A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ένα ζωντανό δίκτυο για την προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα

Το ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ Κεντρ. Μακεδονίας, είναι ένα πραγματικά ζωντανό δίκτυο, με όλα τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής οικονομίας στις ενέργειές του. Με εμπιστοσύνη, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, με τακτικές ανοικτές σε όλους τους πολίτες συναντήσεις, με συμμετοχή στην συνδιαμόρφωση προτάσεων βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, με Ανταλλαγή Εμπειριών, με υποστήριξη νεοιδρυόμενων ΚοινΣΕπ, με ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου, χωρίς εκπροσωπήσεις και χωρίς «εντέλεσθε», με προσπάθεια βελτίωσης της πληροφόρησης στο οικοσύστημα που περιβάλλει τις ΚοινΣΕπ, αλλά και με προσπάθεια εκπαίδευσης των ιδίων των μελών των ΚοινΣΕπ Κεντρ. Μακεδονίας.

Με τις τακτικές συναντήσεις στις 24/7/2015 και στις 30/7/2015, στον φιλόξενο χώρο της ΕΡΓΑΝΗ (Καραβαγγέλη 1, Συκιές, Θεσσαλονίκη) ολοκληρώθηκαν οι τακτικές συναντήσεις, όπως ονομάσθηκαν «της Τρίτης, στις 15.00» και μετά μια σύντομη διακοπή, θα συνεχισθούν με την συνάντηση της Τρίτης, 25/8/2015, πάντα στις 15.00, την προγραμματισμένη συνάντηση της 13/9/2015, και την προγραμματισμένη συνάντηση της 29/9/2015. Όλες οι συναντήσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΚοινΣΕπ Κεντρ. Μακεδονίας είναι ανοικτές σε φίλους και μέλη ΚοινΣΕπ.

Ειδικότερα στην συνάντηση της Τρίτης, 25 Αυγ 2015 (15.00), μετά την έναρξη, στις 16.00, προσκαλούνται όσες ΚοινΣΕπ της Κεντρ. Μακεδονίας ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην προβλεπόμενη επαναδραστηριοποίηση των Περιφερειακών Μηχανισμών Στήριξης, να προσέλθουν με αντίγραφο του καταστατικού τους και εξουσιοδότηση κάποιου μέλους τους για να δηλώσουν το τυπικό τους ενδιαφέρον. Υπεύθυνη είναι η κα Στέλλα Γκουδίνογλου (6976855676).

Το ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ Κεντρ. Μακεδονίας καλεί όσες ΚοινΣΕπ Κεντρικής Μακεδονίας θέλουν να συμμετέχουν στην εκδήλωση GREENWAVE, που θα γίνει 17 έως 20 Σεπ 2015, στο Δημοτικό Πάρκο πίσω από το θέατρο πάρκου, στην Θεσσαλονίκη, να το δηλώσουν στις 25/8/2015, ώστε να προγραμματίσουμε ότι καλύτερο μπορεί να γίνει. Σημειωτέον ότι το ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ Κεντ. Μακεδονίας προγραμματίζει ανοικτή εκδήλωση στα πλαίσια του GREENWAVE, πέραν της υποστήριξης της μαζικής συμμετοχής των ΚοινΣΕπ.

Αρκετές ΚοινΣΕπ σκέφτονται να συμμετέχουν στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (5-13 Σεπ 2015) όπου ο κ. Α. Γιάτσογλου (ΑΓΡΟΡΑΜΑ) μπορεί να βοηθήσει σημαντικά με την εμπειρία και τις διοργανώσεις που κάνει (2310 271950 & 6943834921, androklisg@yahoo.gr).

Το ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ Κεντρ. Μακεδονίας προετοιμάζεται για το Φεστιβάλ ΚοινΣΕπ Κεντρ. Μακεδονίαςς, 13-14 Νοε 2015, μέσα ή κοντά στην Έκθεση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Polis, 12-15/11/2015, Θεσσαλονίκη).

Το ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ Κεντρ. Μακεδονίας έχει πάντα κατά νου, ότι μια συνεταιριστική επιχείρηση όπως και οι ΚοινΣΕπ πρέπει να βασίζεται τις συνεταιριστικές αξίες που είναι η αυτοβοήθεια, η αυτοευθύνη, η δημοκρατία, η ισότητα, η δικαιοσύνη  και η αλληλεγγύη. Τα μέλη των ΚοινΣΕπ πρέπει να πιστεύουν στις ηθικές αξίες της εντιμότητας, της ειλικρίνειας, της κοινωνικής ευθύνης και της μέριμνας για τους άλλους. Επίσης ότι οι συνεταιριστικές αρχές είναι: Εθελοντική & ανοικτή συμμετοχή, δημοκρατικός έλεγχος των μελών, οικονομική συμμετοχή των μελών, αυτονομία & ανεξαρτησία, εκπαίδευση-κατάρτιση & πληροφόρηση, συνεργασία μεταξύ συνεταιριστικών επιχειρήσεων (όπου συνεργασία δεν σημαίνει υπερκατασκευή ή υπαγωγή σε δευτεροβάθμιο κλπ όργανο) και κοινοτικό ενδιαφέρον. Οι βασικότεροι άξονες της συνεταιριστικής κοινωνικής πολιτικής είναι η αύξηση του εθνικού προϊόντος, η αναδιανομή του εισοδήματος & του πλούτου, η περιφερειακή ανάπτυξη και η προώθηση των προγραμμάτων κοινωνικού χαρακτήρα.

 Δημήτρης Μιχαηλίδη, 6998282382

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κάθε μήνας καραντίνας στις μεγάλες οικονομίες θα μειώνει κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι ηγέτες 9 κρατών της ΕΕ, μεταξύ αυτών και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσαν χθες την Ένωση να δημιουργήσει κορωνο-ομόλογα, προκειμένου να διαθέσει σημαντικά κονδύλια μπροστά στην υγειονομική κρίση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο ίδιος, ο γραμματέας του ΜεΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης σε βίντεο που ανάρτησε εξηγεί την απόφασή του να δώσει στη δημοσιότητα τις ηχογραφημένες συζητήσεις τονίζοντας ότι «χωρίς διαφάνεια δεν υπάρχει δημοκρατία».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το δάνειο ύψους 15,2 δισεκ. ευρώ που δόθηκε από την κρατική τράπεζα Kreditanstalt für Wiederaufbau (ΚfW) (Πιστωτικό Ίδρυμα για την Ανασυγκρότηση) στην Ελλάδα το 2010 ήταν αμφιλεγόμενο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει μια ρήτρα στους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ που θα επιτρέπει αναστολή των δημοσιονομικών δεσμεύσεων από χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα γερμανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν είναι μόνο σημαντικά λιγότερο κερδοφόρα σε σχέση με τα αμερικανικά, αλλά και σε σχέση με εκείνα της ευρωζώνης. 


ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