A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

10ήμερο αντίστασης και "Πράσινη Κατασκήνωση": Διεθνές οικολογικό ενδιαφέρον για τις #Skouries

"Πράσινη Κατασκήνωση": Διεθνές οικολογικό ενδιαφέρον για τις #Skouries

10ΗΜΕΡΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ-10 DAYS OF RESISTANCE SKOURIES FOREST
10ήμερο αντίστασης

Ενάντια σε κάθε λογική ανάθεσης.
Δεν αναμένουμε καμία ελπίδα την
πραγματώνουμε μόνοι μας.


ΣΚΟΥΡΙΕΣ
24 ΙΟΥΛΙΟΥ-2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΒΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ,
ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ,ΠΡΟΒΟΛΕΣ,ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ,
ΜΟΥΣΙΚΗ,ΦΑΓΗΤΟ,ΔΡΑΣΕΙΣ.


ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ
Μ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ
Ν.ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ
ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Την περιοχή του δάσους στις Σκουριές, που βρίσκεται στο επίκεντρο της εξορυκτικής δραστηριότητας χρυσού στη Βόρεια Χαλκιδική, επισκέφτηκαν εκπρόσωποι  Οικολόγων από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, συνοδευόμενοι από κατοίκους της Μεγάλης Παναγιάς, στο πλαίσιο της "Πράσινης Κατασκήνωσης", που διοργάνωσε το Ελληνικό Πράσινο Ινστιτούτο, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα.

Οι κατασκηνωτές, που φιλοξενούνται την τελευταία εβδομάδα στο δημοτικό κάμπινγκ της Ιερισσού, όπου και θα παραμείνουν μέχρι και την Κυριακή 19 Ιουλίου, προέρχονται από τις Βρυξέλλες, καθώς και από τις χώρες Τουρκία, Βουλγαρία, Σερβία και Αλβανία, ενώ οι συζητήσεις τους στράφηκαν ευρύτερα γύρω από τα "mega projects", που επηρεάζουν το περιβάλλον, μεταξύ των οποίων και οι επενδύσεις εξόρυξης χρυσού.


"Μεταξύ άλλων, συζητήσαμε το ενδεχόμενο διοργάνωσης στις πατρίδες τους παραστάσεων διαμαρτυρίας έξω από τις κατά τόπους ελληνικές πρεσβείες, με στόχο να σταματήσει η εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική", είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής του ΑΠΘ, Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και μέλος της διοίκησης του Ελληνικού Πράσινου Ινστιτούτου: "στην περιοχή της εξόρυξης ξυλεύεται ένα αρχέγονο δάσος μεγάλης αξίας και καταστρέφεται το νερό που υδροδοτεί τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων, ενώ πρόσθεσε ότι διώκονται 350 κάτοικοι της περιοχής, γεγονός που καταδεικνύει, τον βαθμό της καταστολής."

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Καραστέργιος, εκ μέρους της Επιτροπής Κατοίκων, ανέφερε ότι οι ξένοι επισκέπτες της περιοχής, κάποιοι από τους οποίους είχαν βρεθεί εκεί και το 2014, διηγούνταν πως "έπαθαν σοκ με τη ζημία που είδαν να έχει συντελεστεί σε σχέση με πέρυσι, αφού ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των 3300 στρεμμάτων του παρθένου δάσους έχει πλέον εκριζωθεί.


Οι κάτοικοι της περιοχής, μέσω των επιτροπών αγώνα που έχουν συγκροτηθεί, προσανατολίζονται στη διοργάνωση νέων δυναμικών κινητοποιήσεων ενάντια στην εξόρυξη χρυσού το επόμενο διάστημα."Ομάδα εκπροσώπων τους αναμένεται να "κατεβεί” σύντομα (ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα) στην Αθήνα, προκειμένου να έχει επαφές με τα αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης, ώστε αναλόγως των όσων συζητηθούν εκεί, οι επιτροπές να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

"Tην άμεση παύση της καταστροφής" και την αποχώρηση της Eldorado Gold από την Ελλάδα είχε ζητήσει με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα Μ. Παναγιάς, με αφορμή τη νέα συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουλίου στον κόμβο Μεγάλης Παναγίας.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΝΕΑ
Απύρετος αλλά με κόπωση είναι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
ΝΕΑ
Ο Μεχμέτ Αλτάν, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για "απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης" μαζί με τον αδελφό του, τον μυθιστοριογράφο Αχμέτ Αλτάν. Ο Σαχίν Αλπάι, διώκεται για άρθρα του.
ΝΕΑ
Δύο περιπτώσεις μίας νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στη Βρετανία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Ματ Χάνκοκ. Επέκταση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων σε περισσότερες περιοχές στα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά της Αγγλίας
ΝΕΑ
Η ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης μεγάλης κλίμακας που απέκλεισε προσωρινά κάθε πρόσβαση, αμέσως μετά την δημοσίευση χθες της απόφασης με την οποία καταδικάζεται η Τουρκία για την κράτηση του κούρδου πολιτικού Σελαχατίν Ντεμιρτάς
ΝΕΑ
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στον νομικό κόσμο της χώρας για την σύλληψη του Θανάση Καμπαγιάννη και του Κώστα Παπαδάκη ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x