A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Συμφωνία σε δύο φάσεις με ευνοϊκούς όρους για την Ελλάδα και μεγάλη αναδιάρθωση του χρέους. Του αστρολόγου Θανάση Ματσώτα

Ο συνεργάτης του enallaktikos.gr πολιτικός αναλυτής και αστρολόγος Θανάσης Ματσώτας, ο οποίος προέβλεψε την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με το άρθρο του "Αλέξης Τσίπρας: Ο άνθρωπος του πεπρωμένου - Γιατί θα κυβερνήσει το 2015", που δημοσιεύτηκε εδώ στις 17/12/2014 και επίσης προέβλεψε την εκλογική ανατροπή στις τουρκικές εκλογές με τη σύγκρουση Ερντογάν - Νταβούτογλου και την επιτυχία του Κουρδικού Αριστερού Κόμματος, συνδυάζοντας όλους τους αστρολογικούς χάρτες κάνει μια νέα συγκλονιστική πρόβλεψη: Θα επιτευχθεί συμφωνία με τους θεσμούς σε δύο φάσεις με ευνοϊκούς όρους για την Ελλάδα και αναδιάρθρωση χρέους 30% έως 50%, χωρίς να αναγκαστεί η Ελληνική κυβέρνηση να υπερβεί τις (πολύ) κόκκινες γραμμές, χωρίς δηλαδή την περικοπή μισθών και συντάξεων στις χαμηλές εισοδηματικές τάξεις.

Διαβάστε την ανάλυσή του:


Το πεπρωμένον φίδι αδύναμον (;)

Θα γίνει η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση; Αστρολογική ανάλυση


Το καλύτερο όπλο της προπαγάνδας και του φόβου είναι τα κλισέ του ανθρώπινου μυαλού.

Τα φανταστικά σενάρια που πλάθει και η τάση του να θεωρεί δεδομένα όλα όσα του σερβίρονται ή να αντιδρά σε αυτά φτιάχνοντας σενάρια συνομωσίας. «Θα ρίξουν το χρηματιστήριο», «θα μας πάνε σε πόλεμο», «τα funds που κυβερνούν τον κόσμο», «οι αδελφότητες του φωτός και του σκότους» (για να πάμε και στη μεταφυσική). Αυτές είναι κάποιες από τις πολλές φράσεις που ακούμε για κάποιους… αόρατους που καθορίζουν τις τύχες του κόσμου.

Όχι φυσικά ότι δεν υπάρχουν κέντρα που προσπαθούν να ισχυροποιήσουν τη θέση τους. Φυσικά και υπάρχουν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ούτε ότι τα στρατόπεδα είναι σαφώς διαχωρισμένα, ούτε ότι τα καταφέρνουν, ούτε ότι η δράση τους είναι τέλεια και καθοριστική.

Όποιος έχει μελετήσει σε βάθος τους πλανητικούς κύκλους, γνωρίζει ξεκάθαρα ότι αυτοί έχουν σηματοδοτήσει όλα τα μεγάλα γεγονότα της ανθρωπότητας.

Γνωρίζει καλά ότι οι πολιτικοί και κοινωνικοί ηγέτες είναι απλά πιόνια στην κοσμική σκακιέρα. Απλοί εκφραστές του συλλογικού ασυνείδητου, που τα σημάδια του προσπαθούμε ταπεινά να αποκρυπτογραφήσουμε μελετώντας τους πλανητικούς σχηματισμούς.


Μέσα λοιπόν από την καθημερινή αντιφατική ειδησεογραφία και τις δηλώσεις των πολιτικών της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής για την κρίση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, χρειάζεται να μπορούμε να ρίξουμε μια πιο αντικειμενική και διεισδυτική ματιά στις εξελίξεις.

Έχουμε την Ελλάδα, μια χρεοκοπημένη πρακτικά χώρα. Όταν οι πάγιες υποχρεώσεις σου είναι περισσότερες από τα εισοδήματά σου και χρειάζεσαι συνεχόμενο δανεισμό, αυτό πρακτικά ονομάζεται χρεοκοπία.

