A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Κατασκήνωση θεραπευτικής εργασίας, 15-25 Ιουλίου στη Βλαχιά Ευβοίας

Οι Ηλιόσποροι καλούν εκείνους που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε ένα νέο κοινοτικό εγχείρημα αυτάρκειας.

Θέλεις να βοηθήσεις ένα μη-κερδοσκοπικό, κοινοτικό εγχείρημα αυτάρκειας εν τη γενέσει του; Σε ενδιαφέρει να δεις πως στήνεται από την αρχή μια οικοκοινότητα και να συμβάλλεις ενεργά στην δημιουργία της; Αν ναι, σου έχουμε μια πρόταση για το καλοκαίρι.

Οι Ηλιόσποροι παρέα με πολύ αγαπημένους φίλους και συνοδοιπόρους από άλλες ομάδες και πρωτοβουλίες, βάζουμε μπροστά ένα κοινοτικό εγχείρημα αυτάρκειας, ένα κόμβο μετάβασης και αειφορίας, για την εφαρμοσμένη έρευνα πάνω στην οικολογία, τις ανθρώπινες σχέσεις, την αυτοθεραπεία και τις τέχνες.

Το πρώτο βήμα είναι ο καθαρισμός και η διαμόρφωση του κτήματος των 33 στρεμμάτων που θα φιλοξενήσει το εγχείρημα. Το κτήμα βρίσκεται στην πλαγιά ενός βουνού στην Βλαχιά Ευβοίας και είναι κυριολεκτικά μια ζούγκλα βλάστησης. Η εργασία με την φύση, ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο μέρος, έχει μια ιδιαίτερη θεραπευτική διάσταση και αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο διαλογισμού και περισυλλογής.

Στόχος της κατασκήνωσης είναι να διανοίξουμε μονοπάτια, να ξεχορταριάσουμε και να καθαρίσουμε τις πεζούλες, να καθορίσουμε ζώνες και να διαμορφώσουμε τους χώρους που θα φιλοξενήσουν τις υποδομές. Θα φτιάξουμε επίσης μια οργανική “ξηρή” τουαλέτα, μια ντουζιέρα, χώρους κομποστοποίησης βιομάζας και αποθήκευσης ξυλείας για τον χειμώνα.

Για τον σκοπό αυτό αναζητούμε 12 αποφασισμένους εθελοντές, με διάθεση για έντονη χειρωνακτική εργασία και φυσική διαβίωση στο βουνό. Κάθε μέρα θα εργαζόμαστε τουλάχιστον 5-6 ώρες, θα έχουμε χρόνο για να γνωριστούμε και να παρουσιάσουμε το εγχείρημα, να συζητήσουμε διάφορες ιδέες για πρακτικές εφαρμογές, αλλά και να διασκεδάσουμε με μουσικές και μπάνιο σε υπέροχες παραλίες που βρίσκονται κοντά στο κτήμα.

Προσφέρουμε διαμονή σε σκηνή (δική σου), πρωινό (ψωμί, μαρμελάδες, φρούτα) και ένα χορτοφαγικό γεύμα την ημέρα (λαχανικά, ρύζι). Νερό για πλύσιμο θα υπάρχει διαθέσιμο αλλά με μέτρο, ενώ το πόσιμο θα το φέρνουμε από την πηγή κάθε 2 μέρες. Δεν προσφέρουμε ανέσεις καθώς το κτήμα είναι σε πρωτόλεια κατάσταση, προσφέρουμε όμως μια μοναδική εμπειρία φυσικής διαβίωσης για ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας, μια διαδικασία μη τυπικής βιωματικής εκπαίδευσης και προσωπικής ενδυνάμωσης, καθώς και την ικανοποίηση προσφοράς σε ένα κοινωφελή σκοπό.

Είναι απαραίτητο να έχεις μαζί σου σκηνή, υπνόσακο, καπέλο, κλειστά παπούτσια, άνετα ρούχα για την ημέρα και ζεστά για τη νύχτα, και ότι άλλο χρειαστείς για την διαμονή σου στο βουνό. Παρακαλούμε να φέρετε μόνο βιοδιασπώμενα και βιολογικά προϊόντα προσωπικής καθαριότητας, καθώς και επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη. Αν έχετε γάντια και εργαλεία (κλαδευτήρια, τσουγκράνες, τσάπες, κλπ) για κηπουρικές εργασίες παρακαλούμε φέρτε τα μαζί, όπως και μουσικά όργανα. Να έχετε υπόψη ότι στο κτήμα δεν υπάρχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ακόμα, αλλά τυχόν επείγουσες ανάγκες των εθελοντών θα καλυφθούν από παρακείμενο κτήμα.


Αν ενδιαφέρεσαι και είσαι σίγουρος/η ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις τις ιδιαίτερες συνθήκες, στείλε μας ένα email στο iliosporoi(at)yahoo.gr μέχρι τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, με ονοματεπώνυμο, ηλικία και τηλέφωνο. Σε περίπτωση που υπάρχει εμπειρία σχετική με οποιοδήποτε τομέα που αφορά το στήσιμο και τη λειτουργία ενός κοινοτικού εγχειρήματος αυτάρκειας ή οικοκοινότητας, καθώς και σε ζητήματα περμακουλτούρας, παρακαλούμε να το αναφέρεις.

 

Ηλιόσποροι


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΡΓΑΣΙΑ
Τα εισοδήματα από την εργασία μειώθηκαν παγκοσμίως κατά 10,7%, ή κατά 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια
ΕΡΓΑΣΙΑ
Οι μισθοί και οι συμβάσεις εργασίας δεν αλλάζουν με την τηλεργασία που θα εφαρμοστεί στο 40% των εργαζομένων για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών από τον κορωνοϊό.
ΕΡΓΑΣΙΑ
"Επιδότηση- όχι δάνεια, ΦΠΑ 6%". Αυτό είναι το σύνθημα της συγκέντρωσης που οργανώνεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην πλατεία Συντάγματος από ιδιοκτήτες και εργαζόμενους σε εστιατόρια, κλαμπ και μπαράκια
ΕΡΓΑΣΙΑ
Είχε φτιάξει μαγαζία στη Θεσσαλονίκη που έγραψαν εποχή όπως το Peter Sport, το Decadence, Mamounia, Markiz, Tsuki, Jungle, Amnesia κ.α. Εκανε πολυχώρο το παλιό εργοστάσιο της Βίλκα. Πολλοί μουσικοί, ξεκίνησαν την καριέρα τους από τα μαγαζιά του.
ΕΡΓΑΣΙΑ
Η εργοδοτική αυθαιρεσία και αδιαφορία για τη προστασία εργαζομένων και πελατών δεν θα μείνουν αναπάντητες. Να αναλάβει η εταιρία το κόστος διενέργειας τεστ για κορωνοϊό.
ΕΡΓΑΣΙΑ
Αυτό προβλέπει διάταξη που εμπεριέχεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με το οποίο θα κυρώνονται νέα και παλαιά μέτρα στήριξης εργαζομένων ή και γονέων
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x