A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Το κοινωνικό πείραμα του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου και ο Δήμος υποψήφιοι για Ευρωπαϊκό Βραβείο

Ο Δήμος Παύλου Μελά υπέβαλε υποψηφιότητα στα EPSA 2015 με το κοινωνικό πείραμα που υλοποιείται εδώ και χρόνια στο πρώην Στρατόπεδο ΚαρατάσιουΜε τίτλο «Το Δημόσιο, Εταίρος για μια Καλύτερη Κοινωνία» τα φετινά βραβεία ΕPSA 2015 συγκέντρωσαν 264 συμμετοχές από 36 ευρωπαϊκές χώρες και φορείς. 


Η πλούσια συγκομιδή προτάσεων που υποβλήθηκαν αυτήν τη χρονιά, αποδεικνύει ότι υπάρχουν πραγματικά πολλές περιπτώσεις που επιβεβαιώνουν ότι ικανή και αναγκαία συνθήκη για μια καλύτερη κοινωνία είναι, η συνεργατική πορεία του δημόσιου με τους πολίτες.


Ο Δήμος Παύλου Μελά υπέβαλε υποψηφιότητα στα EPSA 2015 με το κοινωνικό πείραμα που υλοποιείται εδώ και χρόνια στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου. Η σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας αποτέλεσε μια καλή αφορμή για να συγκεντρωθούν και να κωδικοποιηθούν όλες οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που έχουν υλοποιηθεί για την ανάδειξη και διεκδίκηση του χώρου ως μοναδικού πνεύμονα πρασίνου και ελεύθερης διακίνησης των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο.

Η δημιουργία του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρατάσιου που συντονίζει και ενεργοποιεί τις δράσεις από την αρχή της κινητοποίησης, αποτέλεσε τον κεντρικό πυρήνα της επιτυχίας του εγχειρήματος.
Η συνέργεια με τις σχολικές μονάδες του Δήμου και κυρίως των προγραμμάτων της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης είναι άλλη μια πολύ σημαντική επιλογή που ενδυναμώνει την προοπτική της επιτυχημένης διαχείρισης στο μέλλον βασισμένη στη δημιουργικότητα και τη συμμετοχή των παιδιών και της νεολαίας και αυτό καταγράφηκε πολύ αναλυτικά στην έκθεση δραστηριοτήτων που υποβλήθηκε. 

 


Η πρόσκληση και εγκατάσταση του πυρήνα των αστικών καλλιεργητών ΠΕΡΚΑ αποτελεί το επιστέγασμα της επιτυχημένης διαχείρισης ενός κεντρικού ελεύθερου χώρου σε μια ιδιαίτερα βεβαρημένη περιβαλλοντικά αστική περιοχή. Η συμμετοχή στην ομάδα αυτή εμπνευσμένων ανθρώπων που ανέλαβαν αυτό το εγχείρημα και το στήριξαν τόσο χειρωνακτικά όσο και επιστημονικά αλλά και επικοινωνιακά, ήταν το μεγάλο στοίχημα που κερδήθηκε σε αυτήν την περίπτωση. Έκαναν το πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου κέντρο ενεργής και πρωτοποριακής παρουσίας στην εναλλακτική διατροφική διαχείριση, με παράλληλη την κοινωνική συσπείρωση διαφορετικών ομάδων που συμμετέχουν και δημιουργούν μέσα σε αυτό το περιβαλλοντικό αλλά και βαθύτατα ανθρωπιστικό πλαίσιο.


Τα παραπάνω πλαισιώνονται διαδοχικά με δραστηριότητες αθλητισμού και αναψυχής αλλά και με μόνιμες πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν καθιερώσει το πρώην στρατόπεδο σε χώρο έκφρασης και δημιουργίας τόσο τοπικά όσο και περιφερειακά.

Με όλη αυτήν την ενεργητικότητα ο Δήμος Παύλου Μελά κατέχει μια μοναδική κοινωνική, περιβαλλοντική και συνολικά πολιτιστική ευκαιρία να διαμορφώσει ακόμα περισσότερο τα προγράμματα και τις δράσεις του για ουσιαστική ενσωμάτωση της έκτασης στην καθημερινή ζωή της πόλης, τοπικά και μητροπολιτικά και να επιτύχει την ολοκληρωτική απόδοση της στους πολίτες.

 


Η διατύπωση του πλάνου αρχών και λειτουργίας του Πάρκου με την ευρεία δημοσιοποίηση που δόθηκε, οι καθημερινές πλέον δράσεις που φιλοξενούνται και φιλοξενούν το στρατόπεδο αλλά και η δημοσιότητα που θα αποκτήσει το θέμα σε μια πιθανή βράβευσή του, θα αποτελέσουν την επιτομή για μια επιτυχή έκβαση της διεκδίκησης για το καλό όλων. 


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Διοικητικό πρόστιμο επέβαλε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε βάρος της εταιρείας παραγωγής της τηλεοπτικής εκπομπής «Greece’s Next Top Model (GNTM) 3»
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Τώρα που τα Τρυγόνια επιστρέφουν και πάλι στα νησιά του Ιονίου, η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία καλεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος να λάβει τα κατάλληλα μέτρα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ερευνητές δημιούργησαν την πιο λευκή μπογιά που έχει επιτευχθεί ποτέ, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Δημοσιεύθηκε στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον αιολικό σταθμό στη θέση «Ξεροβούνι»
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ιδρυτής της περιβαλλοντικής ομάδας Eko Krog (Πράσινος Κύκλος) κατάφερε με το πείσμα και την επιμονή του να κινητοποιήσει τους συμπολίτες και συναγωνιστές του
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x