A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

«Πρεμιέρα» στο Χρηματιστήριο μετά από 25 μέρες!

Υπό την πίεση των διαπραγματεύσεων, της ρευστότητας στο θέμα του πολιτικού σκηνικού με ή χωρίς εκλογές αλλά και με την αβεβαιότητα στο θέμα των καταθέσεων και των τραπεζών ξανανοίγει με περιορισμούς το Χρηματιστήριο.
 
Η κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς συμφωνία, ενώ ο επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε> Πιερ Μοσκοβισί σε δηλώσεις του αναφέρει πως εάν όλοι τηρήσουν τις δεσμεύσεις της 12ης Ιουλίου τότε είναι δυνατόν να επιτευχθεί συμφωνία.
 
Το ζητούμενο ωστόσο είναι αν πράγματι επιθυμούν όλοι τη συμφωνία.
 
Στο θέμα τώρα του Χρηματιστηρίου, δεν υπάρχουν και πολλοί αναλυτές που θεωρούν πως θα υπάρχουν μετοχές με θετικό πρόσημο, αν και ποτέ δεν ξέρεις στις καταστάσεις αυτές.
 
Οι μετοχές των τραπεζών θα διακινηθούν κανονικά, τα όρια διακύμανσης θα είναι το +30% και-30%, το ωράριο δεν θα είναι συντετμημένο και θα απαγορεύεται το short shelling, πλην των ειδικών διαπραγματευτών.
 
Η τελευταία συνεδρίαση του ΧΑ πριν το κλείσιμό του, ήταν στις 26 Ιουνίου και ο Γενικός Δείκτης είχε διαμορφωθεί στις 798 μονάδες.
 
Ο Guardian, σε κεντρικό του άρθρο, σημειώνει πως αναμένεται μια «ταραχώδης συνεδρίαση» στο ελληνικό Χρηματιστήριο έπειτα από πέντε εβδομάδες σιγής του. Καίτοι η επανέναρξη της διαπραγμάτευσης των ελληνικών μετοχών είναι το τελευταίο βήμα προς την οικονομική ομαλότητα, εντούτοις οι φόβοι για το πώς θα αντιδράσουν οι επενδυτές αυξάνονται κατακόρυφα.
 
Ανάλογο είναι και το ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CNBC που κάνει λόγο για «βαριές και αναμενόμενες απώλειες των ελληνικών μετοχών στη συνεδρίαση της Δευτέρας». Πάντως, προσθέτει, ακόμη και έτσι, το γεγονός ότι το Χρηματιστήριο ανοίγει ξανά, είναι ένα θετικό βήμα προς την κανονικότητα την οποία η χώρα είχε απολέσει πριν από λίγες εβδομάδες. 
Αναλυτικά η σημερινή ανακοίνωση της αγοράς για την επαναλειτουργία του ΧΑ:


 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την 725/3.8.2015 συνεδρίαση του και λαμβάνοντας υπόψη τα οριζόμενα στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη θέσπιση περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων» (ΦΕΚ 84Α΄/18.7.2015) και στην Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών «Άρση περιορισμών της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 18.7.2015 (Α΄84) για τη διενέργεια συναλλαγών στις ελληνικές οργανωμένες αγορές επί χρηματοπιστωτικών μέσων» (ΦΕΚ Β 1617/31-7-2015), αποφάσισε:
α)    την επαναλειτουργία της Οργανωμένης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Πολυμερούς Μηχανισμού Διαπραγμάτευσης (ΠΜΔ) Εναλλακτική Αγορά (ΕΝΑ), σε συνέχεια και της σχετικής απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής του Χρηματιστηρίου Αθηνών,
 
β)     την επαναλειτουργία της Ηλεκτρονικής Δευτερογενούς Αγοράς Τίτλων (ΗΔΑΤ), σε συνέχεια και της σχετικής απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδος,
 
γ)    την επαναλειτουργία της Εταιρείας Εκκαθάρισης (ΕΤΕΚ) για τους τίτλους που τελούν υπό διαπραγμάτευση στην ελληνική αγορά και στο ΠΜΔ,
 
δ)    την επαναλειτουργία του διακανονισμού αξιών σε τίτλους της ελληνικής αγοράς από το Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων (ΕΛΚΑΤ),
 
ε)    την αναστολή  εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 5 και της παρ. 1.ii του άρθρου 2 της Απόφασης ΕΚ 6/675/2014 ως προς την παροχή πίστωσης εντός της προθεσμίας εκκαθάρισης των συναλλαγών από ΑΕΠΕΥ, 
 
στ)     τη συνέχιση της αναστολής εξαγοράς μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων.
 
ζ)  Η απαγόρευση της δημιουργίας ή της αύξησης των αρνητικών θέσεων όπως και η απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων επί των μετοχών εισηγμένων στην αγορά αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών και στην ΕΝΑ (Εναλλακτική Αγορά) για τις οποίες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι η αρμόδια εποπτεύουσα αρχή σύμφωνα με την 2/722/27.7.2015 απόφαση του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δεν καταλαμβάνει τους Ειδικούς Διαπραγματευτές που πραγματοποιούν ειδική διαπραγμάτευση:
 
i. Στις παραπάνω μετοχές ,
ii. Στα παράγωγα των παραπάνω μετοχών,
iii. Στα παραστατικά τίτλων δικαιωμάτων κτήσης μετοχών (warrants) των παραπάνω μετοχών,
iv.. Στα μερίδια Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων (ETFs) και στα παράγωγα επί των δεικτών των οποίων οι παραπάνω μετοχές αποτελούν μέρος της σύνθεσής τους.
Η εξαίρεση αυτή αφορά συναλλαγές που σκοπό έχουν την κάλυψη ή την αντιστάθμιση κινδύνου συναλλαγών που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της άσκησής των υποχρεώσεων των ειδικών διαπραγματευτών.
 
Οι ανωτέρω αποφάσεις ισχύουν από σήμερα 3 Αυγούστου 2015.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΝΕΑ
Τις ώρες αυτές ο Ιταλός πρωθυπουργός καταβάλλει μια τελευταία προσπάθεια με στόχο να πείσει τους βουλευτές και γερουσιαστές του Ρέντσι να συνεχίσουν να τον στηρίζουν. Στην πρόθεση ψήφου δεν ξεπερνά το 2,9%...
ΝΕΑ
Το έτος 2020 ήταν έτος σύγκλισης τριών κοινωνικών κρίσεων σε έναν πολιτικό και κοινωνικό τυφώνα.
ΝΕΑ
"Ο Τραμπ είναι ένας πολύ επικίνδυνος άνθρωπος." Η Πελόζι κάλεσε τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να προσφύγει αμέσως στην 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος για να κηρύξει τον Ντόναλντ Τραμπ «ακατάλληλο» να κυβερνήσει.
ΝΕΑ
Οι διακηρύξεις της κυβέρνησης περί αποτελεσματικής στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων δεν επιβεβαιώνονται, μένουν απλές διακηρύξεις.
ΝΕΑ
Η ομογενής Τζένη Ψάκη είναι η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου
ΝΕΑ
Επαιζε με έναν από τους σκύλους του και πιθανώς θα πρέπει να φορέσει μια προστατευτική μπότα ακινητοποίησης για μερικές εβδομάδες
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x