A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Μανούλες ζητάει το Παιδικό Χωριό SOS

Μητέρες αναζητεί το Παιδικό Χωριό SoS Κρήτης, το οποίο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ωστόσο εδώ και ένα χρόνο λειτουργεί Σπίτι SOS, σε μισθωμένο κτίριο στο κέντρο του Ηρακλείου, φιλοξενώντας ήδη 6 παιδιά, από τον Ιούνιο 2014, ενώ ήδη γίνονται προσπάθειες να μισθωθεί και δεύτερο Σπίτι.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν:

Η παρουσία των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος στο Ηράκλειο, ξεκινά ήδη από το 2010, αρχικά με την υποστήριξη του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ηρακλείου (η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα) και στη συνέχεια με τη δημιουργία ενός ευρύτατου δικτύου εθελοντών και υποστηρικτών. 

 
Α) Στην πόλη του Ηρακλείου λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2012 το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας.

Ο κύριος σκοπός της λειτουργίας του Κέντρου είναι η υποστήριξη οικογενειών και παιδιών, τα οποία, είτε πλήττονται άμεσα από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, που ταλανίζει τη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, είτε βιώνουν πολύ δύσκολες καταστάσεις συμπεριφοράς μέσα στην οικογένεια. 
Το Κέντρο παρέχει, δωρεάν, μία ολοκληρωμένη σειρά ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών, όπως ψυχολογική στήριξη, εκπαιδευτική στήριξη, κοινωνική στήριξη και υλική βοήθεια σε είδη διατροφής, ένδυσης - υπόδησης, σχολικά είδη, παιχνίδια  κλπ. για την κάλυψη των βασικών βιοτικών αναγκών των συνανθρώπων μας.
 
Β) Ο στόχος δημιουργίας του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης στην πόλη μας, περιοχή Φοινικιάς, όπου έχει παραχωρηθεί δωρεάν έκταση, έχει αρχίσει ήδη να πραγματοποιείται, καθ' όσον έχει εκδοθεί η υπ.αρ. 33/2015 οικοδομική άδεια, έχει ολοκληρωθεί η δημοπράτηση του έργου και επίκειται η έναρξη κατασκευής του.
Στο  Χωριό αυτό, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των νομών της Κρήτης, θα φιλοξενούνται μέχρι την ενηλικίωσή τους παιδιά, τα οποία για διάφορους οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους, θα πρέπει να απομακρυνθούν από τις οικογένειες τους.
Όμως, η επιτακτική ανάγκη προστασίας ολοένα και περισσότερων παιδιών, μας υποχρέωσε  παράλληλα με τις προσπάθειες για την ανεύρεση δωρητών για την ανέγερση του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης, να μισθώσουμε ένα μεγάλο ακίνητο μέσα στην πόλη, το οποίο θα λειτουργεί ως Σπίτι SOS – Σπίτι Προσωρινής Φιλοξενίας του Παιδικού Χωριού SOS Kρήτης.

Το Σπίτι λειτουργεί ήδη από τον Ιούνιο 2014, όπου φιλοξενούνται σήμερα 6 παιδιά με την επίβλεψη τριών μαμάδων και ενός παιδαγωγού και ήδη βρισκόμαστε σε επείγουσα αναζήτηση δεύτερου Σπιτιού SOS μέσα στην πόλη του Ηρακλείου. 

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα λειτουργίας Σπιτιών SOS μέσα στην πόλη, το οποίο έρχεται να απαντήσει στη διαπιστωμένη ανάγκη οικογενειών που βρίσκονται σε συνθήκες κρίσης της οποίας οι συνέπειες επιβάλλουν την προσωρινή απομάκρυνση των παιδιών από τα πλαίσιά τους.

Το πρόγραμμα διασφαλίζει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (ένα έτος) την πλήρη προστασία και τις κατάλληλες συνθήκες φροντίδας των φιλοξενούμενων παιδιών. Παράλληλα, συνεχίζεται με τους κατάλληλους τρόπους η υποστήριξη της βιολογικής οικογένειας χωρίς να αποκόπτονται οι οικογενειακοί δεσμοί. 

Βασικό μέλημα και επίκεντρο των συντονισμένων ενεργειών των εμπλεκομένων επαγγελματιών/συνεργατών είναι η επανένταξη και η αποκατάσταση των παιδιών στο οικογενειακό τους περιβάλλον το ταχύτερο δυνατόν.

Παροχές προς τα φιλοξενούμενα παιδιά
Ασφαλείς και κατάλληλες συνθήκες καθημερινής διαβίωσης για την ομαλή σωματική και ψυχική τους ανάπτυξη
Ψυχοκοινωνική υποστήριξη με κατάλληλο (εξατομικευμένο) τρόπο
Εκπαιδευτική ένταξη  και μαθησιακή υποστήριξη
Παιδαγωγικές δραστηριότητες
Δραστηριότητες που βοηθούν στην κοινωνικοποίησή τους 

Γ) Το Παιδικό χωριό SOS Κρήτης λειτουργεί στο νομό μας κινητή μονάδα επανδρωμένη με κοινωνική λειτουργό και ειδική παιδαγωγό – ψυχολόγο, που επισκέπτεται σε μόνιμη βάση δύο όμορους δήμους, το Δήμο Χερσονήσου και το Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων και παρέχει ψυχολογική, συμβουλευτική και εκπαιδευτική στήριξη.
 
Τα Παιδικά Χωριά SOS Eλλάδος, έχουν ως αποκλειστική πηγή εσόδων τις μικρές ή μεγάλες δωρεές των υποστηρικτών τους - ιδιωτών, φορέων, εταιρειών κλπ.- και δεν λαμβάνουν καμία κρατική επιχορήγηση.


​Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2810-222610 κυρίες Χαρίτου - Νικολούδηekriti.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Στην ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου
ΕΛΛΑΔΑ
Η ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού
ΕΛΛΑΔΑ
Η Ελλάδα έχει δεχτεί σκληρή κριτική από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
ΕΛΛΑΔΑ
Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 362 παιδιών από τις περιοχές 'Αλκεν και Πελτ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Het Belang van Limburg.
ΕΛΛΑΔΑ
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει σε ψηφιακή μορφή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το χαρτί αλλιώς...».
ΕΛΛΑΔΑ
Γούρια, διακοσμητικά πέταλα και κέρινοι Άι Βασίληδες με... προστατευτικές μάσκες ενόψει Χριστουγέννων και νέου έτους. Ήδη, οι πρώτες παραγγελίες έχουν ξεκινήσει
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x