A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Να γιατί χαμογελάει ο Αλέξης

Το κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup


«Παραμένουμε προσηλωμένοι στη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015. Μέσα σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, δεσμευόμαστε όλοι να επιταχύνουμε τις εργασίες και να τις ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, οι ελληνικές αρχές θα έχουν την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων και θα παρουσιάσουν έναν πλήρη κατάλογο συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων τις επόμενες ημέρες.

Επαναβεβαιώνουμε το πρακτικό μέρος της συμφωνίας για την διαδικασία: Οι πολιτικές συνομιλίες διεξάγονται στις Βρυξέλλες. Οι αποστολές για την πιστοποίηση των στοιχείων θα βρεθούν στην Αθήνα.

Το συμβούλιο Eurogroup παραμένει σε ετοιμότητα για να συνεδριάσει το συντομότερο δυνατόν».Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις Βρυξέλλες το μεσημέρι της Παρασκευής  ο Αλέξης Τσίπρας απαρίθμησε τα «κέρδη» της ελληνικής πλευράς από τις συνομιλίες στο πλαίσιο της «επταμερούς».- Επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση της ελληνικής πλευράς ότι το κλειδί για να μπει στις ράγες η συμφωνία ήταν η πολιτική διαπραγμάτευση,

- Επιβεβαιώθηκε ότι όλα τα μέρη έχουν κοινή ανάγνωση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου,

- Οι ελληνικές αρχές θα έχουν την ευθύνη για τη διαμόρφωση της λίστας των μεταρρυθμίσεων, τη νομοθέτηση και την υλοποίησή τους,

- Δεν υπάρχει πέμπτη αξιολόγηση και η Ελλάδα δεν υποχρεούται σε υφεσιακά μέτρα. Μάλιστα απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά την αρχική τοποθέτησή του, είπε ότι έθεσε στο τραπέζι των συνομιλιών αν υπάρχει θέμα «πέμπτης αξιολόγησης» για να λάβει την απάντηση ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα ενώ στην ερώτηση αν του ζητείται να λάβει μέτρα που δεν μπόρεσε ο κ. Σαμαράς να λάβει και να εφαρμόσει του απάντησαν επίσης αρνητικά,

- Αποσαφηνίστηκε το θέμα της διαδικασίας ότι δηλαδή οι πολιτικές συνομιλίες θα γίνονται στις Βρυξέλλες, ενώ στην Αθήνα θα γίνονται «αποστολές, μόνο για την συγκέντρωση τεχνικών πληροφοριών,

- Επιβεβαιώθηκε σε ανώτατο επίπεδο ότι στην χώρα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση. Χρέος είπε της κυβέρνησης και των εταίρων είναι να το αντιμετωπίσουν «διότι δεν προέκυψε ως φυσικό φαινόμενο» αλλά ως μέρος ενός προγράμματος λιτότητας.


Υποχωρεί η Μέρκελ: "Η Ελλάδα είναι εκείνη που θα καθορίζει τις μεταρρυθμίσεις και έχει το δικαίωμα να αντικαθιστά μέτρα με άλλα, αρκεί να διασφαλίζεται το ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα".


Οι δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ:

"Αποδέσμευση χρημάτων προς την Ελλάδα θα έρθει όταν εγκριθούν οι μεταρρυθμίσεις από το Eurogroup, το οποίο σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες είναι πιθανό να συνεδριάσει εκτάκτως την επόμενη Παρασκευή 27 Μαρτίου.
 
Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί στο πλαίσιο των συμφωνιών της 20ης Φεβρουαρίου και αυτό το πλαίσιο αναφέρεται στο δεύτερο πρόγραμμα.

Θα πρέπει να αντικαταστήσει με άλλες τις μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούσαν και να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με τις προηγούμενες. H ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει την ευθύνη των μεταρρυθμίσεων. Κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να κρατήσουμε την Ελλάδα μέσα στο πλαίσιο του ευρώ. Ισχύει κάθε παράγραφος της συμφωνίας (της 20ης Φεβρουαρίου) - μία εξ αυτών είναι η περί αποτίμησης από τους θεσμούς και έγκρισης από το Eurogroup. Με τον κ. Τσίπρα θα συζητήσουμε στο Βερολίνο για την ελληνική ατζέντα μεταρρυθμίσεων".


Γιούνκερ: εκταμιεύω 2 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και της ανεργίας στην Ελλάδα!


'Η Ελλάδα θα λάβει τα χρήματα αυτά όχι για τη διάρθρωση των Ταμείων, αλλά για την κοινωνική συνοχή, με σκοπό τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.

Εχει ήδη συσταθεί τεχνική ομάδα, η οποία θα βοηθήσει την Ελλάδα σε ό,τι αφορά την απορρόφηση των συγκεκριμένων κονδυλίων. Η εθνική συμμετοχή  θα είναι μόλις 5%.!

Την task force που θα βιηθήσει την Ελλάδα να κατανείμει τα εν λόγω κονδύλια θα αναλάβει να οργανώσει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Bάλντις Nτομπρόβσκις" δήλωσε ο  Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου.Spiegel OnLine: Νίκη του Αλέξη Τσίπρα: σημαντική και παράλληλα συμβολική νίκηΗ ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού  Spiegel OnLine, σχολιάζοντας τα  αποτελέσματα της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής, αλλά και της οκταμερούς συνάντησης γράφει: ” Σημαντική και παράλληλα συμβολική νίκη του Αλέξη Τσίπρα  Ο χρόνος που διέθεσαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στον Αλέξη Τσίπρα είναι πολύ σημαντικός, προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δικές της μεταρρυθμίσεις".


Στο ίδιο μήκος κύματος και άλλα γερμανικά ΜΜΕ, τα οποία κάνουν λόγο για κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας, μετά από την κρίσιμη οκταμερή συνάντηση, με το NTV να σημειώνουν ότι η Αθήνα επιδιώκει να υλοποιήσει το ταχύτερο δυνατό τις μεταρρυθμίσεις της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το ένα τέταρτο των απαντήσεων αναφέρουν ότι το ψηφιακό ευρώ πρέπει να κάνει ταχύτερες και φθηνότερες τις διασυνοριακές πληρωμές καθώς και να χρησιμοποιείται εκτός της Ευρωζώνης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μεγαλύτερο πλήγμα για τις φτωχές χώρες. Με διαφορετικές ταχύτητες η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Στα 16 τρισ. δολάρια τα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται στο 7% επί του τζίρου του κύριου ΚΑΔ εστίασης ή του ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα του 2019.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Επιχειρήσεις-εργοδότες των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία τους. Επιχειρήσεις-εργοδότες που πλήττονται.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πράσινη μετάβαση. Ψηφιακή Μετάβαση. Θεσμικός Μετασχηματισμός και επενδύσεις. Κοινωνικός πυλώνας: 17,8 δισ. ευρώ επιδοτήσεις και 12,7 δισ. ευρώ δάνεια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κατασκεύαζε μικρές οικιακές συσκευές της εποχής, όπως φαράσια, μαχαιροπίρουνα, γκαζιέρες. Ιδιοκτησία της γερμανικής BSH. Οι εργαζόμενοι της έστειλαν επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x