A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Τοπική Αγροτική Ανάπτυξη στην Αττική

Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Τοπική Ανάπτυξη στις αγροτικές περιοχές της Αττικής συγκροτήθηκε στις 29/7/2015 σε σύσκεψη στα Μέγαρα, η οποία στο ξεκίνημά της αποτελείται από τους (κατ αλφαβητική σειρά): Αδάμης Μιχάλης (6977945478), Αρβανίτης Κώστας (6937987101), Κατάρα Φανή (6987983855), Κοντογιάννης Γιάννης (6992893199), Κοντογιάννη Μάγδα (6932094231), Μαγγίνα Μαρία (6945117409), Μακρυγιάννης Άγγελος (6944270994), Ματζουράνης Κώστας (6948250720) & Παπαβασιλείου Γιώργος (6937218434).

Η ιδέα δημιουργήθηκε σε συναντήσεις του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής και συζητήθηκε κατ’ αρχήν για πρώτη φορά στα πλαίσια της ενημερωτικής εκδήλωσης για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις-ΚοινΣΕπ, από τον κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη, στον Εμπορικό Σύλλογο Μεγάρων στις 19/7/2015. Ακολούθησαν προσωπικές επαφές και προσκλήσεις και άλλων (από την κα Μάγδα Κοντογιάννη) για να φιλοξενηθεί η πρώτη διερευνητική συνάντηση στον φιλόξενο χώρο του Εμπορικού Συλλόγου Μαγάρων με φροντίδα του κ. Άγγελου Μακρυγιάννη.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση-ανταλλαγή σκέψεων, και στην συναπόφαση για προώθηση της ιδέας, μετείχαν συμπολίτες από Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, από Συνεταιρισμούς, από Οργανώσεις Παραγωγών, από Αγροτικούς-Κτηνοτροφικούς-Αλιευτικούς-Εμπορικούς Συλλόγους και από Αγροτουριστικές δραστηριότητες.

Ανάμεσα στα όσα ακούστηκαν ήταν το παράδειγμα του Σκάρμπορο της ΒΑ Αγγλίας, οι εντυπώσεις από την Επίσκεψη Μελέτης της κας Μ. Κοντογιάννη στα μιτάτα της Κρήτης και στις Επισκέψιμες Εκπαιδευτικές Κτηνοτροφικές Μονάδες και πολλές πετυχημένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες μορφής LEADER-Liaisons Entre Actions de Developpement de l’ Economie Rurale δηλαδή Δεσμοί μεταξύ των δράσεων για την Ανάπτυξη της Αγροτικής Οικονομίας.

Οι παριστάμενοι συμφωνήθηκε να διευρύνουν τις εμπειρίες και γνώσεις τους μέχρι την 27 Αυγ 2015 (20.00), που θα γίνει η επόμενη συνάντηση της Ομάδας Πρωτοβουλίας στο Μενίδι, στην έδρα του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής (Λ. Πορφύρα 4, ΑΧΑΡΝΑΙ, 210 2467866), με επισκέψεις μελέτης (study visit) στην Καρδίτσα (18/8/2015) και την Βόρεια Πελοπόννησο.

Στις 3 Σεπ 2015 (20.00) προβλέπεται συνάντηση της Ομάδας Πρωτοβουλίας, πάντα ανοικτή σε όποιον θέλει να παρακολουθήσει, στο Δημαρχείο Σαρωνικού στα Καλύβια, οπότε εκτιμάται ότι θα μπορούσε να συμπληρωθεί η Ομάδα και με άλλες ενδιαφερόμενες δομές της αγροτικής Αττικής.

Στόχος όπως ακούστηκε είναι μέχρι την συνάντηση της 17/9/2015 (πάντα Πέμπτες, 20.00) να διαμορφωθεί μια μορφή Ομάδας Τοπικής Δράσης η οποία θα αναλάβει την συστηματική προώθηση της Τοπικής ενδογενούς ανάπτυξης των αγροτικών περιοχών της Περιφέρειας Αττικής.

 

Δημήτρης Μιχαηλίδης


Στην φωτογραφία στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων (29-7-2015) οι (από αριστερά) Κώστας Ματζουράνης (ΚοινΣΕπ ΚΥΚΕΩΝ), Δημήτρης Μιχαηλίδης, Γιώργος Παπαβασίλης (Ομάδα Παραγωγών Μεγάρων), Μιχάλης Αδάμης ( Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλυβίων), Κώστας Αρβανίτης (Αλλιευτικός Σύλλογος Αττικής), Μαρία Μαγγίνα (ΚοινΣΕπ), Γιάννης Κοντογιάννης (Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής), Μάγδα Κοντογιάννη (Αγροτουριστικές Δρασεις Αττικής) και Άγγελος Μακρογιάννης (Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece έχει θέσει ψηλά στην ατζέντα του τη Μείωση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων και την Οικολογική - Αποκεντρωμένη – Κοινωνικά Δίκαιη διάχειρισή τους.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Χιονίζει από το πρωί και στα ορεινά της Αττικής, όπου η Αστυνομία έκλεισε ήδη δρόμους και προχώρησε σε μερικές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Mε την τεχνική υποστήριξη του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής, οργανώνονται ανοιχτές συζητήσεις από πολίτες είτε της Αττικής, είτε της ορεινής Αχαΐας & είτε των Σερρών για το «ΟΡΑΜΑ των αγροτικών περιοχών 2040».
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Στους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου , στις τοπικές κοινότητες Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης, και στην Κάλυμνο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το MEGA, οι περιοχές που εμφανίζουν αυτό το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο είναι οι εξής
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Την απόφαση να παραταθεί για μία εβδομάδα το «σκληρό lockdown» στην περιοχή της Δυτικής Αττικής και στην Κοζάνη ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία, μετά τη σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x