A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας: 251 "ΝΑΙ", 32 "ΟΧΙ", 8 "ΠΑΡΩΝ"

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας: 251 "ΝΑΙ", 32 "ΟΧΙ", 8 "ΠΑΡΩΝ." Πλήγμα στην κυβέρνηση


Οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν "παρών", οκτώ ήταν απόντες, δύο βουλευτές  είπαν:"ΟΧΙ"


"Παρών" ψήφισαν ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο Ιωάννης Σταθάς, η Αγλαΐα Κυρίτση, η Ζωη Κωνσταντοπούλου, ο Δημήτρης Στρατούλης, ο Ευστάθιος Λεουτσάκος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Αθανάσιος Σκούμας.

"Όχι" ψήφισαν η Ιωάννα Γαϊτάνη και η Ελένη Ψαρέα από τον ΣΥΡΙΖΑ.


Απόντες ήταν οι βουλευτές Δημήτρης Κοδέλας, Γιάνης Βαρουφάκης, Ραχήλ Μακρή, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ελένη Αυλωνίτου, Ελένη Σωτηρίου και Βασίλειος Κυριακάκης.


Παρών και η Ζωή – Ο πρωθυπουργός εκβιάζεται!


"Το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν θα μπορούσα να το ψηφίσω. Το ίδιο θα έκανε και ο πρωθυπουργός που εκβιάζεται. Δηλώνω παρούσα στην σημερινή ψηφοφορία γιατί νιώθω πως θα είμαι πιο χρήσιμη» είπε η πρόεδρος της βουλής.


Η κυβέρνηση εκβιάζεται.
Το  χρέος είναι παράνομο και μη βιώσιμο, όπως φάνηκε και από τα αποτελέσματα της επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους και παραδέχθηκε το ΔΝΤ. Ένα χρέος που δεν προέκυψε ως καιρικό φαινόμενο αλλά προέκυψε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με τις μίζες και την διαφθορά που επικρατούσε.


Η Γερμανία δεν πλήρωσε τις οφειλές της απέναντι στον ελληνικό λαό για την αντίσταση του. Η Γερμανία συμπεριφέρεται σαν να της χρωστάει η ιστορία. Ο εκβιασμός δεν είναι νομοτέλεια.


Οι δανειστές εκβιάζουν την κυβέρνηση ενεργούν δόλια και συνειδητά αφού το χρέος γνώριζαν και γνωρίζουν ότι δεν ήταν και δεν είναι βιώσιμο. Έκλεισαν την στρόφιγγα της ρευστότητας σε αντίποινα για το δημοψήφισμα. Ο λαός είπε ένα ιστορικό και γενναίο όχι στους εκβιασμούς.


Οι δανειστές προσπαθούν να μετατρέψουν το όχι σε ναι.

Η κυβέρνηση σήμερα εκβιάζεται για να συναίνεση για εκείνα που δεν της αναλογούν και δεν ευθύνεται.

Ο πρωθυπουργός μίλησε με γενναιότητα και παρρησία, πολέμησε περισσότερο από όλους τους πρωθυπουργούς. Τον τιμώ και θα τον τιμώ πάντα γι αυτή του την επιλογή."


Λαφαζάνης: Γιατί ψήφισα "παρών" στην ελληνική πρόταση


Ο υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά το "παρών" στην αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:


"Με το "παρών" εξέφρασα τη ριζική και κατηγορηματική μου αντίθεση σε μια "πρόταση" που κινδυνεύει να παρατείνει την κηδεμονία της πατρίδας μου. Στηρίζω την κυβέρνηση αλλά δεν στηρίζω ένα πρόγραμμα λιτότητας, νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, που αν γίνει δεκτό από τους "θεσμούς" και εφαρμοστεί στην πράξη, θα επιτείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης, της φτώχειας και της δυστυχίας.


Η χώρα θα έχει αύριο, αν όλοι μαζί κάνουμε παρελθόν την ευρω-νεοαποικιοκρατία και η Ελλάδα ανεξάρτητη και κυρίαρχη, χαράξει - χωρίς νέα μέτρα λιτότητας, με ικανή ρευστότητα και βαθιά διαγραφή του χρέους- μια νέα πορεία προοδευτικής ανασυγκρότησης της παραγωγικής μας βάσης, της οικονομίας και της κοινωνίας".

Κοινή δήλωση των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που απείχαν από την ψηφοφορία
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κοδέλας, Βασίλης Κυριακάκης, Ελένη Σωτηρίου και Βασίλης Χατζηλάμπρου με κοινή δήλωσή τους εξηγούν τους λόγους για τους οποίους απείχαν της αποψινής ψηφοφορίας.


