A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ανακαλεί το βραβείο προς τη Χρυσή Αυγή το Νοσοκομείο Κατερίνης

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου Κατερίνης ανακάλεσε το βραβείο που δόθηκε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΤΕΡΥΓΑ» της  Χρυσής Αυγής.

Η διοίκηση αναφέρει στην επιστολή πως κλήθηκαν σε απολογία όλοι οι υπεύθυνοι του τμήματος αιμοδοσίας, ενώ στο εξής απαγορεύεται η αιμοδοσία σε όσους φέρουν ναζιστικά και φασιστικά σύμβιολα.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015, ώρα 12:30 μ.μ., που ήταν αφιερωμένη ως Παγκόσμια Ημέρα του ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κατερίνης διοργάνωσε μία εκδήλωση με αντικείμενο την βράβευση όλων των Εθελοντών Αιμοδοτών πολιτών της Πιερίας, όπως και συλλογικών φορέων του Νομού (π.χ. Μουσικοχορευτικοί Σύλλογοι, Αθλητικά Σωματεία, Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Ν. Πιερίας κ.λπ.). 

Οι εθελοντές  ως φυσικά πρόσωπα που χρόνια προσέφεραν μέσω εθελοντικής αιμοδοσίας δεκάδες μονάδες αίματος, ξεπερνούσαν τους 150 και οι συλλογικοί φορείς (τοπικά σωματεία και σύλλογοι) που στηρίζουν χρόνια την εθελοντική αιμοδοσία στο σύνολο του Ν. Πιερίας ξεπερνούσαν τους 50.  


Δυστυχώς, μέσα στον κατάλογο των εθελοντών αιμοδοτών – φυσικά πρόσωπα- και στον κατάλογο των συλλογικών φορέων «παρεισέφρησε» και το όνομα «ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΤΕΡΥΓΑ» της  Χρυσής Αυγής, πράγμα που δεν το γνώριζε η Διοίκηση, αλλά το γνώριζαν όμως οι διοργανωτές Υπεύθυνοι του Τμήματος Αιμοδοσίας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν Βουλευτές του Νομού, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, αντιπρόσωποι στελέχη Βουλευτικών Γραφείων και πολλά διευθυντικά στελέχη   του Νοσοκομείου και πλήθος εργαζομένων και εθελοντικών ομάδων.

Δυστυχώς τα Δημοκρατικά και Πανανθρώπινα αντανακλαστικά του Τμήματος Αιμοδοσίας χθες δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε απέναντι σ’ αυτό το φασιστικό/ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής». Αυτή είναι εγκληματική οργάνωση. Είμαστε απολύτως αλληλέγγυοι με τις ανακοινώσεις των φορέων του Ν. Πιερίας.


Δυστυχώς, ως Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης είμαι αναγκασμένος να λάβω πειθαρχικά μέτρα:


 1. 1. Ανακαλείται εγγράφως ο έπαινος που φέρει τον τίτλο «Πράσινη Πτέρυγα-Χρυσή Αυγή».
 1. 2. Αύριο πρωί ώρα 10 π.μ. κλήθηκαν ήδη σε απολογία/λογοδοσία όλοι οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης του Τμήματος Αιμοδοσίας.
 1. 3. Δόθηκε ήδη εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.) για όλους τους Υπεύθυνους του «Επαίνου» αυτού του φασιστικού ναζιστικού μορφώματος για την υποκριτική «Εθελοντική Αιμοδοσία» του.
 1. 4. Θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα σε βάρος των υπευθύνων ανάλογα με το πόρισμα της Ε.Δ.Ε.
 1. 5. Απαγόρευση εθελοντικής αιμοδοσίας εν ονόματι φορέων όπως τα Τμήματα της Χρυσής Αυγής, που φέρουν φασιστικά/ναζιστικά ή άλλα περίεργα ιδεολογικά περιτυλίγματα όπως π.χ. «ΑΙΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ».
 1. 6. Όποιος προσέρχεται στο Νοσοκομείο να δώσει εθελοντικά αίμα, θα το προσφέρει ως φυσικό πρόσωπο με στοιχεία αστυνομικής ταυτότητας.
Η ασθένεια, ο πόνος, η αιμοδοσία, η νοσηλεία, η ιατρική συνδρομή και άλλες αξίες ανθρωπιάς δεν έχουν εθνικό χρώμα, θρησκεία, γλώσσα ούτε μπορεί να έχει ο ανθρώπινος εθελοντισμός σχέση με φασιστικές και εγκληματικές οργανώσεις όπως η «Χρυσή Αυγή».        


O Διοικητής


Αστέριος Φαρμάκης


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Μια ομάδα διαδηλωτών κινήθηκαν προς την πρεσβεία, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να τους απωθούν, κάνοντας ρίψη και χημικών. Νεκρό εξάχρονο παιδί και στο Ισραήλ, 55 νεκροί
ΕΛΛΑΔΑ
Από 1η Ιουνίου ενεργοποιείται το πράσινο πιστοποιητικό για όσους έχουν εμβολιαστεί. Χωρίς ραντεβού το λιανεμπόριο. Με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson οι εμβολιασμοί σε 19 νησιά. 97% η προσέλευση στα ραντεβού
ΕΛΛΑΔΑ
Ο ένας βιασμός φέρεται να τελέστηκε στο καμαρίνι του ηθοποιού, όπου το θύμα πήγε προκειμένου να συζητήσουν για κάποιον ρόλο. Ο κατηγορούμενος ηθοποιός φέρεται να απομόνωσε άλλη συνάδελφό του στο καμαρίνι του και μέσω έντονων χτυπημάτων την κακοποίησε σεξουαλικά. Αλλη κλειδώθηκε από τον δράστη μέσα στο αυτοκίνητο του σε ερημική τοποθεσία το Ψυχικό όπου ήρθε αντιμέτωπη με έντονα βίαιη συμπεριφορά
ΕΛΛΑΔΑ
Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε
ΕΛΛΑΔΑ
Εντός 90 ημερών (3 μήνες) από την πρώτη ημέρα που νόσησαν. Αναμένεται σύσταση και για τον εμβολιασμό των παιδιών
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x