A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Κατατέθηκε η τροπολογία για "συγκατηγορούμενους συγγενείς": κατ' οίκον περιορισμός, αντί για προφυλάκιση διότι...

Αναγνωρίζεται πως, ακόμα και κατά την προδικασία: "οι ψυχικές πιέσεις και τα συνειδησιακά διλήμματα που γεννώνται εξαιτίας των παραπάνω συγγενειών, αποτελούν παράγοντες που οδηγούν στην αδυναμία συμμόρφωσης με τις επιταγές του δικαίου".

Κατατέθηκε η τροπολογία για "συγκατηγορούμενους συγγενείς που οι πράξεις τους τελέστηκαν στην εκπλήρωση ενός ηθικοκοινωνικού συγγενικού καθήκοντος":  κατ' οίκον περιορισμός, αντί για προφυλάκιση.


Μεγάλη Πέμπτη κατατέθηκε  στη Βουλή η τροπολογία για: "συγκατηγορούμενους συγγενείς που οι πράξεις τους τελέστηκαν στην εκπλήρωση ενός ηθικοκοινωνικού συγγενικού καθήκοντος"... 


Προβλέπει: κατ' οίκον περιορισμό, αντί για προφυλάκιση, για συγκατηγορούμενους συζύγους και συγγενείς εξ αίματος μέχρι δευτέρου βαθμού, και για πράξεις τους που τελέστηκαν «στην εκπλήρωση ενός ηθικοκοινωνικού συγγενικού καθήκοντος».


Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, αναγνωρίζεται πως, ακόμα και κατά την προδικασία: "οι ψυχικές πιέσεις και τα συνειδησιακά διλήμματα που γεννώνται εξαιτίας των παραπάνω συγγενειών, αποτελούν παράγοντες που οδηγούν στην αδυναμία συμμόρφωσης με τις επιταγές του δικαίου".

"Ας σημειωθεί ότι λόγω των συγγενικών σχέσεων, η ψυχική πίεση αναγνωρίζεται ήδη με ευνοϊκές συνέπειες από το ουσιαστικό ποινικό δίκαιο"σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας.Xαρακτηριστική είναι η ιστορία της 60χρονης Αθηνάς, μητέρας των αδελφών Τσάκαλου, που αρνείται να αποφυλακιστεί αν δεν αποφυλακιστεί και η 25χρονη σύντροφος του γιου της, την οποία "υπέθαλπτε" βάση ενός ηθικοκοινωνικού συγγενικού καθήκοντος...


"Όχι" στην αποφυλάκιση της λέει η Αθηνά Τσάκαλου. μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, που κατηγορούνται για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς.

Η 60χρονη κατηγορούμενη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την απολογία της, αρνείται να βγει από τη φυλακή παρά το βούλευμα που εκδόθηκε, αν δεν αποφυλακιστεί και η 25χρονη σύντροφος του γιου της.

Η δήλωση της Αθηνάς Τσάκαλου


"Μετά από 30 ημέρες φυλάκισης, σήμερα παρέλαβα την απόφαση της αποφυλάκισής μου. Θα μπορούσα αύριο να περάσω την πόρτα της φυλακής και να φύγω. Δεν θα το κάνω. Δεν θα το κάνω γιατί πιστεύω ότι η ομορφιά του ανθρώπου είναι να κάνει τα πάντα για τον άλλο άνθρωπο...

Δεν μπορώ να νιώσω καμία χαρά, όσο συνεχίζεται η παράνομη και εκδικητική αποφυλάκιση της Ευης Στατήρη, για την οποία οι αρμόδιοι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει γι'αυτήν κανένα επιβαρυντικό στοιχείο. Οπως δεν μπόρεσα να γυρίσω την πλάτη μου στην κυνηγημένη Αγγελική έτσι δεν μπορώ να γυρίσω την πλάτη μου στην άδικα προφυλακισμένη Εύη. Και πολύ περισσότερο, γιατί όσο συνεχίζεται η προφυλάκιση της, παράλληλα συνεχίζεται και η απεργία πείνας των μελών των Πυρήνων της Φωτιάς. Μία απεργία που διανύει την 31η ημέρα, μία απεργία που ξεκίνησε γιαυτές τις προφυλακίσεις συγγενών......

Δεν θεωρώ την απόφασή μου να μείνω στη φυλακή ουτε καν την ελάχιστη θυσία απέναντι στην Εύη και στους 11 ανθρώπους που συνεχίζουν την απεργία πείνας. Θα ειμαι πάντα υπόλογη σαυτή τη νέα γενιά ανθρώπων γιατί και εγώ, όπως όλες οι μάνες δεν καταφέραμε να δώσουμε στους γιούς μας και στις κόρες μας έναν κόσμο καλύτερο"....


Οι συνήγοροι της 25χρονης κατέθεσαν στον ανακριτή αίτηση άρσης της προσωρινής της κράτησης μετά την απόρριψη του αιτήματός της από το δικαστικό συμβούλιο.


Στην αίτηση της η 25χρονη αναφέρει:


"Σε κανένα σημείο δεν προκύπτει άλλου είδους σχέση ή συνεργασία με τα υπόλοιπα άτομα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, ούτε βέβαια κάποια παράνομη συμπεριφορά μου. Αντιθέτως συγκατηγορούμενοί μου είναι ο σύντροφός μου Γεράσιμος Τσάκαλος με τον οποίο έχω υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης και ο αδελφός του Χρήστος με τους οποίους εντάχθηκα στην ίδια οργάνωση κατά το κατηγορητήριο. Η ίδια στην απολογία μου ενώπιόν Σας, ανέφερα ακριβώς τον τρόπο που γνώρισα τον σύντροφό μου ως φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όποτε είχε επισκεπτήριο τον επισκεπτόμουν στην φυλακή και ουδέποτε είχα ανάμειξη σε παράνομες δραστηριότητες ούτε ο σύντροφός μου μου ζήτησε κάποια συνδρομή, αφού σίγουρα δεν θα ήθελε να με εμπλέξει σε κάτι που θα διακινδύνευε την ζωή ή την ελευθερία μου.

Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο στην ογκωδέστατη δικογραφία που να δείχνει έστω με την μορφή των ενδείξεων συμμετοχή μου στην οργάνωση που είναι μέλος ο σύντροφός μου".
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΝΕΑ
Καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου: Δεν έχουν μειωθεί σημαντικά οι θάνατοι στους 65-74. Γι' αυτό τους καλούμε να εμβολιαστούν.
ΝΕΑ
Ο επικεφαλής του πανίσχυρου αμερικανικού λόμπι που πυροβολεί ελέφαντα στην Μποτσουάνα. υπέρ της οπλοκατοχής NRA Γουέιν ΛαΠιερ προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις, μετά την προβολή
ΝΕΑ
Η χθεσινή μέρα έκλεισε στους 1.024.150 εμβολιασμούς, ενώ ο συνολικός αριθμός προγραμματισμένων ραντεβού είναι 1.450.00
ΝΕΑ
Υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αναστέλλεται η λειτουργία παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.
ΝΕΑ
Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Πέτρος Φιλιππίδης, έντονα στρεσαρισμένος από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών κατέρρευσε λιπόθυμος μπροστά στα μάτια της συζύγου του.
ΝΕΑ
Λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.ά.) των κατοίκων
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x