"Δεν πρόκειται απλά για μια εξουσιοδότηση διαπραγμάτευσης αλλά για τη δέσμευσή μας σε ένα 3ο μνημόνιο, το οποίο συντάσσεται κατ’ απαίτηση των τροϊκανών και θα βυθίσει τη χώρα σε μεγαλύτερα αδιέξοδα.

Πορευτήκαμε, συνεχίζουν, για χρόνια στο αντιμνημονιακό κίνημα, δεσμευτήκαμε σε θέσεις και προγράμματα που είχαν σαφή στόχο την επίλυση των προβλημάτων του λαού και την απελευθέρωση από τα ασφυκτικά νεοφιλελεύθερα προγράμματα επιτήρησης, φτωχοποίησης, εκποίησης δημόσιου πλούτου, γκρεμίσματος κατακτήσεων - και όχι το αντίθετο.

Αγωνιστήκαμε για να σταματήσει η χώρα μας να είναι αποικία χρέους και προτεκτοράτο.


Δεν μπορούμε λίγες μέρες μετά το ηχηρό ΟΧΙ του λαού στο δημοψήφισμα να εγκρίνουμε ως βάση συζήτησης με τους δανειστές αυτό που ο λαός μας κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες εκβιασμού απέρριψε.

Μια συμφωνία, δηλαδή, η οποία στην κατάληξη της διαπραγμάτευσης θα είναι μάλλον ακόμα πιο επαχθής. Και, μάλιστα, με διαδικασίες fast track που ευθέως παραπέμπουν στις πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.


Μια κυβέρνηση που αναφέρεται στην Αριστερά είναι απαράδεκτο να φορτωθεί ένα 3ο μνημόνιο, να περάσει στην πράξη πολιτικές και μέτρα που ακόμα και οι καθαρόαιμες μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις θα δυσκολεύονταν να προωθήσουν.

Έτσι ακυρώνονται εγχειρήματα και ελπίδες και γίνεται φανερό πως δεν λαμβάνονται υπόψη τα ηχηρά θέλω του ελληνικού λαού.


Παρά τη στήριξη που είχε από το λαό η κυβέρνηση, στρατηγικά λάθη και αυταπάτες οδήγησαν σε ένα αδιέξοδο με δύο οδυνηρές επιλογές για την χώρα: αυτή του 3ου μνημονίου και αυτή του Grexit χωρίς να υπάρχει καμία προετοιμασία.

Οι προειδοποιήσεις που είχαν διατυπωθεί από την 20ή Φλεβάρη δεν εισακούστηκαν.


Ο πολίτες δεν θέλουν να ξαναδούν να τους κυβερνά το παλιό πολιτικό σύστημα.

Μια τέτοια συμφωνία, όμως, δεν οδηγεί σε σταθεροποίηση της κυβέρνησης αλλά τη φέρνει σε ευθεία αντίθεση με κοινωνικά και λαϊκά στρώματα και με κινήματα που αναπτύχθηκαν.

Στο βαθμό που ακολουθηθεί μια τέτοια αδιέξοδη και αντιλαϊκή πολιτική – και εφόσον δεν υπάρξουν άλλες εξελίξεις - θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δε μπορούμε ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουμε αυτή την πορεία.

Εκλεχτήκαμε με ένα πρόγραμμα, έχουμε δεσμευτεί στο λαό να προωθήσουμε μια αντιμνημονιακή πολιτική, και θεωρούμε πως η πολιτική και η ηθική πρέπει να ξανασυναντηθούν.


Η επιλογή μας να μην συμμετέχουμε στην αποψινή ψηφοφορία εκφράζει την αντίθεσή μας στη διαδικασία που ακολουθήθηκε και κυρίως δηλώνει με τον πιο σαφή τρόπο την ανάγκη για μια συνολική αλλαγή πορείας.

 Ο αγώνας για μια πολιτική οικονομική και κοινωνική διέξοδο συνεχίζεται, χάρη στα μεγάλα αποθέματα ψυχής και γενναιότητας του λαού μας.


Μεϊμαράκης: Σας δίνουμε την εξουσιοδότηση να υπογράψετε τη συμφωνία


Θέλουμε μέχρι την Κυριακή συμφωνία για να είναι η Ελλάδα στην Ευρώπη" είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρα.


"Είναι κάποιες στιγμές που η ευθύνη της ιστορίας είναι βαρύτερη από ό,τι άλλο βιώνουμε.

Οι στιγμές είναι τέτοιες που πρέπει να υπερβούμε τον εαυτό μας. Και μάλιστα όταν συζητούμε για ένα νομοσχέδιο που έχει μόνο ένα άρθρο που είναι διαδικαστικό και νομικά δεν έχει καμία σημασία.