Το αν αυτό ισχύει και για άλλες χώρες, που όμως δεν θεωρούνται χρεοκοπημένες ή αν τα στοιχεία που σε «στοχοποιούν» και δυσκολεύουν τους όρους δανεισμού σου, είναι πλαστά, αποτελούν ασφαλώς πολύ σημαντικά δεδομένα, που δίνουν άλλη διάσταση στα πράγματα, αλλά δεν αλλάζουν το γεγονός πως το νοικοκυριό φαλίρισε.

Άρα, από όλα όσα σχετίζονται με τις συμφωνίες που προηγήθηκαν και αυτή που είναι τώρα σε εξέλιξη, τρία είναι τα βασικά σημεία που υπάρχουν στη ρίζα των διαπραγματεύσεων:

Η κερδοσκοπία της Γερμανίας από τον Ελληνικό δανεισμό.Το άνοιγμα της Ελληνικής αγοράς με αποικιοκρατικούς όρους.


Το γεωπολιτικό παιχνίδι


Όπως όμως συμβαίνει πάντοτε το σκηνικό είναι πιο πολύπλοκο απ’ ότι φαίνεται. Υπάρχουν κοινά συμφέροντα αλλά και αλληλοσυγκρουόμενες διεκδικήσεις. Αυτό συμβαίνει εντός των συνόρων κάθε χώρας αλλά και εκτός.

Η Μέρκελ για παράδειγμα έχει κοινούς στόχους με τον Σόιμπλε αλλά υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα που τους χωρίζουν. Η Αμερική από την άλλη θέλει μια ενωμένη Ευρώπη αλλά όχι με τόσο ισχυρή Γερμανία. Το ποτήρι γι αυτούς ξεχείλισε με τη στάση που τήρησε η Γερμανία στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας.

Η τελική ισορροπία θα διαμορφωθεί ως συνισταμένη όλων αυτών των πολύπλοκων και αντιφατικών διεκδικήσεων.

Ο τρίτος παράγοντας, δηλαδή ο γεωπολιτικός, είναι αυτός που θα έχει τον τελευταίο λόγο και που οδηγεί την διαπραγμάτευση στη λεγόμενη «πολιτική λύση», που τόσο έντονα (και σωστά) διεκδικεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συμφωνία των Ηνωμένων Πολιτειών με το Ιράν για τα πυρηνικά (κάτω από την επιρροή του τελευταίου τετραγώνου του Ουρανού με τον Πλούτωνα) και ο ξαφνικός τους «έρωτας» για τον Άσαντ, είναι τα πρώτα βήματα για την επικείμενη εκκαθάριση του Ισλαμικού κράτους στη Μέση Ανατολή και τη σταδιακή μεταφορά του μετώπου στην Ουκρανία.

Η Ελλάδα είναι απολύτως απαραίτητη στην επερχόμενη επίθεση, λόγω της θέσης της και των αεροδρομίων της. Σε συνδυασμό με τις ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία, έχουμε να κάνουμε με μια κρίσιμη στιγμή στην γεωπολιτική ισορροπία της ευρύτερης περιοχής, όπου ο ρόλος της Ελλάδας μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντικός. Αυτός είναι και ο λόγος που οι επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Πούτιν έχουν ανάψει φωτιές και έχουμε τις… αποχωρήσεις του ΔΝΤ από τις διαπραγματεύσεις.

Η Τουρκία, που ιστορικά απολαμβάνει την εύνοια του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει υπογράψει στο παρελθόν για τους αγωγούς, κάτι που στοίχισε τη ζωή ή την αποπομπή πρωθυπουργών της χώρας.

Ας μην ξεχνάμε την τύχη των Ερμπακάν, Ετσεβίτ, Γιλμάζ και Οζάλ. Όμως μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην γείτονα χώρα, (https://www.enallaktikos.gr/ar15351el-i-astrologiki-analysi-tis-megalis-anatropis-stis-toyrkikes-ekloges-toy-thanasi-matswta-.html), υπάρχουν ενδείξεις που μας αφήνουν ελπίδες πως το γύρισμα του τροχού μπορεί να συνδράμει στην εκτόνωση της λίμπιντο του πτωχού.

Η αδυναμία της Τουρκίας είναι άλλος ένας παράγοντας που συγκλίνει στην επίτευξη μιας συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή ένωση, αλλά το «χαρτί Πούτιν» δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να εγκαταλειφθεί, είτε υπάρξει συμφωνία με την Ε.Ε. είτε όχι.

Ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έχει μιλήσει στο παρελθόν, σε ανύποπτο χρόνο, για το «άξονα- δρεπάνι» που θα περιλαμβάνει Ελλάδα, Ισραήλ, Αίγυπτο και Κύπρο, με την προσθήκη του Ιράν. Η αποδυναμωμένη Τουρκία θα περικυκλώνεται, κατά την άποψή του, από αυτόν τον συμμαχικό σχηματισμό.

Ο Αλέξης τα βρήκε με τον Αλ Σίσι (πρόεδρο της Αιγύπτου) για την ανακήρυξη της ΑΟΖ και στο Αιγαίο δεν άνοιξε ρουθούνι! Αλλά ας μην ξεχνάμε (για να πούμε και του… στραβού το δίκιο), ότι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε σπεύσει σε συνομιλίες μαζί του (υπό την κατακραυγή του αντιπολιτευόμενου τότε, Αλεξίου), όταν άλλοι παράγοντες της Ελληνικής πολιτικής σκηνής έσπευδαν να προσεγγίσουν τους χρηματοδοτούμενους από την Τουρκία «Αδελφούς Μουσουλμάνους».

 

Από αστρολογική σκοπιά τα πράγματα είναι πολύπλοκα και ιδιαίτερα δύσκολα. Ο Πλούτωνας, που κάνει τις βόλτες του απέναντι από τον Ωροσκόπο της Ελλάδας (στον χάρτη της Μεταπολίτευσης), πιέζει και θα συνεχίζει να πιέζει για πολύ καιρό ακόμη.

Ένα άλλο στοιχείο πίεσης είναι η (για αρκετά χρόνια ακόμη) παραμονή του προοδευτικού Κρόνου πάνω στον Ωροσκόπο. Βέβαια ο Πλούτωνας, δεν έχει πια τη συνδρομή του Ουρανού και αυτό είναι παρήγορο από μια άποψη. Επιβεβαιώνει όμως και αστρολογικά το προφανές, ότι κάποιες δυνάμεις εντός και εκτός της Ε.Ε., προσπαθούν να μας αποτελειώσουν με κάθε τρόπο.

Στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Αστρολόγος» έχω γράψει για τη συμφωνία τα εξής:

«Πριν τις εκλείψεις του Φθινοπώρου τίποτε δεν θα έχει μπει σε τελική ευθεία … το διάστημα γύρω από την Πανσέληνο του Ιουνίου θα ζορίσει τον Αλέξη Τσίπρα αφού η αντίθεση Ήλιου- Σελήνης πέφτει πάνω στον Ωροσκόπο του. Δεν αποκλείεται να πάρει ξαφνικές αποφάσεις υπό πίεση για προβλήματα που χρονίζουν, ιδιαίτερα στο εσωτερικό του κόμματος…

Ο επικοινωνιακός πόλεμος θα συνεχιστεί απρόσκοπτα με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και με διαρροή ψευδών ειδήσεων, ενώ φαίνεται να μπαίνουν σε τελική ευθεία ρυθμίσεις που σχετίζονται με την οικονομική και διοικητική λειτουργία των media».

Οι εκλείψεις του Σεπτεμβρίου είναι καθοριστικές, ειδικά η Σεληνιακή που γίνεται στην 5η μοίρα του άξονα Ζυγού- Κριού. Αυτή η μοίρα των Παρορμητικών ζωδίων είναι απόλυτα σημαντική, όπως έχω τονίσει πολλές φορές, για την οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας και σχετίζεται άμεσα με τη διαπλοκή αλλά και τις περισσότερες καθοριστικές ιστορικές στιγμές στην ιστορία της.

Επί της ουσίας λοιπόν η οικονομική πίεση και τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη θα συνεχιστούν ότι και να γίνει και αυτό είναι προφανές. Ωστόσο το παιχνίδι κάθε άλλο παρά χαμένο είναι.

Ο Δίας σε γωνιακή θέση στο ωροσκόπιο της χώρας και του πρωθυπουργού, αφήνει περιθώρια διεκδικήσεων και ελιγμών. Το συνολικό αστρολογικό σκηνικό μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της Ελλάδας μόνον αν η κυβέρνηση κινηθεί με στιβαρό, αποφασιστικό, ακραίο και αιφνιδιαστικό τρόπο.

