A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

ΒΙΝΤΕΟ Μεϊμαράκης: Σας δίνουμε την εξουσιοδότηση να υπογράψετε τη συμφωνία

ΒΙΝΤΕΟ Μεϊμαράκης: Σας δίνουμε την εξουσιοδότηση να υπογράψετε τη συμφωνία


Θέλουμε μέχρι την Κυριακή συμφωνία για να είναι η Ελλάδα στην Ευρώπη" είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρα.


"Είναι κάποιες στιγμές που η ευθύνη της ιστορίας είναι βαρύτερη από ό,τι άλλο βιώνουμε.

Οι στιγμές είναι τέτοιες που πρέπει να υπερβούμε τον εαυτό μας. Και μάλιστα όταν συζητούμε για ένα νομοσχέδιο που έχει μόνο ένα άρθρο που είναι διαδικαστικό και νομικά δεν έχει καμία σημασία.


Την εξουσιοδότηση που θέλετε να δώσουμε στον υπουργό Οικονομικών την  οποία δίνουμε και σε εσάς κ. πρωθυπουργέ.

Μου κάνει εντύπωση που είπατε μόνο για τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψει.  Καταρχήν κατάλαβα γιατί δεν υπογράφαμε, δεν υπήρχε η εξουσιοδότηση και φαίνεται ότι σήμερα που την πήρατε θα πάτε να υπογράψετε. 

Πιστεύω ότι θα τολμήσετε κι εσείς να υπογράψετε. Γιατί εμείς όταν ήταν εθνικά αναγκαίο υπογράφαμε χωρίς αυτή, αισθανόμενοι ότι μας έχει εξουσιοδοτήσει ο λαός και υπηρετώντας το εθνικό συμφέρον.


Η χώρα ήταν καλύτερα πριν δύο, πριν τέσσερις μήνες, και σίγουρα πολύ καλύτερα το Δεκέμβριο του 2014 που μας οδηγήσατε σε εκλογές για να μην ολοκληρωθεί το πρόγραμμα που υπήρχε και σήμερα όλοι δείκτες να είναι χειρότεροι απ’ ότι τότε.


Πίστευα ότι θα κάναμε μια τυπική συζήτηση. Με την ομιλία που κάνατε που δεν αναφερθήκατε στο νομοσχέδιο, μας αποδείξατε ότι το καταθέσατε για να συζητήσουμε για μια πρόταση που υπάρχει και δεν ξέρουμε αν είναι ολόκληρη στην αιτιολογική έκθεση. 

Μας είπατε πριν καν φέρετε το νομοσχέδιο ότι δώσατε αυτή τη μάχη της διαπραγμάτευσης, αυτό θα κριθεί.


Μας είπατε ότι κανένας πρωθυπουργός δεν έφτασε τόσο πολύ να μάχεται. Θέλετε να πείτε ότι δεν έφτασε ένα τριήμερο περίπου από το να μας βγάλουν από την Ευρώπη και να έχουμε άτακτη χρεοκοπία. 

Πράγματι κανείς δεν έφτασε. Μας είπατε ότι την ώρα εμείς αισθανόμαστε ότι έκλεινε η συμφωνία, εσείς φρενάρατε και μας πήγατε για δημοψήφισμα και όπως μάθαμε αποχωρήσατε από το τραπέζι των διαπραγμάτευση χωρίς λόγο και από ότι ελέχθη δημόσια σας χώριζαν 50-60 εκατ.

Είναι καλά τα δημοψηφίσματα και τα θέλαμε και εμείς αλλά δεν είναι τυχαίο ότι το Σύνταγμα δεν προβλέπει δημοψηφίσματα για δημοσιονομικούς λόγους.

Είπατε ότι είναι εθνικό το θέμα ενώ υποκρύπτεται και είναι σίγουρο ότι είναι δημοσιονομικό. Και βέβαια όταν ρωτάμε τους πολίτες δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κανείς θα απαντήσει ότι ναι θέλω να πληρώσω παραπάνω. Και για αυτό συζητήσαμε ποιο είναι το ακριβές δίλημμα. Πράγματι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Αλλά πρώτον πρέπει να τηρούμε κάποιες προϋποθέσεις. Ναι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αλλά στην οικονομία υπάρχουν αδιέξοδα;

Υπάρχουν και δημιουργούνται από ατυχείς πολιτικές. Και πως λύνονται; Με δημοψηφίσματα ή με νέες πολιτικές; Αν οι αστοχίες αυτές λύνονται με δημοψηφίσματα θα κάναμε κάθε εβδομάδα και οι οικονομίες θα πήγαιναν μια χαρά. Δεν λύνονται όμως έτσι.

Δεν έπρεπε να προχωρήσουμε ως λύση στο δημοψήφισμα, έπρεπε να εσείς να έχετε την τόλμη εκείνη την ώρα να μπορείτε να υπογράψετε και να πάρετε την ευθύνη και όχι να οδηγήσετε τη χώρα στο δημοψήφισμα.


Η διαπραγμάτευση είναι δική σας ευθύνη δεν συμμετέχει κανείς από αντιπολίτευση, ζητήσαμε να βοήσουμε συμμετέχοντας στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, κάτι που αρνηθήκατε. Σας είπαμε ότι θα στηρίξουμε τη συμφωνία που θα έχει τη δική σας και των δανειστών.  Δεν είπαμε ότι θα μπούμε στη διαπραγμάευση.


