A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Απειλούν τον Μηλιό που μιλάει απόψε στα Εξάρχεια. Σκληρή απάντηση των αντιεξουσιαστών στην αναρχική ομάδα "Εκτροπή"

Μετά τα επεισόδια με τον Γιάνη Βαρουφάκη, απειλούν και τον Γιάννη Μηλιό που μιλάει απόψε στα Εξάρχεια, στο Nosotros.


Η απάντηση της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης μετά την ανακοίνωση-προειδοποίηση στο indymedia από την αναρχική ομάδα "Εκτροπή" προς το στέλεχος του Σύριζα, Γιάννη Μηλιό, ότι δεν θα μείνει αναπάντητη η επίσκεψη του στα Εξάρχεια για την εκδήλωση του Nosotros, στην οποία συμμετέχει ως ομιλητής. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας 

Επ' αφορμή των απειλών

Δεν περιμέναμε ότι θα υπήρχε άνθρωπος ή ομάδα(;) που θα διεκδικούσε δάφνες για το ρεζιλίκι που της χάρισε ένας σοσιαλφιλελεύθερος νάρκισσος, αστέρας της τηλεόρασης σε πανελλαδική κάλυψη. Το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι η διάψευση των προσδοκιών που είχανε από τη νέα κυβέρνηση τους οδήγησε να ψάχνουν αφύλακτους υπουργούς σε δείπνα -εντός FIR Εξαρχείων πάντα- για να τους ζητήσουν τα ρέστα, όπως κάτι αγανακτισμένοι μικροαστοί ψηφοφόροι που τους στέρησαν το ρουσφέτι. Θεωρεί ο συγγραφέας ότι η εικόνα ενός όχλου στα Εξάρχεια, που αδυνατεί να επιχειρηματολογήσει στοιχειωδώς απέναντι στη χαμογελαστή τηλεπερσόνα του κυρίου υπουργού δεν είναι εικόνα που βολεύει την εξουσία και συντελεί στη μη αφομοίωση των αναρχικών! Θεωρεί τέλος, ότι μπορεί να φοβερίσει με κουτσαβακισμούς τα κοινωνικά κέντρα των Εξαρχείων, που αντιστέκονται χρόνια ενάντια σε κράτος, αστυνομία και μαφίες και ότι θα βγάζει και δικιά του λίστα καλεσμένων στις εκδηλώσεις τους. 

Από την πλευρά μας το παραδεχόμαστε: Ως ΑΚ έχουμε συνάψει εδώ και χρόνια κοινωνική ειρήνη με τα τρόλεϊ, τους κάδους (ανακύκλωσης), τα παρκαρισμένα αμάξια στην Μπενάκη και είμαστε ασυνεπείς στο αγωνιστικό ραντεβού του Σαββατόβραδου στη Στουρνάρη. Δεν τολμήσαμε μάλιστα, να σπάσουμε την εκεχειρία ούτε με την άνοδο του Σύριζα στην εξουσία, εκεί που τα πράγματα γίνανε πιο εύκολα και τσάμπα.  

"Ως ΑΚ έχουμε συνάψει εδώ και χρόνια κοινωνική ειρήνη με τα τρόλεϊ, τους κάδους (ανακύκλωσης), τα παρκαρισμένα αμάξια στην Μπενάκη και είμαστε ασυνεπείς στο αγωνιστικό ραντεβού του Σαββατόβραδου στη Στουρνάρη. Αντίθετα, είμαστε ανειρήνευτοι/ες στο καθεστώς εξαίρεσης που έχει επιβληθεί στην ελληνική κοινωνία σε όλες του τις εκφάνσεις."