Την εξουσιοδότηση που θέλετε να δώσουμε στον υπουργό Οικονομικών την  οποία δίνουμε και σε εσάς κ. πρωθυπουργέ.

Μου κάνει εντύπωση που είπατε μόνο για τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψει.  Καταρχήν κατάλαβα γιατί δεν υπογράφαμε, δεν υπήρχε η εξουσιοδότηση και φαίνεται ότι σήμερα που την πήρατε θα πάτε να υπογράψετε.  Πιστεύω ότι θα τολμήσετε κι εσείς να υπογράψετε.

Γιατί εμείς όταν ήταν εθνικά αναγκαίο υπογράφαμε χωρίς αυτή, αισθανόμενοι ότι μας έχει εξουσιοδοτήσει ο λαός και υπηρετώντας το εθνικό συμφέρον..


"Η χώρα ήταν καλύτερα πριν δύο, πριν τέσσερις μήνες, και σίγουρα πολύ καλύτερα το Δεκέμβριο του 2014 που μας οδηγήσατε σε εκλογές για να μην ολοκληρωθεί το πρόγραμμα που υπήρχε και σήμερα όλοι δείκτες να είναι χειρότεροι απ’ ότι τότε.


Πίστευα ότι θα κάναμε μια τυπική συζήτηση. Με την ομιλία που κάνατε που δεν αναφερθήκατε στο νομοσχέδιο, μας αποδείξατε ότι το καταθέσατε για να συζητήσουμε για μια πρόταση που υπάρχει και δεν ξέρουμε αν είναι ολόκληρη στην αιτιολογική έκθεση. 

Μας είπατε πριν καν φέρετε το νομοσχέδιο ότι δώσατε αυτή τη μάχη της διαπραγμάτευσης, αυτό θα κριθεί.


Μας είπατε ότι κανένας πρωθυπουργός δεν έφτασε τόσο πολύ να μάχεται. Θέλετε να πείτε ότι δεν έφτασε ένα τριήμερο περίπου από το να μας βγάλουν από την Ευρώπη και να έχουμε άτακτη χρεοκοπία.

Πράγματι κανείς δεν έφτασε. Μας είπατε ότι την ώρα εμείς αισθανόμαστε ότι έκλεινε η συμφωνία, εσείς φρενάρατε και μας πήγατε για δημοψήφισμα και όπως μάθαμε αποχωρήσατε από το τραπέζι των διαπραγμάτευση χωρίς λόγο και από ότι ελέχθη δημόσια σας χώριζαν 50-60 εκατ.

Είναι καλά τα δημοψηφίσματα και τα θέλαμε και εμείς αλλά δεν είναι τυχαίο ότι το Σύνταγμα δεν προβλέπει δημοψηφίσματα για δημοσιονομικούς λόγους.

Είπατε ότι είναι εθνικό το θέμα ενώ υποκρύπτεται και είναι σίγουρο ότι είναι δημοσιονομικό. Και βέβαια όταν ρωτάμε τους πολίτες δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κανείς θα απαντήσει ότι ναι θέλω να πληρώσω παραπάνω. Και για αυτό συζητήσαμε ποιο είναι το ακριβές δίλημμα. Πράγματι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Αλλά πρώτον πρέπει να τηρούμε κάποιες προϋποθέσεις. Ναι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αλλά στην οικονομία υπάρχουν αδιέξοδα; Υπάρχουν και δημιουργούνται από ατυχείς πολιτικές. Και πως λύνονται; Με δημοψηφίσματα ή με νέες πολιτικές;

Αν οι αστοχίες αυτές λύνονται με δημοψηφίσματα θα κάναμε κάθε εβδομάδα και οι οικονομίες θα πήγαιναν μια χαρά. Δεν λύνονται όμως έτσι. Δεν έπρεπε να προχωρήσουμε ως λύση στο δημοψήφισμα, έπρεπε να εσείς να έχετε την τόλμη εκείνη την ώρα να μπορείτε να υπογράψετε και να πάρετε την ευθύνη και όχι να οδηγήσετε τη χώρα στο δημοψήφισμα.


Η διαπραγμάτευση είναι δική σας ευθύνη δεν συμμετέχει κανείς από αντιπολίτευση, ζητήσαμε να βοήσουμε συμμετέχοντας στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, κάτι που αρνηθήκατε. Σας είπαμε ότι θα στηρίξουμε τη συμφωνία που θα έχει τη δική σας και των δανειστών.  Δεν είπαμε ότι θα μπούμε στη διαπραγμάευση.