Ζητήσαμε η πρόταση να βγει από την αιτιολογική έκθεση γιατί ανεβάζει τις πιθανότητες τις υποψίας ότι εσείς πηγαίνοντας ξανά στη διαπραγμάτευση και αν σας προταθούν παραπάνω ζητήματα από όσα προβλέπει η αιτιολογική έκθεση είναι πιθανό να πείτε ότι εγώ έχω αυτή την εξουσιοδότηση από το ελληνικό κοινοβούλιο και δεν μπορώ να δεχτώ τίποτα παραπάνω.


Πολλοί σκέφτονται ότι προσπαθείτε με έναν τακτικίστικο ελιγμό να εγκλωβίσετε τη Βουλή ώστε να μην έχετε την ευελιξία που απαιτείται για να διαπραγματευτείτε. Θέλω να πιστεύω ότι θα  διαψευστώ. Θέλουμε μέχρι την Κυριακή συμφωνία για να είναι η Ελλάδα στην Ευρώπη.

Θέλουμε να έχετε την ευελιξία να διαπραγμάτευση και να γυρίσετε με συμφωνία. Δεν θα κάνουμε σήμερα ανάλυση της συμφωνίας. Θέλω να μην επιβεβαιώσετε όσους λένε ότι μας εγκλωβίζετε.


Ξέρουμε τι εκβιαστές είναι οι δανειστές, ξέρουμε από διαπραγματεύσεις, εσείς τώρα το ανακαλύψετε.

Πονέσαμε πολλές φορές όταν ήταν να πάρουμε επώδυνη απόφαση που δεν συμβάδιζε με τις αρχές μας, τις ιδεολογικές μας κατευθύνσεις αλλά ήταν αναγκαίες για να μείνει η χώρα στο ευρώ. Και δεν κοιμηθήκαμε πολλές φορές.

Για αυτό σας λέω ότι σας καταλαβαίνω εσάς και τους συναδέλφους. Γιατί κάνετε το εθνικό σας καθήκον. Αλλά όταν το κάναμε εμείς μας λοιδορούσατε. Δεν θα σας αντιγράψουμε. Σας λέμε μπράβο που έχετε τη γενναιότητα να κινηθείτε στην ίδια κατεύθυνση. Και σας συμπονούμε" είπε, σημειώνοντας ωστόσο ότι αντηχούν ακόμα οι ψεύτικες υποσχέσεις που είχατε δώσει και σήμερα προσγειώνεστε.


Σήμερα είναι καθαρό ότι δεν ψηφίζουμε επιμέρους μέτρα συνεπώς δεν ήταν ανάγκη να αναφερθείτε σε αυτά.

Έπρεπε να μας πείτε ότι ζητάω εξουσιοδότηση να πάω να υπογράψω τη συμφωνία που σας είχα πει ότι θα φέρω σε 48 ώρες και ζήτησα μια παράταση. Σας τη δίνουμε, αλλά δυστυχώς ο χρόνος λήγει την Κυριακή. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως θα είναι η χώρα μετά την Κυριακή, αν δεν έχουμε συμφωνία. υπογράμμισε


Με την ιστορία η ΝΔ έχει ήσυχη τη συνείδηση της, φροντίστε να έχετε και εσείς τη δική σας ήσυχη, κρατώντας τη χώρα στην Ευρώπη. Πολλά μπορεί να μας χωρίζουν, αλλά μας ενώνουν κιόλας κάποιες λέξεις, η Ελλάδα, η Ευρώπη, το ευρώ, η κοινή πορεία και η κοινή ζωή που έχουμε μέσα σε αυτό τον τόπο".


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 52 ετών άφησε ο γιατρός της Βουλής των Ελλήνων
ΕΛΛΑΔΑ
Είχει διαγράψει λαμπρή καριέρα στο θέατρο (Εθνικό και Ελεύθερο) , με αρκετές εμφανίσεις στην τηλεόραση και το σινεμά, ακτιβιστής και ενεργός συνδικαλιστής
ΕΛΛΑΔΑ
Μετά τη θύελλα αντιδράσεων, ο προκλητικός διορισμός στη Βουλή της Ελένης Ζαρούλια ως μετακλητής υπαλλήλου, ακυρώνεται.
ΕΛΛΑΔΑ
Ήδη σχεδιάζεται η συζήτηση για την Τετάρτη 30 Σεπ 2020, στις 12.00 με θέμα: «Οι ΑΓΡΟΤΕΣ οδηγούν την Μετά Κορωνοϊό Εποχή»
ΕΛΛΑΔΑ
1.820 μοριακά τεστ έγιναν για την covid-19 σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων στη Βουλή, ανάμεσα στους οποίους ήταν και 180 βουλευτές.
ΕΛΛΑΔΑ
Η ΕΕ θέλει να είναι πρωτοπόρος, αλλά τα σχέδια της Πράσινης Συμφωνίας ανατρέπονται από τα κράτη μέλη: Συνεχίζουν να επιδοτούν την κατανάλωση ορυκτής ενέργειας με δισεκατομμύρια.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x