Η συμφωνία θα κλείσει αλλά σε δύο τουλάχιστον φάσεις όπως κατ’ επανάληψη έχω τονίσει (δείτε ανάρτηση στη σελίδα μου στο f/b στις 24 Απριλίου 2015).

Η πιο δύσκολη και ουσιαστική θα είναι την περίοδο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου. Μια 3η σημαντική περίοδος θα είναι στα τέλη Νοεμβρίου με τέλη Δεκεμβρίου όταν η προοδευτική Σελήνη του ωροσκοπίου του 1830 θα πιάσει την 5η μοίρα του Κριού και θα ενεργοποιήσει τη Σεληνιακή έκλειψη του Σεπτεμβρίου.

Η λύση πρέπει να είναι πολιτική, όπως αρμόζει σε μια τόσο μεγάλη ιστορική στιγμή για τη χώρα. Η ενεργοποίηση των συγκεκριμένων μοιρών των παρορμητικών ζωδίων, σπρώχνει τα πράγματα στα άκρα. Πάντοτε όμως σε αντίστοιχες στιγμές υπήρξε μια νέα πορεία.

Ποτέ όμως δεν κατάφερε η χώρα να απαλλαγεί από την επιρροή της καταραμένης γενέθλιας αντίθεσης Ήλιου - Κρόνου που σε συνδυασμό με το τετράγωνο Δία - Πλούτωνα στις προαναφερόμενες μοίρες, την καθιστά μια χώρα δουλοπρεπή και υπόδουλη ξένων συμφερόντων. Κάθε νέα πορεία προς την ελευθερία της χώρας κατά το παρελθόν, κουβαλούσε τις αλυσίδες της οικονομικής και πολιτικής εξάρτησης από τις μεγάλες δυνάμεις.

Το στοίχημα τώρα είναι αν αυτή η δύσκολη συγκυρία μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο μιας μακροπρόθεσμης πορείας σταδιακής απεξάρτησης από αυτόν τον δύσκολο αστρολογικό σχηματισμό. Αν η Ελλάδα μπορεί να γίνει πραγματικά ανεξάρτητο κράτος!

Η επίτευξη μιας καλής συμφωνίας με τους εταίρους είναι μόνο η αρχή γι' αυτό. Καλή είναι η συμφωνία που είναι βιώσιμη σε βάθος χρόνου και δεν θα ξαναφέρει τη χώρα στο ίδιο σημείο.

Ακριβώς εδώ ο Αλέξης Τσίπρας, που δεν είναι αριστερή παρένθεση και έχει αρκετά χρόνια ακόμη μπροστά του που θα είναι στο τιμόνι, δίνει το δικό του ραντεβού με το πεπρωμένο της Ελλάδας και η ιστορία θα δείξει αν θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Ο προοδευτικός του Ωροσκόπος (συμπτωματικά;!) συμπίπτει με τον προαναφερθέντα στην αρχή γενέθλιο Ωροσκόπο της Ελλάδας (στον χάρτη της Μεταπολίτευσης)! Αυτό από μόνο του μπορεί να αποδείξει την ανατριχιαστική ακρίβεια της αστρολογικής γεωμετρίας!

Το Ωροσκόπιο της Μέρκελ είναι και θα εξακολουθήσει να είναι πανίσχυρο και αυτό είναι πολύ ουσιαστικό σημείο για την επίτευξη συμφωνίας. Όσο προχωράμε προς τον Σεπτέμβριο ισχυροποιείται το ωροσκόπιο του Σόιμπλε και καλό θα ήταν για την καγκελάριο να τον «καθαρίσει» νωρίτερα.

Ο προοδευτικός του Ήλιος σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα, του δίνει δυνατή υποστήριξη από ισχυρά κεφαλαιακά lobbies. Ακόμη και τότε όμως, αυτή θα έχει το πάνω χέρι στα πράγματα. Ο προοδευτικός Δίας είναι πολλά χρόνια πάνω από τον Ήλιο της και θα συνεχίσει να είναι. Αυτό (μαζί με πολλά άλλα) είναι αρκετό για να βγαίνει κερδισμένη από όλες τις αντιπαραθέσεις.

