A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Σύνταξη και στους σαραντάρηδες! Του Βασίλη Ρώτα

Ένα γεροντάκι πηγαίνει στον γιατρό:

  -  Θα 'θελα να κάνω ένα check up, γιατί παντρεύτηκα μιαν εικοσάχρονη... και μάλιστα την έχω αφήσει έγκυο !
  - Κοίταξε , κι εγώ πήγα τις προάλλες για κυνήγι. Βλέπω ένα λαγό, πάω να τον πυροβολήσω, αλλά  κατά λάθος άνοιξα την ομπρέλα μου! Ο λαγός όμως έπεσε νεκρός !
   - Αποκλείεται γιατρέ, κάποιος άλλος τον πυροβόλησε!
   - Μέσα στη σκέψη μου είσαι!!!


Δύο χρόνια προσπαθούσα να φτιάξω το blog... Μου το έφτιαξε η κόρη μου σε 2 ώρες! Όταν ήμουν εγώ  στην ηλικία της, μου εξηγούσαν ότι για να  κινηθεί το ποδήλατο και το  αυτοκίνητο, χρειάζεται σανό.
      
Κύριε Πρωθυπουργέ, κάνεις ένα τεράστιο σφάλμα : Ανεβάζεις τα όρια  συνταξιοδότησης …   Αγνόησε  τη Μέρκελ και πράξε το ακριβώς αντίθετο!
     
Θέλεις να λύσεις τα τεράστια προβλήματα τής Ελλαδίτσας : οικονομία, παραγωγικότητα ,  αναδιάρθρωση... Ζητάς αποτέλεσμα, χρειάζεσαι ομάδα: Με εξηντάρη σέντερ-φορ ;
     
Αναζητείς λοιπόν τους καλύτερους . Ψάχνεις , βρίσκεις ! Είμαι επιστήμονας , με δράση , ιδέες , κοινωνικούς αγώνες (λέμε τώρα ..) . Μπορώ όμως να σου φτιάξω το blog ; Αύξηση παραγωγικότητας , απόδοση : Δώστε περισσότερο σανό στα  αυτοκίνητα ;


Η λύση είναι προφανής και δοκιμασμένη : Το 1981 ανέλαβαν νέοι , πού δέν πυροβολούσαν με  τίς ομπρέλες . Άλλο τόσο προφανές είναι και το πρόβλημα : Δέν είναι πιά νέοι !Πολλοί φαντάζονται τήν ανανέωση , απ' όσους δέν δοκιμάστηκαν από τίς τάξεις  του ΄73.Αλλοι διαφωνούν : Είναι και το ΄74 , το ΄75 , κλπ.
  
Φτιάξε το blog επιτέλους !Φτιάξε ομάδα !Δώσε τά ηνία στίς πραγματικές δυνάμεις , που και θέλουν,  αλλά προ παντός  μπορούν και το σπουδαιότερο ξέρουν καλύτερα . Για να ανανεωθεί το δάσος ,χωρίς να καεί , βοτάνισε , κόψε τα ξερόκλαδα , ΔΩΣΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ώστε να ανοίξει το πεδίο γι΄αυτούς πού έχουν απόδοση  24 Χ 365 % .Να την η αύξηση της παραγωγικότητας και της παραγωγής και του πλούτου !
   
Στο υποθετικό ερώτημα , γιατί καί στους σαραντάρηδες , διατίθενται περισσότερες  από μία απαντήσεις :    
   
Πρώτ΄απ΄όλα θά φθάνουν τα λεφτά !
    
Άλλωστε είναι οι τελευταίοι με έστω και υποτυπώδη βιώματα χούντας ή και γενιάς Πολυτεχνείου ... Υπό τήν  δυναμικότατη , έμπειρη και στέρεα γαντζωμένη αυτή γενιά , κάποιοι ευνουχίστηκαν , πολλοί συμβιβάστηκαν. Και αν  ακόμα <<επαναστατώντας >> αντικαθιστούν το 4Χ4 , πραγματικό η φαντασιακό πού δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν , με το ποδήλατο ,έχουν και το σανό στην κωλότσεπη...Καί οπωσδήποτε , πολλοί το σκέπτονται από μόνοι τους , με αγωνία , το πώς θα βγούν στη σύνταξη .Και το πώς θα <<θεμελιώσουν >> , τι θα γίνει σε 10, 20 χρόνια , ή τό 2050 ...
    