Αντίθετα, είμαστε ανειρήνευτοι/ες στο καθεστώς εξαίρεσης που έχει επιβληθεί στην ελληνική κοινωνία σε όλες του τις εκφάνσεις. Από τις συγκρούσεις έξω από τα κέντρα κράτησης μέχρι τα αυτοδιαχειριζόμενα πειράματα της ΕΡΤ και της ΒΙΟΜΕ, από τον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία στις Σκουριές μέχρι τους αγώνες των κατοίκων των Εξαρχείων ενάντια σε κράτος και κοινωνικό κανιβαλισμό, από τον φράχτη του Έβρου μέχρι τις συγκρούσεις στη Φρανκφούρτη έξω από την ΕΚΤ, είμαστε διαρκώς παρόντες και παρούσες στους κοινωνικούς αγώνες της εποχής μας που αποζητούν δικαίωση: κι αυτό δεν άλλαξε με την άνοδο του Σύριζα στην εξουσία, που τα πράγματα γίνανε πιο πολύπλοκα και απαίτησαν σχέδιο και πρόταγμα. Το πρόταγμα μας, αντικρατικό, αμεσοδημοκρατικό και αντιεξουσιαστικό, το καταδείξαμε προεκλογικά, μετεκλογικά και το ίδιο θα κάνουμε και την Τρίτη έχοντας απέναντί μας σοβαρούς ιδεολογικούς αντιπάλους. 

Αυτό το σχέδιο και πρόταγμα είναι επίσης ανοιχτό και σε διερώτηση. Μαζί με τον κόσμο των αγώνων, στην ΕΡΤ, στη ΒΙΟΜΕ, στο κίνημα αντίστασης, θα αντιπαρατεθούμε πολιτικά με τους καλεσμένους μας γιατί πιστεύουμε ότι ο διάλογος με τον ιδεολογικό αντίπαλο ακονίζει το λόγο και τη δράση μας, αλλά και γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε μια πρόταση που ξεφεύγει από την επιστροφή στη σοσιαλδημοκρατία, από την θεωρία της «διαλεκτικής σχέσης κινήματος-κράτους» και από τις παρωχημένες ιδεοληπτικές συνταγές αναρχοκαθαρότητας. 

Η ιστορία μέχρι σήμερα έχει φερθεί με γαλαντομία στην αιώνια εφηβεία που σφυράει τη λήξη της πολιτικής της στράτευσης μετά τα 20 της χρόνια. Σήμερα όμως η πραγματικότητα είναι αδίστακτη και θα στείλει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας όποιον θεωρεί ότι ζει στο 1980, είτε ως άγρια νεολαία, είτε ως αγανακτισμένος ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ -αν αυτά δεν ταυτίζονται. Αν κάποιος λοιπόν σέβεται «τα Εξάρχεια και την πολιτική τους συνείδηση όσο και την ανάγκη για έμπρακτη δράση στην πολιτική της αφομοίωσης που επιδιώκει η εξουσία», ας αρχίσει να προβληματίζεται γιατί η κοινωνία του έχει γυρίσει την πλάτη πανηγυρικά, γιατί το αντιεξουσιαστικό κίνημα αδυνατεί ακόμα να πείσει και να αναλάβει τις ιστορικές του ευθύνες και ας κάνει κάτι γι αυτό. 

Καλούμε τους πάντες στο  για να ιχνηλατήσουμε το επόμενο βήμα για τα κινήματα: ενάντια σε «κάθε λέξη του Συντάγματος» να γίνουμε κάθε λέξη της εξέγερσης, των κινημάτων και των κοινωνικών αγώνων. 

Νοσότρος την Τρίτη στις 8 μμ

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ «ΕΛΠΙΔΑ»

ΗΜΑΣΤΑΝ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΑΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ 


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
τομεάρχης προστασίας του πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ: 47 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, το παρακράτος καλά κρατεί…
ΕΛΛΑΔΑ
Στο αυτόφωρο οδηγείται 58χρονος, ο οποίος αρνείται να υποβληθεί ο γιος του σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο
ΕΛΛΑΔΑ
Παρατείνονται έως και τη Μεγάλη Δευτέρα, 26 Απριλίου, οι περιορισμοί στις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού
ΕΛΛΑΔΑ
Σε μια πλατεία όπως του Βαρνάβα, αντί για ασύντακτες συγκεντρώσεις, μπορεί οι μαγαζάτορες να βάλουν τάξη καλύτερα από την αστυνομία.
ΕΛΛΑΔΑ
Από 19 Απριλίου 2021 επεκτείνεται η χρήση των self tests σε μία σειρά δραστηριοτήτων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
ΕΛΛΑΔΑ
Βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο σε αρκετές περιοχές της χώρας, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στο Ανατολικό Αιγαίο
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x