Ο προοδευτικός της Ήλιος είναι μια ανάσα από τον γενέθλιο Ήλιο του υπουργού της στο 3ο δεκαήμερο της Παρθένου, οπότε με το πέρασμα του Δία από εκεί γύρω στον Δεκέμβρη, έχει πάλι το πλεονέκτημα, αφού θα κάνει επιπλέον ένα πολύ ωραίο εξάγωνο στη γενέθλια σύνοδο του Ήλιου με τον Ουρανό της στον Καρκίνο.

Στο ωροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το ίδιο αντιφατικό σκηνικό. Το προοδευτικό Μεσουράνημα πάει να κλείσει αντίθεση με τη δυνατή γενέθλια σύνοδο Άρη- Πλούτωνα που ταυτόχρονα την τετραγωνίζει ο Κρόνος, πυροδοτώντας σκληρές εξελίξεις.

Ο προοδευτικός Δίας στην ακμή του 4ου είναι αυτός που βοηθάει και θα συνεχίσει να βοηθάει την κατάσταση ενώ ο Δίας από διέλευση πάνω από τον Ωροσκόπο της και το τρίγωνο από τον Ουρανό θα εμποδίσουν τη διάσπαση δίνοντας τη μαγική λύση την ύστατη στιγμή.


Η συμφωνία λοιπόν θα επιτευχθεί και μάλιστα με σχετικά αρκετά καλούς όρους για την Ελλάδα, (αν φυσικά θεωρούμε σωστή την παραμονή στο Ευρώ). Η εκτίμησή μου είναι πως θα υπάρξει πλάνο για αναδιάρθρωση του χρέους που θα κυμανθεί μεταξύ 30% έως 50% χωρίς να αναγκαστεί η Ελληνική κυβέρνηση να υπερβεί τις (πολύ) κόκκινες γραμμές, δηλαδή την περικοπή μισθών και συντάξεων στις χαμηλές εισοδηματικές τάξεις.

Ο τρόπος που αυτό θα επιτευχθεί και ο χρονικός ορίζοντας, δηλαδή το αν θα γίνει λογιστικά ή θα πέσει «ζεστό χρήμα» στην αγορά, είναι σημαντικά ερωτήματα. Οπωσδήποτε τα προβλήματα στην οικονομία θα συνεχιστούν και αυτό είναι λογικό έτσι κι αλλιώς.

Όμως το 2015 είναι η χρονιά «πάτος» για την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει πως δεν έχει παρακάτω! Από την άλλη, δεν θα απογειωθούμε ξαφνικά. Το πεπρωμένο μας είναι δύσκολο και δεν μπορούμε να το αποφύγουμε.

Μπορούμε όμως να επιλέξουμε τον τρόπο που θα σταθούμε απέναντί του. Ότι και αν γίνει, δεν έχουμε την πολυτέλεια της αναίμακτης λύσης. Έχουμε όμως την ευκαιρία για το μεγάλο restart!


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Γιατί αληθινά όλο τούτο με τις φωτογραφίες πριν και κατά τον εμβολιασμό...
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Λάβαμε το ακόλουθο μήνυμα σήμερα το πρωί από τον φίλο μας κάτοικο Γάζας, Παλαιστίνης Ζιαντ Μεντούχ. Από τον ίδιο λάβαμε και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Το δίλημμα του Λίντον Τζόνσον που τέθηκε στην προεκλογική εκστρατεία των Η.Π.Α. το 1964 επανέρχεται ως αδήριτη αναγκαιότητα
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Το στέλεχος B1617 έχει 15 μεταλλάξεις από τον αρχικό ιό, και 5 από αυτές βρίσκονται στην ακίδα του ιού, που όπως ξέρουμε χρησιμοποιεί ο ιός για να εισέλθει στα κύτταρα μας.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Έφυγε από τη ζωή τη Μεγάλη Δευτέρα, παραμονή μιας ακόμα απόπειρας Σταύρωσης του ελληνικού κυπριακού λαού, ο θρυλικός “Γιατρός” της Κύπρου. Ο άνθρωπος που έφερε πίσω τον Μακάριο, διασώζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Η συχνότητα του να “πέφτουμε από τα σύννεφα”, έχει αυξηθεί εκθετικά από την οικονομική κρίση του 2008 και έπειτα.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x