Ένα παράδειγμα μπορεί να μας πείσει : έχουν βγεί πολλοί νέοι μουσικοί   . Με ταλέντο ,ιδέες , ήθος, γνώση  και δεξιότητες , ξέρουν δηλαδή μουσική  αλλά και από  5-6 μουσικά όργανα ο καθένας. Ως εκ τούτου είναι και ακομπλεξάριστοι . Πόσοι από  αυτούς τους παλιούς( ναι ,ναι παλιούς) πού μεσουρανούν , αγκυλωμένοι στό στερέωμα , ξέρουν έστω λίγη ψευτοκιθάρα ;
   
Ούτε αυτοί φταίνε , ούτε εμείς. Δέν υπήρχαν ωδεία , σχολεία , γήπεδα ... Internet ... Όμως συνεχίζουν να θέλουν να μας εκφράζουν ,να μας εκπροσωπούν ...  Όπως το έκαναν μέσα στό σταθερό , σχετικά σίγουρο περιβάλλον της Μεταπολίτευσης , δρομολογημένο από παλαιότερους αγώνες , που αναπαράγαμε κυρίως φαντασιακά , με δήθεν νέους αγώνες , δήθεν σπουδές, δήθεν  εργασία ,δήθεν μουσική  και μουσικούς , δήθεν ηθοποιούς , πού παίζουν  τους ρόλους μέ τό μικρόφωνο και μόνο μέ το δικό τους πάντα όνομα   ( π.χ. Σπύρος, Μήτσος, Λάκης ...)
    
Γιατί επιμένουν όμως; Δέν είναι άτοπο νά κρατάει τά ηνία ο αντιπαραγωγικός αγράμματος ηλικιωμένος γιά να δώσει, άν και όποτε, κάποιο  μισθουλάκο ή σκέτο χαρτζηλίκι  στόν ικανό και μορφωμένο;
    
Προτιμώ προσωπικά τό αντίστροφο , οπότε ο ταλαντούχος νέος ,με τον τεράστιο πλούτο που θα παράγει ,θά μπορεί να δώσει από ηγεμονική έως αξιοπρεπή σύνταξη στον πρώην εργοδότη του ! Πού αν δέ θέλει να αλλάξει status quo ,ας συνεχίσει να φαντασιώνεται τις δήθεν καταστάσεις .Χωρίς ωστόσο ενοχές ,αφού μπόρεσε να κάνει παιδιά που είναι σε θέση να εργαστούν , να κοπιάσουν , να πονέσουν, να ξενιτευτούν ακόμα, ώστε να του προμηθεύσουν  , όπως δείξαμε , πραγματική σύνταξη .
    
Αν σκοπεύω να συνταξιοδοτηθώ ;
    
Μα χρειάζεται και η πείρα , άρα οι έμπειροι : Θα αποστρατευθούν οι πολλοί αλλά  θα μείνουν οι στρατηγοί,   περιορισμένος αριθμός  όπως πάντοτε …
  
Απαραίτητοι ωστόσο , όταν θά είναι υποχρεωμένοι, ως 80ρηδες , να εξηγήσουν σέ όσους σημερινούς το παραξήλωσαν , πώς είναι πλέον 50ρηδες και 60ρηδες !


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Όλες οι προβλέψεις συμφωνούν ότι αν δεν κινηθούμε πλέον πολύ γρήγορα στα θέματα του κλίματος, η κλιματική κατάρρευση θα συμπαρασύρε την ανθρώπινη κοινωνία και την οικονομία.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Άντρες και γυναίκες που αδιαφορούν για τα πάντα εκτός από την πάρτη τους και την πολιτική τους ανέλιξη.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Η αγωνία του σύγχρονου ανθρώπου για τη συλλογική αυτογνωσία βαδίζει παράλληλα με την αναγκαιότητα της ιστορικής μνήμης ως προϊόν της ιστορικής γνώσης.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με άρθρο του στους «Financial Times» υποστήριξε , προτείνει τη δημιουργία ενός νέου μηχανισμού, για να αναγκάζει τα κράτη-μέλη να συμμορφώνονται.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Χωρίς να συνεννοηθούν με τους κληρονόμους του εκδότη, ούτε με τους συγγραφείς των βιβλίων, καψαν ποίηση, έκαψαν πεζογραφία, έκαψαν δοκίμια, έκαψαν τη μνήμη, την ευαισθησία
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Γεννήτορας του όρου μετα–δημοκρατία θεωρείται ο Βρετανός κοινωνιολόγος Κόλιν Κράουτς.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x