A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ο Στόλος της Ελευθερίας ΙΙΙ πλέει με σκοπό να ανοίξει το λιμάνι της Γάζας

Ο Στόλος της Ελευθερίας ΙΙΙ πλέει με σκοπό να ανοίξει το λιμάνι της Γάζας

Περισσότερα από τρία πλοία, με περισσότερα από 50 άτομα πλήρωμα και επιβάτες από περίπου είκοσι χώρες, προετοιμάζονται για να φτάσουν στο λιμάνι της Γάζας και καλούν τη διεθνή κοινότητα να το ανοίξει.


Η φετινή αποστολή, που διοργανώθηκε από τη Συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας ενάντια στο ναυτικό αποκλεισμό και την πολιορκία της Γάζας, πρόκειται να πλεύσει για να τονίσει την παραβίαση των δικαιωμάτων των 1.800.000 Παλαιστινίων, που ζουν στη μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή του κόσμου.


Η ισραηλινή κυβέρνηση υποστηρίζει, ότι είναι «μη εξουσιοδοτημένα σκάφη που προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα στα ισραηλινά χωρικά ύδατα». Δεν υπάρχουν «μη εξουσιοδοτημένα σκάφη», μόνο ένας παράνομος και απάνθρωπος αποκλεισμός· ο ΟΗΕ πρόσφατα κάλεσε σε τερματισμό του και ο Στόλος της Ελευθερίας ΙΙΙ πλέει με σκοπό να τον άρει, χωρίς να χρειάζεται ή να θέλει να εισέλθει σε ισραηλινά χωρικά ύδατα.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται κι από τις πρακτικές των ισραηλινών ναυτικών δυνάμεων κατά τις προηγούμενες αποστολές στη θάλασσα, οι οποίες έχουν αναχαιτίσει όλα τα σκάφη από το 2009 σε διεθνή ύδατα, ενώ κατευθύνονταν προς παλαιστινιακά ύδατα ανοιχτά της Γάζας και ποτέ προς το Ισραήλ η ισραηλινά ύδατα.


Ο Στόλος της Ελευθερίας ΙΙΙ έχει προσκληθεί από Παλαιστίνιους στη Γάζα μέσω διαφόρων οργανώσεων, που εργάζονται για την ανακούφιση χιλιάδων ανθρώπων, που σε μεγαλό βαθμό έχουν μείνει τραυματίες, άστεγοι, άνεργοι, και εκτοπισμένοι μετά τις πρόσφατες ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Έχουμε, επίσης, μεταξύ των επιβατών μας τον Δρ Basel Ghattas,  μέλος της ισραηλινής Κνεσσέτ, ο οποίος σε ανοικτή επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου, τον προσκάλεσε να επιτρέψει στην αποστολή μας να φτάσει στο λιμάνι της Γάζας.


Η ισραηλινή δεξιά κινείται αυτή τη στιγμή με σκοπό να επιβληθούν κυρώσεις στον βουλευτή Ghattas, για τη συμμετοχή του σε μια θεμιτή πολιτική δράση ανθρώπων από όλο τον κόσμο, ενώ η Αναπληρώτρια ΥΠΕΞ Hotovely ανακοίνωσε διεθνείς διπλωματικές κινήσεις εναντίον του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙΙ.

 Δικηγόροι σε όλο τον κόσμο προχωρούν σε νομικές ενέργειες εναντίον της αποστολής, ακριβώς όπως έκαναν το 2011. Είναι θλιβερό ότι η «μόνη δημοκρατία στη Μέση Ανατολή» θεωρεί ότι αυτή είναι η ενδεδειγμένη συμπεριφορά, αντί να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα της κατοχής, τον αποκλεισμό και τη διαίρεση της Παλαιστίνης, καθώς και τις καταφανείς νομικές διακρίσεις εις βάρος Παλαιστινίων και Ισραηλινών Αράβων.


Παραμένουμε αμετακίνητοι, γιατί σκοπός μας δεν είναι να ενεργήσουμε εναντίον του Ισραήλ, αλλά ενάντια στην κατοχή.

Δεν θα χρειάζονταν οι δράσεις μας, εάν οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και οι διεθνείς οργανισμοί, όπως η ΕΕ και ο ΟΗΕ, λάμβαναν μέτρα, ώστε να εξασφαλίσουν τη λογοδοσία των ισραηλινών κυβερνήσεων για εγκλήματα πολέμου και την επιβολή συλλογικής τιμωρίας κατά των 1.800.000 Παλαιστινίων, που ζουν στην Λωρίδα της Γάζας.

Χαιρετίζουμε τις φωνές από το Ισραήλ οι οποίες δηλώνουν δημοσίως, ότι το κράτος του Ισραήλ δεν απειλείται από τη δράση κατά του αποκλεισμού.


Η διεθνής κοινότητα πρέπει να σταματήσει να κάνει τα στραβά μάτια στον αποκλεισμό και την κατοχή και να λάβει μέτρα επειγόντως για την εξασφάλιση του ανοίγματος του λιμανιού στη Γάζα, το μοναδικό λιμάνι της Παλαιστίνης προς τον υπόλοιπο κόσμο.


Ομάδα επικοινωνίας της αποστολής «Στόλος της Ελευθερίας ΙΙΙ»


Τηλ: +30 2110115937

email: [email protected]

https://ff3.freedomflotilla.org


Εκπρόσωποι τύπου των αποστολών:

https://ff3.freedomflotilla.org/press-roomΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Με νεότερη ενημέρωσή της η ΕΛΑΣ γνωστοποιεί σε ποια σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής έχει διακοπεί η κυκλοφορία
ΕΛΛΑΔΑ
Tα ρέστα από τους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν επί ώρες στην Αττική Οδό ζητά βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
ΕΛΛΑΔΑ
Πρόστιμο μπορεί να επιβληθεί στην εταιρεία διαχείρισης της Αττικής Οδού σύμφωνα με το νόμο 4663/2020
ΕΛΛΑΔΑ
Παράταση της σημερινής αργίας λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα και αύριο Τετάρτη
ΕΛΛΑΔΑ
Απίστευτα είναι τα σκηνικά που εξακολουθούν να εκτυλίσσονται στο «Ελ. Βενιζέλος»
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x