Ζητήσαμε η πρόταση να βγει από την αιτιολογική έκθεση γιατί ανεβάζει τις πιθανότητες τις υποψίας ότι εσείς πηγαίνοντας ξανά στη διαπραγμάτευση και αν σας προταθούν παραπάνω ζητήματα από όσα προβλέπει η αιτιολογική έκθεση είναι πιθανό να πείτε ότι εγώ έχω αυτή την εξουσιοδότηση από το ελληνικό κοινοβούλιο και δεν μπορώ να δεχτώ τίποτα παραπάνω.


Πολλοί σκέφτονται ότι προσπαθείτε με έναν τακτικίστικο ελιγμό να εγκλωβίσετε τη Βουλή ώστε να μην έχετε την ευελιξία που απαιτείται για να διαπραγματευτείτε. Θέλω να πιστεύω ότι θα  διαψευστώ.

Θέλουμε μέχρι την Κυριακή συμφωνία για να είναι η Ελλάδα στην Ευρώπη" ανέφερε χαρακτηριστικά. "Θέλουμε να έχετε την ευελιξία να διαπραγμάτευση και να γυρίσετε με συμφωνία. Δεν θα κάνουμε σήμερα ανάλυση της συμφωνίας. Θέλω να μην επιβεβαιώσετε όσους λένε ότι μας εγκλωβίζετε.


Ξέρουμε τι εκβιαστές είναι οι δανειστές, ξέρουμε από διαπραγματεύσεις, εσείς τώρα το ανακαλύψετε.

Πονέσαμε πολλές φορές όταν ήταν να πάρουμε επώδυνη απόφαση που δεν συμβάδιζε με τις αρχές μας, τις ιδεολογικές μας κατευθύνσεις αλλά ήταν αναγκαίες για να μείνει η χώρα στο ευρώ. Και δεν κοιμηθήκαμε πολλές φορές.

Για αυτό σας λέω ότι σας καταλαβαίνω εσάς και τους συναδέλφους. Γιατί κάνετε το εθνικό σας καθήκον. Αλλά όταν το κάναμε εμείς μας λοιδορούσατε. Δεν θα σας αντιγράψουμε. Σας λέμε μπράβο που έχετε τη γενναιότητα να κινηθείτε στην ίδια κατεύθυνση. Και σας συμπονούμε" είπε, σημειώνοντας ωστόσο ότι αντηχούν ακόμα οι ψεύτικες υποσχέσεις που είχατε δώσει και σήμερα προσγειώνεστε.


Σήμερα είναι καθαρό ότι δεν ψηφίζουμε επιμέρους μέτρα συνεπώς δεν ήταν ανάγκη να αναφερθείτε σε αυτά. Έπρεπε να μας πείτε ότι ζητάω εξουσιοδότηση να πάω να υπογράψω τη συμφωνία που σας είχα πει ότι θα φέρω σε 48 ώρες και ζήτησα μια παράταση.

Σας τη δίνουμε, αλλά δυστυχώς ο χρόνος λήγει την Κυριακή. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως θα είναι η χώρα μετά την Κυριακή, αν δεν έχουμε συμφωνία.


Με την ιστορία η ΝΔ έχει ήσυχη τη συνείδηση της, φροντίστε να έχετε και εσείς τη δική σας ήσυχη, κρατώντας τη χώρα στην Ευρώπη. Πολλά μπορεί να μας χωρίζουν, αλλά μας ενώνουν κιόλας κάποιες λέξεις, η Ελλάδα, η Ευρώπη, το ευρώ, η κοινή πορεία και η κοινή ζωή που έχουμε μέσα σε αυτό τον τόπο".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Η σειρά The Crown, είναι ένα ιστορικό δράμα το οποίο αναφέρεται στα χρόνια της βασιλείας της Ελισσάβετ ΙΙ της Αγγλίας.
ΕΛΛΑΔΑ
Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece έχει θέσει ψηλά στην ατζέντα του τη Μείωση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων και την Οικολογική - Αποκεντρωμένη – Κοινωνικά Δίκαιη διάχειρισή τους.
ΕΛΛΑΔΑ
Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης. Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης έχει ως εξής:
ΕΛΛΑΔΑ
Κάτι ετοιμάζεται στη Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου!
ΕΛΛΑΔΑ
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετέβη σήμερα στην Κίναρο, όπου συναντήθηκε με τη μοναδική κάτοικο του νησιού Ειρήνη Κατσοτούρχη
ΕΛΛΑΔΑ
Απόψε στις 17:30 και μετά από πρόσκληση του Μουσείου Παιχνιδιού της Κύπρου στα "σόσιαλ μίντια"
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x