλε το Ισλάμ». Το Εφετείο της Τζέντα διατήρησε την ποινή με απόφασή του την 1η Σεπτεμβρίου.

Παρακαλούμε γράψτε επειγόντως στην αραβική, αγγλική ή στα ελληνικά:

 • Εκφράζοντας τη βαθύτατη ενόχλησή σας για το μαστίγωμα του Raif Badawi, που συνιστά κατάφωρη παραβίαση της απαγόρευσης των βασανιστηρίων και κάθε σκληρής, απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο
 • Καλέστε τις αρχές να θέσουν ένα τέλος σε κάθε περαιτέρω μαστίγωμα του Raif Badawi
 • Καλέστε τις αρχές να τον απελευθερώσουν άμεσα και άνευ όρων καθώς είναι κρατούμενος συνείδησης, φυλακισμένος αποκλειστικά και μόνο για την άσκηση του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης
 • Καλέστε τις αρχές να εξασφαλίσουν την αναίρεση της καταδίκης και ποινής του.

Προτεινόμενη επιστολή στα αγγλικά:

Your Majesty

Ι am writing to express my profound disturbance at the flogging of Raif Badawi which constitutes a flagrant violation of the prohibition on torture and other cruel, inhuman or degrading punishment in international law.

I call on you to put a stop to any further flogging of Raif Badawi and to release him immediately and unconditionally, as he is being held solely for the peaceful exercise of his right to freedom of expression and assembly.

The Saudi Arabia government must quash Raif Badawi’s conviction and prison sentence and drop all charges against him as well as stop charging activists with charges such as ‘apostasy’, punishable by death.

In the meantime, you must also ensure that Raif Badawi is protected from torture and other ill-treatment. He should be given any medical attention he may require, as well as immediate and regular access to his family and the lawyers of his choice.

Yours sincerely

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΠΡΟΣ:

Βασιλίας και Πρωθυπουργός Υπουργός Εσωτερικών
King Abdullah bin Abdul Aziz Al Saud His Royal Highness Prince Mohammed bin
The Custodian of the two Holy Mosques Naif bin Abdul Aziz Al Saud
Office of His Majesty the King Ministry of the Interior, P.O. Box 2933,
Royal Court, Riyadh Airport Road, Riyadh 11134
Kingdom of Saudi Arabia Kingdom of Saudi Arabia
Fax: (via Ministry of the Interior) Fax: +966 11 403 3125
+966 11 403 3125 (παρακαλούμε συνεχίζετε να προσπαθείτε) (παρακαλούμε συνεχίζετε να προσπαθείτε)
Προσφώνηση: Your Majesty Προσφώνηση: Your Excellency
 
Και αντίγραφα προς:
Πρόεδρος Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Bandar Mohammed ‘Abdullah al-Aiban
Human Rights Commission
PO Box 58889, Riyadh 11515
King Fahad Road
Building No.373, Riyadh
Kingdom of Saudi Arabia
Fax: +966 11 461 2061
Email: hrc@haq-ksa.org

Επίσης στείλτε αντίγραφα στην πρεσβεία του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα, προς:

Πρέσβης
Dr. Ra’ed Khaled Grimly
Κων. Παλαιολόγου & Αγ. Άννης 2
15232, Χαλάνδρι-Ελλάδα
Τηλ.: +30 210 6716.911/12
Fax.: +30 210 6749.833
E-mail: gremb@mofa.gov.sa
Προσφώνηση: Your Excellency

Παρακαλούμε ελέγξτε με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας αν χρειάζεται να στείλετε επιστολές μετά την παραπάνω ημερομηνία.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Στο πέρασμα του Παπανδρέου ο κόσμος φωνάζει: "Να συλληφθούν όλοι οι συνεργάτες των Γερμανών".
ΕΛΛΑΔΑ
Οι νομικές απαγορεύσεις της άμβλωσης δεν αποτρέπουν τις αμβλώσεις, ούτε μειώνουν τα ποσοστά τους.
ΕΛΛΑΔΑ
Στην φωτογραφία ακτιβιστές/τριες από το Δίκτυο για το Δικαίωμα στην Αντίρρηση Συνείδησης της Διεθνούς Αμνηστίας
ΕΛΛΑΔΑ
Οι Γερμανοί συναγωνιστές μας επιθυμούν να λυτρωθεί η χώρα τους από το άγος των εγκλημάτων της ναζιστικής Γερμανίας
ΕΛΛΑΔΑ
Είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται τόσο βαριά ποινή στην ιστορία της χώρας. Η σφαγή ήταν η χειρότερη που έχει διαπραχθεί ποτέ στη Νέα Ζηλανδία.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x