A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

«Η πολιτική της Μέρκελ οδηγεί την Ελλάδα στον γκρεμό» λένε τα γερμανικά ΜΜΕ

Πυρά δέχεται η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ από τον γερμανικό Τύπο για την πολιτική της έναντι της Ελλάδας καθώς την θεωρούν και ανεφάρμοστη και καταστροφική. Δεν λείπουν και τα αρνητικά σχόλια κατά της ελληνικής κυβέρνησης.
 
«Μια απομείωση του χρέους είναι αναπόφευκτη. Αυτό θεωρεί και το ΔΝΤ. Η καγκελάριος όμως δεν θέλει ένα κούρεμα και παράλληλα θέλει να κρατήσει το ΔΝΤ. Και τα δύο δεν γίνεται» γράφει η Tagesspiegel του Βερολίνου και σχολιάζει: «Παρόλο που η ελληνική κυβέρνηση έχει υποταχθεί πλήρως στις απαιτήσεις των άλλων κυβερνήσεων της ευρωζώνης, παραμένει ακόμα ανοιχτό, εάν η Ελλάδα θα πληρώνει ή όχι στο μέλλον με ευρώ. Υπεύθυνη για αυτό είναι κυρίως η γερμανική κυβέρνηση. Η καγκελάριος Μέρκελ και ο γερμανός υπουργός των Οικονομικών Σόιμπλε ακολουθούν μια δυσβάσταχτη πολιτική. Από την μια πλευρά ζητούν το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο νέο σχέδιο παροχής δανείων ύψους 86 δισεκατομμυρίων ευρώ. Και από την άλλη αρνούνται να προσφέρουν στην ελληνική πλευρά οποιαδήποτε αναπροσαρμογή των οφειλών στις οικονομικές δυνατότητες της χώρας.»
 
Και η εφημερίδα συνεχίζει λίγο παρακάτω: «Αυτή η προφανώς καταστροφική πολιτική ενισχύει την υποψία ότι ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε, τον οποίο καλύπτει η καγκελάριος, ακολουθεί τον ίδιο στόχο με αυτόν που είχε πριν από την επίτευξη συμφωνίας στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ: την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη (...). Χωρίς κούρεμα δεν μπορεί να σταθεροποιηθεί η Ελλάδα. Εάν αυτή την άποψη αποδεχθούν σθεναρά και δεσμευτικά το Παρίσι και η Ρώμη, ίσω οι σκληροί του Βερολίνου να λογικευθούν.»
 
H Tageszeitung επισημαίνει μέσω του τίτλου της ότι «Το χρηματιστήριο είναι το μικρότερο πρόβλημα στην Ελλάδα» και ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο τις διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ένα πρόγραμμα που έχει καταρχάς συμφωνηθεί με τους δανειστές, όμως είναι ανέφικτο να εφαρμοστεί. Για την εφημερίδα η λύση είναι η εξής: «Το καλύτερο σενάριο είναι να υιοθετηθεί ένα πρόγραμμα λιτότητας. Ένα μέρος των χρεών να διαγραφεί και ένα άλλο μέρος να αναδιαρθρωθεί. Το πρόγραμμα λιτότητας να ξεχαστεί σιγά-σιγά. Στο ενδιάμεσο η κυβέρνηση Τσίπρα θα κερδίσει χρόνο για να γίνουν επιτέλους ορισμένες εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις και για να προχωρήσουν ορισμένες επενδύσεις για το μέλλον, οι οποίες θα προωθηθούν με χρήματα της ΕΕ. Αυτό είναι το μόνο που μπορεί να λειτουργήσει, εάν λειτουργήσει. Και ακόμα κάτι: αυτό το ξέρουν όλοι».
 
Πιο επικριτική η ματιά της Kölner Stadt Anzeiger για την κυβέρνηση Τσίπρα: «Ποτέ πριν στην ευρωπαϊκή μεταπολεμική ιστορία ένας πρωθυπουργός δεν έκανε τόσο μεγάλο οικονομικό κακό μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Με την απερίσκεπτη ανακοίνωση ενός περιττού δημοψηφίσματος ο αριστερός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε κρίση των τραπεζών, η οποία οδήγησε στο κλείσιμο του χρηματιστηρίου για πέντε εβδομάδες. Μόνο την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας του μετά από την αναγκαστική διακοπή χάθηκαν λογιστικά περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια».
 
Τέλος η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σημειώνει για την επαναλειτουργία του Χρηματιστηρίου Αθηνών: «Στην αρχή της διαπραγμάτευσης οι δείκτες έπεσαν στο κενό. Και ακόμα δεν φαίνεται ανάκαμψη στον ορίζοντα. Οι πτωτικές τάσεις καταρχάς θα συνεχιστούν. ‘Πριν βελτιωθεί η κατάσταση, τα πράγματα θα πάνε πολύ χειρότερα’ προέβλεψε το βράδυ της Δευτέρα ένας χρηματιστής».


 
(Πηγή: Deutsche Welle)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΝΕΑ
Καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου: Δεν έχουν μειωθεί σημαντικά οι θάνατοι στους 65-74. Γι' αυτό τους καλούμε να εμβολιαστούν.
ΝΕΑ
Ο επικεφαλής του πανίσχυρου αμερικανικού λόμπι που πυροβολεί ελέφαντα στην Μποτσουάνα. υπέρ της οπλοκατοχής NRA Γουέιν ΛαΠιερ προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις, μετά την προβολή
ΝΕΑ
Η χθεσινή μέρα έκλεισε στους 1.024.150 εμβολιασμούς, ενώ ο συνολικός αριθμός προγραμματισμένων ραντεβού είναι 1.450.00
ΝΕΑ
Υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αναστέλλεται η λειτουργία παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.
ΝΕΑ
Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Πέτρος Φιλιππίδης, έντονα στρεσαρισμένος από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών κατέρρευσε λιπόθυμος μπροστά στα μάτια της συζύγου του.
ΝΕΑ
Λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.ά.) των κατοίκων
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x