A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

ΚΕΕΡΦΑ: Ρατσιστική σύλληψη του επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος

ΚΕΕΡΦΑ: Ρατσιστική σύλληψη του επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, αστυνομικοί πίεζαν επί έξι ώρες τον επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος να μην καταθέσει μήνυση σε βάρος των αστυνομικών, που τον προσήγαγαν περνώντας του χειροπέδες και βρίζοντάς τον. Τελικά συνελήφθη τα ξημερώματα με κατηγορίες για απείθεια και εξύβριση.

Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ

Οι αστυνομικοί του ΑΤ Αμπελοκήπων επί έξι ώρες πίεζαν τον Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος και μέλος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθήνας , προκειμένου να μην καταθέσει μήνυση σε βάρος των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, που προσήγαγαν τον ίδιο και άλλα τέσσερα μέλη της Κοινότητας Ελλάδος, περνώντας του χειροπέδες και βρίζοντας τον με χυδαίο και ρατσιστικό τρόπο. Τελικά, στις 5πμ το πρωί, συνελήφθη μετά από μήνυση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ με κατηγορίες για απείθεια και εξύβριση.

Μόνο τότε έγινε αποδεκτή η δική του μήνυση. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε για κατάθεση στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και αναμένεται να περάσει από την εισαγγελία εντός της ημέρας.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 8 Αυγούστου, γύρω στις 11.30μμ, κλιμάκιο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, φορώντας παραδοσιακές στολές της χώρας τους, επέστρεφε από το Μαραθώνα, όπου περιόδευε ενόψει της μεγάλης ετήσιας εκδήλωσης για την ανεξαρτησία του Πακιστάν, που οργανώνει στις 13-14 Αυγούστου στην Πλατεία Δημαρχείου Αθήνας.

Τότε, ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ τους παρακολούθησε από τη Μεσογείων και τους σταμάτησε λίγο μετά τον Άρειο Πάγο στη Λ.Αλεξάνδρας. Ένας αστυνομικός είπε «θα σας ψάξουμε, έχετε κάτι παράνομο στο αυτοκίνητο σας;» «Ψάξτε» ήταν η απάντηση. Χωρίς καμία άλλη κουβέντα, ένας αστυνομικός πέρασε χειροπέδες στον Τζαβέντ Ασλάμ, ο οποίος είπε «είναι ρατσισμός ότι χωρίς λόγο μου περνάτε χειροπέδες.». Αμέσως, αστυνομικός άρχισε να βρίζει λέγοντας «βουλώστε το, μιλάτε με τέτοια ρούχα που φοράτε, σας έχω γραμμένους στα αρχίδια μου.»

Άραγε γιατί χρειάζονταν πέντε ώρες εμποδίων στον Τζαβέντ Ασλάμ για να μην καταθέσει την μήνυση του;

Υπάρχουν ευθύνες τόσο στην κεντρική ιεραρχία της ΕΛΑΣ όσο και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, επειδή προφανώς ο Τζαβέντ Ασλάμ δεν είναι άγνωστος στις αστυνομικές αρχές τόσο για την πολύχρονη δράση του όσο και ως βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη των ναζί της Χρυσής Αυγής

Το τελευταίο διάστημα κλιμακώνεται η εκστρατεία ισλαμοφοβίας και ρατσισμού.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την ποινικοποίηση της δράσης της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος με τις στημένες μηνύσεις αστυνομικών της ΔΙΑΣ.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ.Πανούσης, ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛΑΣ, ας πάρει θέση. Καλύπτει ο ίδιος τις ενέργειες της ΕΛΑΣ για την ποινικοποίηση της δράσης του Τζαβέντ Ασλάμ;

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Τζαβέντ Ασλάμ και την παραδειγματική τιμωρία των ρατσιστών αστυνομικών.

Καλούμε τα συνδικάτα, την ΑΔΕΔΥ, τα κόμματα της αριστεράς αποτρέψουν τις άθλιες κατασταλτικές και ρατσιστικές μεθοδεύσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΝΕΑ
Πέντε μήνες, κάθε Δευτέρα στις 8μμ γίνεται διαλογική συζήτηση με τηλεδιασκέψεις για τη δημιουργία μιας ανοικτής δομής επικοινωνίας και δεξαμενής σκέψης
ΝΕΑ
Μια ζωή κερδισμένη είναι σημαντικότερη από οποιοδήποτε "πολιτικό κόστος"
ΝΕΑ
Η επίμαχη ενέργεια της ΕΔΕ παραβιάζει κατάφορα την αρχή της ισονομίας και επειδή υπήρξα θύμα τρομοκρατικής ενέργειας, η οποία ευτυχώς απέτυχε, Σας δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να είμαι πλέον μέλος της
ΝΕΑ
Εκστρατεία κατά της ομοφοβίας, εμπνευσμένη από τον Γερμανό, πρώην διεθνή άσο και νυν αθλητικό διευθυντή της Στουτγκάρδης, Τόμας Χιτζλσπέργκερ, ο οποίος είναι ο πρώτος που δημοσιοποίησε τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, ενώ ήταν εν ενεργεία.
ΝΕΑ
Η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό και συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού
ΝΕΑ
Στη σύλληψη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x