A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Αλέξης Τσίπρας συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης στο Der Spiegel: «Δεν θέλουμε εσαεί να δανειζόμαστε χρήματα, αλλά η ΕΚΤ κρατά ακόμα το τη θηλιά που βρίσκεται γύρω από το λαιμό μας»

Αλέξης Τσίπρας συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης  στο Der Spiegel: «Δεν θέλουμε εσαεί να δανειζόμαστε χρήματα, αλλά  η ΕΚΤ κρατά ακόμα το τη θηλιά που βρίσκεται γύρω από το λαιμό μας»


Στέφανος Γεωργακόπουλος Der Spiegel


Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά στο περιοδικό Der Spiegel για την πιθανή έκδοση εντόκων γραμματίων, τα σενάρια για ένα Grexit, τις δύσκολες σχέσεις Γερμανίας και Ελλάδας και εξηγεί γιατί δεν έχει επισκεφθεί ακόμα το Βερολίνο.


Σε συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζει ως «σημαντικό βήμα» την τετράμηνη παράταση που δόθηκε στην Ελλάδα στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Κάνει μάλιστα λόγο για «ανάσα», προσθέτοντας ωστόσο ότι «η ΕΚΤ κρατά ακόμα το τη θηλιά που βρίσκεται γύρω από το λαιμό μας».


Στο ερώτημα για που θα βρει η κυβέρνηση εντός Μαρτίου 4 δισεκατομμύρια ευρώ ο Αλέξη Τσίπρας απαντά: «Η Ελλάδα θα μπορούσε να προχωρήσει στην έκδοση εντόκων γραμματίων……». Για αυτό όμως απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της ΕΚΤ, η οποία ωστόσο αρνείται να αυξήσει το πλαφόν, τον διακόπτει ο δημοσιογράφος του Der Spiegel. Και ο Έλληνας πρωθυπουργός απαντά: «Σε περίπτωση που η ΕΚΤ εμμείνει στην απόφασή της, η οποία δεν είναι σωστή κατά την άποψή μας, τότε αναλαμβάνει μια μεγάλη ευθύνη. Τότε θα επιστρέψει το θρίλερ που είδαμε πριν τις 20 Φεβρουαρίου. Θα ήταν ωστόσο μια πολιτική απόφαση, την οποία δεν έλαβαν οι τεχνοκράτες».

Στην προειδοποίηση των δημοσιογράφων για ένα ενδεχόμενο Graccident, ο πρωθυπουργός απαντά: «Δεν μπορώ να το φανταστώ. Δεν θα διακινδυνεύσουν τη διάλυση της Ευρώπης για έντοκα 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στην Ελλάδα λέμε ότι ο βρεγμένος δεν φοβάται τη βροχή».

Ανοιχτό ένα τρίτο πακέτο στήριξης….

Θα χρειαστεί η Ελλάδα τον Ιούνιο τρίτο πακέτο στήριξης;


Θα χρειαστεί η Ελλάδα και τρίτο πακέτο στήριξης τον Ιούνιο, ρωτούν οι δημοσιογράφοι; «Δεν θα το ονόμαζα πακέτο στήριξης….Θα έλεγα ότι η Ελλάδα έχει χρηματοδοτικές ανάγκες. (..) Δεν είμαστε ακόμα σε θέση να αντλήσουμε χρήματα από τις χρηματαγορές. Μέχρι τότε πρέπει να χρηματοδοτηθούμε διαφορετικά». Στην παρατήρηση του γερμανού δημοσιογράφου ότι με άλλα λόγια η Ελλάδα χρειάζεται τα χρήματα των ευρωπαίων ο πρωθυπουργός τονίζει: «Δεν πρόκειται για φιλανθρωπία απέναντι στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια κοινή ευθύνη και αλληλεγγύη από ευρωπαϊκής πλευράς. Όταν η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το χρέος της, τότε αυτό αφορά και τους εταίρους μας. (…)

Μια από τις έξι μεταρρυθμίσεις που θα προτείνει η Αθήνα στο Eurogroup της Δευτέρας στις Βρυξέλλες αφορά την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Πιστεύετε πράγματα ότι μπορεί να πείσετε τους πλούσιους Έλληνες να πληρώσουν; ρωτούν οι δημοσιογράφοι: «Υπάρχουν δύο Ελλάδες, απαντά ο Αλέξης Τσίπρας: Η μια είναι εκείνη των τεσσάρων εκατομμυρίων που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Και η άλλη είναι εκείνη που βλέπετε στα μπουζούκια ή την Μύκονο. Είναι η Ελλάδα των φοροφυγάδων. Απέναντι σε αυτή την Ελλάδα θα είμαστε πολύ αυστηροί».


«Δεν πάω κάπου αν δεν με καλέσουν».

«Όποτε ήθελα να μιλήσω με την Αγκελα Μέρκελ επικοινώνησα τηλεφωνικά»


Για την ένταση στις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας ο Αλέξης Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων ότι «το κλίμα που καλλιεργήθηκε τόσο στην Ελλάδα, όσο και τη Γερμανία δεν ήταν καλό. Εφημερίδες όπως η Bild παρουσίαζαν τους Έλληνες ως τεμπέληδες και μικροαπατεώνες. Και στην Ελλάδα οι Γερμανοί παρουσιάζονταν ως σκληροί άνθρωποι που ήθελαν το κακό μας. Όμως δεν πρόκειται για αντιπαράθεση μεταξύ λαών, αλλά μεταξύ συντηρητικών και αριστερών δυνάμεων. Οι μεν τάσσονται υπέρ της λιτότητας και οι άλλοι υπέρ της ανάπτυξης».

Αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους δεν έχει επισκεφθεί ακόμα το Βερολίνο ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε στο περιοδικό Der Spiegel: «Δεν έχω λάβει ακόμα πρόσκληση από την Αγκελα Μέρκελ. Αν είχα λάβει πρόσκληση από την καγκελάριο θα την αποδεχόμουνα αμέσως. Έχουμε επικοινωνήσει τηλεφωνικά και συναντηθεί στο περιθώριο συνόδων κορυφής. Νομίζω ότι είχαμε μια καλή επαφή, μια καλή χημεία μεταξύ μας».

Στο ερώτημα γιατί δεν αναλαμβάνει ο ίδιος πρωτοβουλία να επισκεφθεί την καγκελάριο στην Γερμανία ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Μέχρι τώρα δεν έχω ζητήσει συνάντηση, έγινα πρόσφατα πρωθυπουργός. Είμαι ανοιχτός απέναντι σε όλους όσους θέλουν να με συναντήσουν. Όποτε ήθελα να μιλήσω με την Αγκελα Μέρκελ επικοινώνησα τηλεφωνικά. Δεν πάω κάπου αν δεν με καλέσουν».Der Spiegel

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Ενόψει των γιορτών ανακοίνωσε επίσης ένα συμπληρωματικό μέτρο: τη διάθεση ενός δωρεάν self-test σε κάθε ενήλικο
ΕΛΛΑΔΑ
Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο για να μελετήσουν τη νέα αφρικανική παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού
ΕΛΛΑΔΑ
Νέα γυναικοκτονία διαπράχθηκε το βράδυ της Κυριακής
ΕΛΛΑΔΑ
Γράφουν οι εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού
ΕΛΛΑΔΑ
Οι εμβολιασμένοι πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, πρέπει να εμβολιαστούν
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x